title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 22 mai 2000

Pe acest teren din Zona 300 se va construi modernul supermarket BILLASuprafata virana din zona III a cartierului Micalaca - e vorba de cea cuprinsa aproximativ intre blocul 338 - digul Muresului - blocul 315 si Bulevardul Iuliu Maniu, cuprinzand cca 15.000 mp, a fost vanduta de catre primarie, in noiembrie 1999 (Hot. Cons. Mun. nr. 270 din 18 XI 1999), concernului BILLA. BILLA intentioneaza sa construiasca in aceasta zona un supermarket asemanator celor din Bucuresti, Constanta sau Ploiesti. Lucrarile se preconizeaza a fi incepute peste aproximativ o luna si terminate in 6 luni (termen fix pentru construirea unui astfel de complex). Cum firma BILLA detine intergral drepturile asupra oricaror informatii legate de proiect, ne multumim sa va oferim, deocamdata, date mai generale preluate de la ing. Radu Potenkin - director de publicitate al BILLA si de la d-na Elisabeta Cosma, arhitect, sef coordonator la Proiect S.A. Arad, firma cu care BILLA a semnat contractul privitor la proiectul arhitectonic. Astfel supermarketul BILLA va avea o suprafata de aproximativ 4200 mp in total (arie de desfasurare) din care 2000 mp spatiu exclusiv pentru vanzare en-detail. Va fi cuprins din subsol + parter + un etaj partial si inca 1000 mp pentru depozite. Aceasta privitor la capitolul investitii propriu-zise. Din punct de vedere al investitiilor pentru muncipalitate, BILLA s-a obligat prin contract sa construiasca: o alee pietonala cu intrari si iesiri multiple pentru acces (prevazute cu grupuri sanitare si cabinete de interventie medicala); o fantana arteziana (cu banci laterale etc.) in fata blocului 338, un loc de agrement, 52 locuri de parcare pentru public, 144 pentru personal si deservire, o platforma. Inaltimea interiorului magazinului propriu-zis (specializat in produse alimentare + detergent, cosmetice si mase plastice) va: de 5m. Locurile de munca astfel create se vor ridica la 125 - ne-a declarat domnul Radu Potenkin. Masinile care vor face aprovizionarea nu vor fi de tonaj mare, ci camioane de max.8 tone, obisnuite pe strazile noastre si silentioase. Aceasta investitie, coroborata cu cea prezentata in stirile noastre anterioare, (reparare a podului Timisorii, prelungirea strazii Voinicilor pe sub calea ferata, ridicarea nivelului cai ferate pe o distanta de 1200 km cele doua pasaje pietonale noi km 54+409, km 55+130 panoruile fonoabsorbante, iluminarea pasajelor, devierea conductelor termice) care va schimba, e cert, fata zonei III cartierului Micalaca, mai ales ca speram, lucrarile prezentate se vor corela cu cele de amenajare urbanistica si vor fi finalizate in termenele stabilite adica la sfarsitul acestui an.
La Spitalul de Psihiatrie a fost inaugurat noul pavilion de terapieVineri, la ora 15,30 in curtea Spitatului de Psihiatrie a fost inaugurat Pavilionul de terapie al Spitalului. Cladirea este rodul colaborarii cu Clinica Cantonala de Psihiatrie din Wil St. Gallen Elvetia, care patroneaza de altfel, noul edificiu. Colaborarea cu elvetienii a inceput in 1997. Doi ani mai tarziu, la 13 mai 1999, s-a pus piatra de temelie a pavilionuhi. In decurs de un an, Fundatia "Caritas" din Arad, prin daruirea preotului Theodor Sandor, presedinte, a executat lucrarile de constructie. La eveniment au participat oficialitati aradene, reprezentanti ai retelei sanitare aradeni, precum si partenerii aradeni, inclusiv ministrul sanatatii din Cantonul St. Gallen, dr. Anton Gruninger. Invitat sa participe la inaugurare, ministrul Hajdu Gabor nu a avut ragazul sa onoreze invitatia. Totusi a transmis multumiri pentru ajutorul acordat tuturor elvetienilor implicati in finalizarea pavilionului. Pavilionul de terapie se distinge clar de ceea ce inseamna la noi o unitate spitaliceasca, prin arhitectura si prin amenajarile exterioare. Valoarea investitiei elvetiene a insumat 137.000 DM. Dotarile interioare au fost donate tot de elvetieni si sunt estimate la 100.000 DM. De vineri, pacientii Spitalului de Psihiatrie din Arad beneficiaza de conditii de terapie deosebite. Sa nu uitam ca aici totul a fost facut in sprijinul suferinzilor.
La Contor Zenner se lucreaza cu tehnologie de ultima ora - Virtual Arad News (c)2000In 1992 firma Contor Zenner Romania isi incepea activitatea in Arad. In 2000, ea a inaugurat o noua fabrica de contoare investind peste 5 milioane dolari. "Este cea mai moderna si complexa din domeniu in Europa Centrala si de Est", recunostea patronul firmei "mama" Zenner din Saarbruchen, Peter Zenner. Infiintata In 1903 compania germana este a patra "putere" din lume in constructia si comercializarea de contoare de apa si energie termica. Dar singura companie "de familie". Productia companiei aradene a crescut exploziv: in sase ani s-au produs peste 1 milion de contoare. Noua investitie va face ca productia pe 6 ani sa fie realizata acum intr-unul singur. Ca pondere Contor Zenner Arad realizeaza o treime din cifra de afaceri a companiei din Saarbruchen. Adica 21 milioane DM (in 1999) cifra de afaceri a intregului grup reprezentand 140-150 milioane DM/an.Multe din realizari i se datoreaza managerului Tudor Caracioni "care si-a inteles sarcinile mai bine decat ceilalti manageri" a declarat Peter Zenner la conferinta de presa de vineri. Contor Zenner deserveste clienti din tot sud-estul Europei ceea ce reprezinta o piata de 60 milioane locuitori "fabrica din Arad fiind ce mai moderna din cadrul grupului", a mai mentionat el, "un model de casa economica din punct de vedere energetic asa cum in Romania ar trebui sa arate si alte fabrici si companii." Referindu-se la imensa pierdere de energie si deci de resurse din Romania, dl. Zenner a apreciat ca "in tarile est europene si in Romania in fiecare an circa 600 DM sunt aruncati pe geam ca urmare a risipei de enerqie". Numai oprirea acestei risipe prin contorizare si izolare termica ar putea creste veniturile populatiei de circa trei ori. Ing. Tudor Caracioni a mentionat ca 40- 45% din productia companiei este exportata cea mai mare parte la Zenner Saarbruchen de unde prin sistemul logistic al grupului ajunge in peste 100 tari din lume." In Romania, Zenner detine 50% din piata contoarelor mic "datorita strategiei aplicate de firma in promovarea produsului." Cum "adevarata contorizare e cea individuala - fiecare plateste cat consuma" si pentru a sprijini extinderea contorizarii individuale Zenner a incheiat un acord cu CEC-ul care asigura un suport financiar in valoare totala de 1 miliard pentru asociatiile de locatari sau persoanele fizice interesate la achizitionarea de contoare individuale. Tudor Caracioni spera ca noul primar sa incurajeze contorizarea in Arad, oras in care regulamentul cadru de contorizare a fost adoptat dupa mari insistente.
"Sanitarii priceputi" s-au intrecut in concursLa baza sportiva "Constructorul" a avut loc, joi, a 26-a editie a concursului "Sanitarii priceputi" - cu participarea scolilor generale organizat de filiala judeteana de Cruce Rosie Arad. La deschiderea competitiei, Gheorghe Constantin, dupa 25 de ani de activitate, si-a anuntat retragerea din functia de director al Filialei Judetene de Cruce Rosie, prin iesirea la pensie, fiind inlocuit de Iudita Cuvineanu. Au participat 15 scoli generale din municipiu si sase din teritoriu, echipajul fiind alcatuit din sase membri. Concurentii au avut de trecut prin doua probe: una practica, constand in acordarea de prim aiutor la doi raniti, si cealalta teoretica, fiind vorba de un test cuprinzand 10 subiecte, fiecare avand trei sub- puncte. Juriul a fost format din reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Inspectoratului Scolar, ai Politiei si de la Crucea Rosie. Din municipiu, pe primul loc s-a calificat Liceul "D. Tichindeal", iar din teritoriu, Scoala Generala din Maderat. Vineri, concursul a continuat cu faza pe municipiu, primele cinci licee clasate care vor merge mai departe fiind "Pedagogic", "Iuliu Maniu", "Moise Nicoara", "Ghiba Birta" si "Economic".
Stapanii isi etaleaza cu mandrie cainii campioni - Virtual Arad News (c)2000La Campingul din Subcetate a avut loc, ieri, de la ora 10,00, o expozitie chinologica nationala, organizata de catre Asociatia Chinologica Romana din Arad, in colaborare cu Asociatia Chinologica din Romania, membra a Federatiei Chinologice Internationale. Au participat 300 de caini din 55 de rase, campioni atat din Romania cat si din strainatate (Germania, Austria, Belgia, Iugoslavia, Ungaria, Slovacia sau Croatia). "Arbitrajul s-a realizat pe sexe si clase, varsta minima fiind de sase luni. Vreau, pe aceasti cale, sa va spun ca in iunie va avea loc o noua expozitie, la stadionul ASTRA, de data aceasta capi de afis fiind ciobanestii germani" - ne-a declarat Gheorghe Schill, presedintele Asociafiei Chinologice Romane din Arad. De mentionat ca in cadrul acestei expozitii-concurs, a avut loc o prezentare a scolii de dresaj a Jandarmeriei Arad.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}