title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 22 februarie 2000

Victor Ciorbea a urnit si la Arad caruta ANCDLucrarile Conferintei Judetene de constituire a organizatiei ANCD au fost conduse de Victor Ciorbea, presedintele acestei formatiuni. Dumnealui a fost insotit de doi vicepresedinti ai partidului: Anca Suceveanu si Ioan Pomian, presedinti ai organizatiilor Dolj si, respectiv, Timis. In prezidiu au mai luat loc Maria Domnica Tiganu si Sorin Crisfian Ilea din comitetul de initiativa pentru infiintarea organizatiei aradene ANCD. Au fost prezenti invitati din administratia locala, reprezentanti ai unor partide, sindicate, asociatii de revolutionari etc. Discursul lui Victor Ciorbea s-a axat pe necesitatea luptei impotriva coruptiei, pe care domnia sa sustine ca a initiat-o pe vremea cand era prim-ministru. In mare, aceasta ar fi metoda prin care partidul ar putea sa puna in practica reformele socio-economico-politice pe care le preconizeaza. Alegerile au decurs normal, cu specificatia ca au lipsit destul de multi din cei propusi pe lista Consiliului Judetean. Considerandu-se ca acestia au absentat motivat, au ramas pe lista. In urma votului a rezultat un Consiliu Judetean alcatuit din 29 de persoane. Cei prezenti din acest Consiliu au ales presedintele la nivel de judet, in persoana lui Cristian Sorin Ilea. Cei doi vicepresedinti alesi sunt Grigore Dobos (de profesie avocat) si Teodor Sava. Secretar a fost aleasa Maria Domnica Tiganu. - Curiozitatea acestei Conferinte Judetene le-au constituit prezenta fostului primar Dumitru Branc si calitatea de om bun la toate a lui Nicu Ieran. Dumitru Branc a fost prezent in calitate de persoana particulara. Nicu Ieran, vesnicul revolutionar al Aradului i-a cerut un autograf lui Victor Ciorbea, iar la incheierea lucrarilor a luat microfonul, spunand celor prezenti: "Votati Nicu Ieran ".
Platforma de imbarcare ar trebui renovata

Distrugerea partiala, prin exfoliere, a platformei de imbarcare debarcare a pasagerilor este un semnal de alarma pentru conducerea Aeroportului International Arad, care-si pune tot mai serios problema gasirii de fonduri pentru reconstructia obiectivului. Paltforma nu a mai fost reabilitata de cel putin 20 de ani, ceea ce, coroborat cu dezghetul, a dus la exfolierea pe o suprafata de circa 20 de metri patrati. "Se impun reparatii majore, dar nu avem bani. Proiectul exista, dar pentru ca se ridica la miliarde de lei vom incerca sa obtinem fonduri Phare. Pentru moment, vom executa reparatii locale" - ne-a declarat Gheorghe Udrescu, directorul Aeroportului. Acesta a adaugat ca siguranta calatorilor nu va fi afectata de problemele aparute la platforma.

Primaria a primit cadou doua apartamente in palatul OrtutaiySzucs Susana Iudita, cetatean roman, in prezent domiciliata in Ungaria, orasul Szeged a donat liber de sarcini statului roman - prin Consiliul local al municipiului Arad, imobilul pe care l-a mostenit de la mama sa, imobil care in trecut era cunoscut sub denumirea de "Palatul Ortutaiy". Ceea ce a determinat-o pe cetateanca in cauza sa faca aceasta donatie, avand in vedere faptul cu suprafata nu este deloc de neglijat nu se stie, iar zvonurile care circula prin urbe nu au putut fi confirmate. Cert este faptul ca Primaria orasului este de circa o saptamana mai bogata cu o cladire.
Donatia a fost autentificata
Szucs Susana a semnat autentificarea in data de 8 februarie prin care "donez proprietatea mea exclusiva dobandita prin cumparare, ca necasatorita, inscris in CF nr. 54334 Arad, cu nr. top. 812/a 812/b/IV, de sub B 5, constand din apartamentul nr. 4, in intindere de 780 mp, compusa din: 19 camere, 6 camere de baie, 6 bucatarii, 6 camari de alimente, cu cota de 780/3394 din partile comune impreuna cu terenul aferent de 782 mp din totalul de 3404 mp in proprietate personala inscris in CF nr.16537 Arad, precum si cota indiviza de 1/2-a parte din imobilul inscris in CF nr. 55162 Arad, cu nr. top 812/a 812/b/5 de sub B.3, constand din apartanlentul nr. 5, in intindere de 780 mp, compus: 19 camere, 6 camere de baie, 6 bucatarii si 6 camari de alimente, cu cota de 780/3394 din partile comune, impreuna cu terenul aferent de 782 din 3404 mp in proprietatea personala - inscris in CF nr. 16537 Arad, situate in perimetrul construibil al municipiului Arad, str. Cicio Pop nr. 12-14, jud. Arad, si consimt la intabularea dreptului de proprietate, in CF in favoarea Statului Roman - prin Consiliul local al municipiului Arad". Donatoarea a tinut sa precizeze ca are ca succesibili rezervatari o fiica si pe sotul sau si ca, i s-au pus in vedere dispozitiile art. 841 Cod Civil privitoare la rezerva mostenitorilor descendenti si art. 2 din Legea 319/1944, privitor la rezerva sotului supravietuitor. Donatorul a intrat de drept si de fapt in stapanirea imobilelor donate de la data autentificarii contractului, data de la care va suporta toate sarcinile publice, precum si taxele ocazionate cu perfectarea prezentului act.
Situatia juridica a imobilului
Situatia juridica a imobilului situat in Arad str. Cicio Pop nr. 12 -12 (fost Eminescu nr. 29) cunoscut si sub denumirea de "Palatul Ortutaiy" se prezinta astfel: Asupra apartamentului 4 etajul 2 compus din 19 camere, 6 camere de baie, 6 bucatarii, 6 camari de alimente cu o suprafata totala de 7780 mp inscris in CF nr. 54334 Arad si asupra apartamentului 5 etj. 3 cu aceeasi componenta, inscris in CF 55162 Arad, a fost emis Certificat dc mostenitor in favoarea lui Kollar Iudit Ecaterina, imprejurare fata de care acesta s-a si intabulat in CF ca proprietara cu titlu de mostenire in cursul anului 1997. Ulterior, tot in cursul anului 1997 Killar Iudit Ecaterina vinde cele doua apartamente astfel: ap. 4, respectiv intreg etajul II al imobilului este dobandit prin cumparare de catre fiica vanzatoarei, respectiv Szucs Susana Iudita. iar ap. 5 cuprinzand intreg etajul III al imobilului este dobandit prin cumparare in cota de 1/2 parte de aceeasi Szucs Susana Iudita iar in cota de l/2 parte de Nicolin Diana Elvira. Prin Contractul de donatie autentificat sub nr. 190 din 08.02.2000 d-na Szucs Susana Iudita doneaza Statului Roman prin Consiliul Local al Municipiului Arad imobilele proprietatea sa exclusiva, respectiv ap. 4 (et. II) si cota de l/2 din apartamentul 5 (etaj III) al imobilului situat in Arad, str. Cicio Pop nr. 12-14. Prin acelasi act autentic donatoarea consimte la intabularea dreptului de proprietate in CF in favoarea Statului Roman prin Consiliului Local al Municipiului Arad.
Valoarea donatiei 2,5 miliarde de lei
Avand in vedere imprejurarea ca toate apartamentele existente in, prezent la etajul II si la etajul III al imobilului indicat sunt ocupate de catre chiriasi, precum si de faptul ca donatia s-a facut in favoarea Statului Roman fara nici o sarcina, consilierii locali au acceptat donatia ce s-a facut pe seama statului roman prin Consiliul local al municipiului Arad de catre Szucs Susana Iudita asupra imobilelor descrise mai sus. Chiar daca asupra actului savarsit de Szucs Suzuna mai planeaza inca nedumerirea, viceprimarul Aradului, Sorin Neamtu, a intarit faptul ca cetateanca a comis acest gest de buna voie si nesilita de nimeni. "Am ramas surprinsi cand am aflat ca doamna in cauza doreste si faca o asemenea donatie, ba mai mult i-am oferit si un timp de gandire de cateva luni. Insa, nu s-a razgandit, drept pentru care Serviciul Juridic al Primariei a trecut la intocmirea actelor de donatie." Specialistii estimeaza ca valoarea donatiei se ridica la 2,5 miliarde de lei. Ultima donatie "de proportii"  inregistrata in orasul nostru s-a produs acum trei ani, cand o romanca stabilita in Germania a donat suma de o suta de mii de marci germane pentru constructia Catedralei ortodoxe.
La Centrul de zi din Parneava varstnicii se simt bineCentrele de zi pentru varstnici care functioneaza aproape in toate cartierele Aradului sunt unul dintre cele mai reusite proiecte ale Serviciului social din cadrul Primariei municipiului nostru. Aici pensionarii se pot intalni, de luni pana vineri, pentru a-si petrece timpul impreuna cu oameni de varsta lor, beneficiind, in acelasi timp, de asistenta medicala gratuita, consultanta in diverse domenii, oferita, periodic, de expertii Primariei, precum si de diverse cadouri, primite prin sponsorizari. Dar cel mai important lucru este ca aici, ei gasesc cel mai bun remediu singuratatii. Unul dintre centrele de acest gen pe care le-am vizitat de curand este Centrul de zi pentru varstnici Parneava 1, de pe strada Capitan Ignat, nr. 38. Deschis din toamna anului 1998, centrul are, in prezent, 155 de membri inscrisi, dar numarul lor este in continua crestere. Zilnic, sunt prezenti la centru in medie 45 de pensionari. Maria Mihailovici este membra inca de la deschidere, si este foarte multumita de activitatea centrului. "Suntem ca surorile aici". La o pensie de 400.000 de lei pe luna, pachetele primite de la Primarie sunt binevenite, mai ales ca ele contin in special haine si alimente. Un alt membru permanent este Kiss Pirosca. Ea a ramas singura si acum este nevoita sa se intretina din 400.000 de lei, dupa 15 ani de munca la CAP si 8 ani munciti la Refacerea. "Reducere la cheltuielile de intretinere nu primesc, si abia ma descurc cu banii", ne-a spus ea, cu ochii in lacrimi. Si de parca acestea nu ar fi de ajuns, fiica ei s-a imbolnavit de curand, necesitand ingrijiri medicale care depasesc posibilitatile materiale ale familiei. "Ea nu mai poate lucra, iar ginerele meu este somer, asa ca trebuie sa ii ajut si pe ei, din pensia mea", ne-a marturisit batrana. Venind la centru, femeia incearca sa mai uite de necazuri cand se intalneste cu prietenele dupa cum ne-a spus, mai face economie la cheltuielile de intretinere: "Luna aceasta am platit gazul 160.000 de lei. Macar in timpul zilei, cat mai stau la centru, sa nu consum, poate platesc mai putin" Kiss Pirosca. Succesul pe care il inregistreaza centrele l-a determinat pe administratorul centrelor, Teodor Campan, ca impreuna cu referentii Primariei sa diversifice activitatea centrelor, precum si serviciile oferite membrilor. Astfel, in luna martie se vor angaja inca doua asistente medicale care sa deserveasca centrele de pe Grigore Alexandrescu si Capitan Ignat, una, iar cealalta - centrele din cartierul Aurel Vlaicu si Confectii. De asemenea, va fi adus si un jurist al Primariei, pentru a le oferi batranilor aflati, cei mai multi, in imposibilitate financiara de a consulta un avocat, toate informatiile de care au nevoie. Centrele de zi pentru varstnici continua sa ramana in afara oricaror critici fiind, fara indoiala, un succes al Primariei Arad.
UN-Q-SAPRO isi prezinta albumul la AradPrimul album solo, editat de Media Pro Music, al lui UN-Q- SAPRO, component al formatiei Morometzi, a fost lansat vineri, la magazinul de muzica Siesta din Arad. Dupa ce a inregistrat cateva albume cu Morometzii, Sapro s-a gandit sa faca si un proiect solo care sa-l reprezinte, atat din punct de vedere al muzicii cat si al mesajului. Albumul poarta titlul PERIFERI-AH si contine 10 melodii, de mai multe genuri: rap in forta (cu accente rock), hip-hop cu accente folclorice si mult umor. Despre publicul din Arad, UN-Q-SAPRO are o parere foarta buna, considerand ca este mult mai receptiv decat altele din tara. "Mi-ar place foarte mult sa cred ca aceasta muzica previne violenta, si nu o valorifica. Foarte multe formatii spun ca ele canta "de cartier", eu cant despre viata din cartier. E o diferenta majora" - declara UN-Q-SAPRO la conferinta de presa organizata la Hotel Central. Pentru fanii unchiului, care doresc sa afle cat mai multe lucruri despre acesta, va vom prezenta cateva date despre acesta: Nume - Cristea; Prenume - Cezar; Porecla - UN-Q-SAPRO; Data nasterii - 4 septembrie 1975; Locul nasterii Bucuresti; Inaltimea - 1,72 m; Greutate - 65 kg.; Culoarea parului Care par?; Culoarea ochilor caprui; Alte semnalmente distinctive: are un tatuaj pe spate cu UN-Q-SAPRO si cicatrice pe piciorul stang, deasupra genunchiului. Despre el, UN-Q-SAPRO spune ca este nervos, hotarat, vesel, nesimtit si "cucapunnori-uneori". Primul lucru pe care il face dimineata, dupa ce se trezeste, este sa injure (din cauza stresului). I-ar place sa aiba o conversatie pe bune cu Basta Rhytmes, Stiky Fingers si O.D.B. Crede ca a mostenit de la parinti seriozitatea, iar cel mai mare defect at lui sunt nervii. Daca nu ar fi artist, si-ar fi dorit sa fie organizator de spectacole. Cea mai mare dorinta a lui este sa aiba propriul studio, nevasta si un baiat. Iubeste casa natala, cartierul Berceni si zona D.sub Bucuresti (aicea nu stim ce-a vrut sa zica!) Nu va ramane decat sa cumparati primul album solo al lui UN-Q-SAPRO, PERIFERI- AH, editat de Media Pro Music. Albumul il puteti gasi la magazinul de muzica Siesta, noi asigurandu-va ca nu aveti nimica de pierdut.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}