title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 24 mai 2000

S-a deschis editia a 6-a la Targul "Confort-Instal" - Virtual Arad News (c)2000Targul Confort-Instal, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, a ajuns la cea de a sasea editie. Pentru cei care sunt interesati de tehnologii, materiale si instrumente de masura si control pentru instalatii in constructii, echipamente de incalzire si climatizare, instalatii electrice si sanitare, acest targ este o buna ocazie de a primi informatii de ultima ora din domeniu, de a incheia contracte de afaceri si de a participa la conferinte sustinute de specialisti. In cadrul targului se va desfasura si editia a doua a Salonului de echipamente si servicii pentru protectia muncii, sisteme de paza siO multime de aradeni au vizitat Targul "Confort- Instal" - Virtual Arad News (c)2000 protectie Protect 2000. La editia de anul acesta au fost invitate 60 de firme producatoare, comerciante sau prestatoare de servicii din aceste domenii. 29 din firmele participante sunt din Arad, 25 din alte judete si 6 din Ungaria. Cel mai bine reprezentat, ca numar vorbind va fi domeniul instalatiilor cu 47 de firme, iar din domeniul echipamentelor de protectie si servicii vor fi prezente 13 firme. O noutate a acestei editii este includerea in nomenclatorul targului a sistemelor de paza si protectie antiefractie si antiincediu. Un deziderat mai vechi al CCIA este construirea unui complex expozitional. Iata ca, pe ultima suta de metri a mandatului, Consiliul Local Municipal a gasit un teren pe care sa se construiasca acest complex, situat in apropierea hipodromului. "Vom face pasi importanti anul acesta, in ceea ce priveste constructia acestui complex. Avem nevoie de multi bani si va trebui sa ne cautam parteneri " a declarat Nicolae Bacanu, presedintele CCIA. Valoarea terenului, vandut de catre CLM Camerei, prin Hotararea 109/4.05.2000, este de 255 milioane de lei.
PDSR Arad a fost atentionat de Ambasada SUAAmbasada SUA la Bucuresti ne-a remis un comunicat prin care protesteaza impotriva faptului ca "pentru alegerile locale din Arad si Galati candidatii PDSR isi fac campanie electorala folosind imagini ale candidatului impreuna cu ambasadorul Rosapepe". Anunturile electorale publicate intr-un ziar din Arad il prezinta pe candidatul PDSR alaturi de ambasadorul american. Un spot electoral transmis de un post de televiziune din Galati incepe cu imagini ale ambasadorului Rosapepe. "Intentia evidenta a acestei publicitati electorale precizeaza comunicatul este de a da impresia cititorilor, telespectatorilor si votantilor in general ca ambasadorul Statelor Unite sprijina candidatura celor doi". Ziarul "Observator" a semnalat acest fapt, in ceea ce priveste campania din Arad. In capitolul II, sectiunea a VII-a, art. 55, alin. 4 din Legea privind alegerile locale se precizeaza ca "Mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni ordinii de drept". Potrivit Constitutiei, "libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine" (articolul 30 alineatul 6). Or, printr-o interpretare literala a acestui text constitutional, folosirea imaginii senatorului american vatama dreptul la propria imagine a senatorului american. Mai mult, teoretic, PDSR poate fi actionat in instanta pentru calomnie. "Dorim sa repetam in mod clar ca Ambasada SUA nu se implica in afacerile politice interne ale Romaniei. Nici ambasadorul si nici vreun alt oficial al ambasadei nu sprijina candidatii in alegeri. Decizia de a alege pe cei care-i reprezinta apartine romanilor. Am solicitat PDSR-ului sa inceteze folositea imaginii ambasadorului in scopuri electorale", prevede comunicatul remis de ambasada americana.
Familia Socaci a hotarat revenirea din Germania la Macea - Virtual Arad News (c)2000Paulina-Maria Socaci, acum de 45 de ani, s-a stabilit cu familia in Germania, in urma cu 20 de ani. Cand a plecat, cei doi fii ai sai aveau doi, respectiv sase ani. Acolo au crescut copiii, acolo au muncit parintii, acolo s-a consumat o parte din viata acestei familii. Revolutia si schimbarea regimului din Romania au incoltit in mintea sotilor Socaci, gandul reintoarcerii in tara. Mai precis la Macea, locul unde isi are radacinile aceasta familie. In urma cu doi ani, sotii Socaci au decis sa revina in tara si nu oricum, ci cu gandul de a investi aici. Ceea ce au si facut. Au cumparat ferma "Dallas" in camp, intre Macea si Sanmartin, unde cresc 50 de porci, 30 de gaste, 24 de vitei, cinci vaci cu lapte si 250 de oi. De intreaga afacere se ocupa Paulina Socaci. Deocamdata doar ea si fiul cel mare, student la "Vasile Goldis" sunt in tara. Sotul mai are de muncit in Germania, inca vreo trei ani, pana la pensie si fiul cel mic face, tot acolo, stagiul militar. Paulina Socaci spera ca familia sa se reintregeasca, daca si mezinul familiei va hotari sa se intoarca in tara. Stilul nemtesc a modelat si schimbat modul de gandire balcanic. Pentru ca s-au profilat pe zootehnie si agricultura, au vandut casa din sat si au cumparat o parte din fosta zootehnie a CAP Macea, pentru ca "unde sunt animalele trebuie sa fie si stapanii". Chiar daca au gasit o situatie dezastruoasa comparativ cu sistemul de munca din Germania, Paulina este sigura ca va depasi obstacolele, pentru ca e optimista: "Cred ca totul merge daca omul are bunavointa", Din '92, familia Socaci a si pierdut financiar, pentru ca inceputul e greu. Doar investitia materiala nu ajunge. "Mai trebuie optimism, vointa omului si perseverenta prin munca". Fata de alti fermieri Paulina Socaci considera ca agricultura este rentabila "Pamant mai bun ca in Romania nu mai exista". Pe langa calitatea pamantului, ca sa muncesti eficient trebuie sa ai si o suprafata mai mare de pamant. "Nu se poate face agricultura pe 50 de ari si cu o pensie de CAP". Femeia recunoaste ca fara experienta si banii castigati in Germania afacerea ar fi mers mult mai greu. Din sistemul german de munca, sotii Socaci au preluat si pun in practica doar corectitudinea si dotarea cu utilaje. Munca de fermier inseamna ca 18 hectare de pamant sa fie muncite la timp, animalele sa fie ingrijite bine si fiecare minut sa fie folosit cu eficienta. Asta pentru ca "altfel nu se poate trai".
George Albu a ramas director general la TrinityIncepand de ieri, in baza hotararii Consiliului de Administratie al S.C. ASTRA , TRINITY S.A., directorului general George Albu i-au fost  precizate atributiunile pe care urmeaza a le avea la fabrica de vagoane. Pentru a coordona si controla mai eficient procesul de productie cei ce la TRINITY au numit in compartimentele cheie specialisti in domeniu din America. "Chiar daca raman in continuare director general, mi-au fost precizate atributiunile. Din cate am inteles ma voi ocupa in special de strategia firmei pentru Romania, de relatiile cu administratia centrala si locala" ne-a spus George Albu. El a precizat ca va fi direct subordonat lui This Rice, directorul pentru Europa al Firmei TRINITY
Cisternele Trinity vor participa la ExpozitieIn  incinta societatii Astra-Trinity in perioada 31 mai-3 iunie, va avea loc o expozitie feroviara, un sector special in cadrul deja - consacratului targ Transport-Ar (organizat de C. C. I. A.). Vor fi prezente cinci societati din tara producatoare de material rulant. Astra-Trinity va expune 7 vagoane de marfa (platforme pentru transport autovehicule si un nou model de cisterna) si 4 boghiuri. Vor mai expune Remar Cluj-Napoca (vagon WITT), Meva Drobeta Turnu- Severin (cisterne de diferite capacititi). De asemenea, societatea aradeana Astra-Vagoane Calatori va fi prezenta in expozitie cu 4 vagoane de calatori, iar Grivita Bucuresti va prezenta 3 vagoane de calatori. "La acest eveniment am invitat reprezentanti ai cailor ferate din mai multe tari europene. A fost invitat si ministrul Transporturilor, Traian Basescu. Bineinteles, va fi prezenta conducerea americana a Trinity", spune Victor Ban, din cadrul Directiei de Marketing a societatii Astra-Trinity.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}