xtree6.gif (8191 bytes)anim_comic_snowman01.gif (20468 bytes)title

 

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 23 decembrie 2000

Joi seara, aradenii si-au omagiat eroii RevolutieiIn zilele de 21, 22 si 23 Decembrie, au fost organizate numeroase manifestari prilejuite de comemorarea a 11 ani de la Revolutia din Decembrie 1989. Astfel, joi programul a inceput dimineata, cu o depunere de jerbe de flori la placa comemorativa de la Orologerie, S.C. ARIS S.A. si la Biserica Eroilor-Martiri din Piata UTA.
Seara, la Monumentul Eroilor Martiri din Piata Revolutiei au fost aprinse lumanari in cadrul unei slujbe religioase. Ieri, la ora 10.00 a avut loc o festivitate de depunere deDefilarea militarilor la Monumentul martirilor - Virtual Arad News (c)2000 coroane de flori la Monumentul Eroilor din Piata Revolutiei si a fost oficiata, o slujba religioasa.
La aceasta au participat oficialitati din partea Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei, reprezentanti ai revolutionarilor, ai Armatei, partidelor si ai unor institutii aradene.
Traficul rutier din zona centrala a fost deviat in
Delegatia prefecturii a depus o coroana la Monumentul martirilor - Virtual Arad News (c)2000intervalul 10.00- 11.30. La 1-1.30 au avut loc depuneri de coroane la   Monumentul din fata IJP Arad. La 12.30 au fost depune coroane de flori la Monumentul de la Garnizoana Arad si la ora 13.00 acelasi ritual a avut loc la troita din cartierul Vlaicu.
La ora 18.00 in Piata Revolutiei s-a desfasurat un program de colinzi, traficul fiind din nou deviat.
Ritualul depunerii de coroane va avea loc si astazi, in 23 decembrie, la Monumentul lui Toth Sandor, urmand ca la ora 18.00 sa aiba loc un program de colinzi si un concert pop-rock in Piata Revolutiei.
De la ora 18.00 traficul in zona centrala va fi deviat. Datorita acestor manifestari ocazionate de omagierea eroilor Revolutiei, agentii de circulatie vor avea un program mai incarcat, fiind prezenti pe toata durata lor.
In Piata Catedralei s-a deschis o noua hala agroalimentara - Virtual Arad News (c)2000Asa cum s-a promis, inainte de Craciun aradenii beneficiaza de o noua hala pentru achizitionare de produse agroalimentare. Ieri a fost inaugurata hala din Piata Catedralei. La aceasta manifestare au participat prefectul Ovidiu Nila, primarul Dorel Popa, viceprimarii Emanoil Voicu si Levente Bognar, vicepresedintii Consiliului Judetean Claudiu Cristea si Gheorghe Falca. Dupa taierea panglicii, a urmat o scurta slujba de sfintire a noii hale si s-a trecut la vizitarea halei. Aici, oficialitatile prezente, impreuna cu un mare numar de cumparatori, au putut gasi produse de panificatie, branzeturi, lactate, paste fainoase si produse de patiserie. Produsele care pot fi cumparate apartin unor firme sau persoane particulare. Efortul financiar facut de TOP SA a fost mare, lucrarea costand aproximativ trei miliarde de lei. Intreaga finantare facandu-se din fondurile societatii. Aceasta hala a fost construita de SC Edil Constructii SA. Aradul este, probabil, singurul oras din tara care are trei hale agroalimentare. Administratorul Pietei Catedralei, Marcel Chiscan, ne-a declarat: "Ma bucur foarte mult ca s-a finalizat aceasta investitie importanta. Aceasta va ridica standardul pietei si, in acest fel, se vor imbunatati serviciile."
La Indagrara se pregatesc noi sortimente de bauturiConducerea firmei a dat asigurari ca nu se vor efectua disponibilizari
Perioada Sarbatorilor de iarna este binevenita pentru producatorii bauturilor alcoolice. Acum se poate spune ca vanzarea bauturilor spirtoase atinge punctul maxim. Este momentul cand fabricile de profil lucreaza la capacitati maxime. In aceasta situatie este si Indagrara, recunoscuta pe plan national si chiar international pentru calitatea produselor. In primele luni ale noului mileniu, Indagrara va lansa pe piata bauturi spirtoase noi. De fapt, de cativa ani incoace, cei de la Indagrara ne-au obisnuit cu produse noi, apreciate de consumatori. Conducerea fabricii ne-a informat ca paleta de produse lansate anul viitor va fi o surpriza placuta pentru aradeni si nu numai. Continuand procesul de modernizare a liniei de fabricare bauturilor alcoolice spirtoase, cei de la Indagrara vor aduce o linie fabricatie complexa, cu un randament de productie mai mare. Noua linie de fabricatie este de productie germana. Ca de fiecare data cand retehnologizeaza o fabrica, apar si zvonurile printre muncitori ca vor pierde locurile de munca. Conducerea Indagrara ne-a asigurat ca nu se vor efectua disponibilizari. Numai ca in locul celor care se vor pensiona nu se vor mai face alte angajari. Trebuie spus ca procesul de modernizare a fabricii, care a inceput dupa privatizarea ei, va continua.
Elevii Liceului de Muzica au colindat la Ambasada Romaniei din BudapestaCorul Liceului de Arta i-a impresionat pe romanii din Ungaria
In cursul zilei de joi, la Ambasada Romaniei din Budapesta s-a desfasurat un moment emotionant. In preajma Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului, Ambasada Romaniei a tinut sa ofere minoritatii romane din tara vecina un spectacol cu obiceiuri traditionale de iarna. Este al treilea an consecutiv cand ambasada organizeaza un astfel de spectacol, de aceasta data fiind ales Aradul pentru a reprezenta obiceiurile noastre traditionale. Aradul nu a fost ales intamplator, ci datorita intenselor activitati culturale pe care reprezentantii institutiilor de cultura din orasul nostru le sustin in Ungaria. Iar consilierul sef al Inspectoratului pentru Cultura Arad, profesorul Florin Didilescu, a facut o alegere foarte inspirata: un grup de elevi de la Liceul de Arta "Sabin Dragoi". Profesorul Crina Brad a pregatit cu cei 20 de elevi ai sai un spectacol emotionant, ce a cuprins colinde traditionale romanesti, obiceiuri de Craciun, dar si melodii sacre, inclusiv din repertoriul Bisericii Catolice. Din cei 20 de membri ai corului, 16 sunt elevi in ani terminali de liceu, iar cinci sunt din gimnaziu. Vocile minunate ale acestor copii extraordinari a  impresionat pana la lacrimi pe cei aproape 70 de invitati ai ambasadei. In centrul atentiei s-a aflat un pusti de numai opt ani care il reprezenta pe Ingerul Domnului. Blond si firav, micul ingeras a mai avut si nesansa de a-si pierde sapte dinti de lapte dintr-o data, fapt care-i face pe colegii lui mai mari sa pufneasca in ras de fiecare data cand incepe sa cante Ingerasul aradean a facut deliciul tuturor invitatilor, care l-au inconjurat cu toata dragostea dupa terminarea spectacolului. Elevii Liceului de Arta din Arad au demonstrat, din nou, ca au o mare valoare artistica, Profesoara Crina Brad a recunoscut ca i-a fost foarte greu sa selecteze doar 20 dintre elevii acestui liceu, absolut toti fiind extraordinari. Iar spectacolul de joi i-a impresionat enorm pe toti romanii prezenti la ambasada, dupa spectacol cu totii exprimandu-si dorinta de a-i mai revedea pe acesti copii minunati.
Si Otilia Badescu a fost felicitata de primarul PopaAutoritatile locale au facut de toate la Gala Sportului Aradean
Nu era greu de anticipat ca Gala Sportului Aradean, desfasurata miercuri seara, la discoteca Corleone din incinta strandului Neptun, va fi in acelasi timp o festivitate de premiere a olimpicilor aradeni, dar si un show de zile mari. Asa a si fost, ceremonia imbinand perfect momentele solemne, in care Iulian Raicea, Adrian Jigau si Otilia Badescu au fost rasplatiti pentru rezultatele obtinute la Sydney, cu cele vesele. Asta pentru ca trecerea de la prezentarea unui sportiv si a rezultatelor sale, la o licitatie, cu primarul Dorel Popa in prim-plan, pentru curcanul Fritz s-a facut cu nonsalanta, dar clipele de gen nu s-au rezumat doar la atat. Printre demonstratii de gimnastica, aerobic sportiv si colinde, au fost premiati mai intai laureatii topului de sfarsit de an al CSM Conar, impreuna cu antrenorii lor, fiecare incasand o mica recompensa pentru activitatea din acest an. Din desfasurator nu putea lipsi show-man-ul Eugen Roman, presedintele CSM-ului fiind in mare forma, chiar daca era proaspat revenit din Germania. Acesta a subliniat rezultatele sportivilor, dupa care si-a scos la iveala calitatea de manager. In doar zece minute, Roman a obtinut, in urma unei licitatii, 4,5 milioane de lei pe un curcan viu, castigatoare fiind patroana de la Valena Company, care l-a invins pe primarul Popa. Acesta din urma licitase pana la 4,2 milioane. Suspansul s-a prelungit, deoarece noua proprietara a curcanului l-a daruit primarului, care l-a pasat rapid prefectului Nila. Acesta din urma l-a dedicat posibilului viitor prefect, Pavel Sarbu, spunand: "pentru ca este un curcan in devenire, il dedic lui Pavel Sarbu". In fine, Pavel Sarbu nu s-a lasat pacalit, spunand - ca nu primeste mita. Dupa ce Raicea, Badescu si Jigau au fost premiati de Primarie, Consiliul Judetean, SC Conar SA si CS Astra, a venit randul sportivilor sa-si demonstreze generozitatea. Dorel Popa, Caius Parpala si Dimitrie Cinah au primit cate o placheta, in vreme ce Gheorghe Biris, antrenorul halterofililor aradeni, le-a dat oficialitatilor tricouri de campioni. N-a fost uitat nici marele nedreptatit al JO, Adrian Mateas. Iulian Raicea a spus ca "am avut parte, la Sydney, de momente emotionante prin atitudinea lui Ion Tiriac. Din pacate, ceilalti oficiali romani au fost retinuti in atitudine, mai ales fata de halterofili". De cealalta parte, Mateas a multumit presei aradene pentru sprijin, afirmand ca spera ca va fi prezent, peste patru ani, in Grecia. Unicitatea Galei Sportului Aradean s-a consumat insa ceva mai tarziu. E vorba de un gest superb, de o lectie de omenie in primul rand, oferita cu mare generozitate chiar de catre cei trei olimpici. Emotionati, Raicea (15 milioane), Badescu (7 milioane) si Jigau (5 milioane) si-au donat o parte din premii Catedralei Ortodoxe, Caminului de batrani si Leaganului de copii, gesturi dupa care orice comentariu devine inutil.
Dacia 22 decembrie - 28 decembrie Invizibil si periculos - (SUA)
Muresul 22 decembrie - 28 decembrie Gladiatorul - (SUA)
Arta 22 decembrie - 28 decembrie - Sala A Fantezie 2000 - (SUA)
Arta 22 decembrie - 28 decembrie - Sala B Apocalipsa - (SUA)

santwav.gif (30620 bytes)


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}