title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 19 august 2000

Calduri mari... Temperatura aerului va creste, din nou, in intervalul 17-22 august, pana la 40 de grade Celsius, astfel incat, in orele dupa-amiezii, vremea va fi caniculara, indeosebi in vestul si sudul tarii, informeaza Institutul National de Meteorologie si Hidrologie (INMH). Conducerea Institutului avertizeaza principalele institutii ale statului ca, in regiunile mentionate, temperaturile maxime vor atinge, la inceputul intervalului, 36-37 de grade Celsius, apoi, local, chiar 38-40 de grade Celsius, noptiile fiind tropicale, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.
Cainii maidanezi sunt prezenti si in fata Palatului AdministrativExecutivul Primariei promite ca va pune pe hartie in cel mult o saptamana proiectul prin care se va incerca curatirea strazilor de maidanezi, a caror numar nu se mai cunoaste de mult. Discutiile pe aceasta tema au fost reluate, marti, intr-o sedinta convocata de cei doi viceprimari, Emanoil Voicu si Levente Bognar, la care au participat sefii si reprezentantii regiilor si societatilor din subordinea Primariei. Emanoil Voicu ne-a declarat ca proiectul vizeaza extinderea centrului actual de triere a cainilor vagabonzi, acum acesta avand o capacitate de numai 50 de locuri. "Nu se poate aprecia care este numarul cainilor vogabonzi, dar intentionam sa concesionum activitatea din acest domeniu. Primaria va colabora cu asociatiile de profil, astfel ca actualele spatii amenajate pentru trierea cainilor sa fie extinse. Vom incerca sa colaboram si cu abatoare, pentru a rezolva problema hranei pentru maidanezi, in perioada in care acestia sunt tinuti sub observatie" - a spus Emanoil Voicu. In actualul centru de triere, cainii sunt deparazitati, vaccinati si sterilizati, dupa care sunt pusi in libertate. Primaria a promis inca de la inceputul anului ca se va ocupa de problema cainilor vagabonzi, insa rezultatele s-au lasat asteptate. In acest timp, statisticile arata ca, lunar, sunt luate in evidenta cel putin 100 de persoane muscate de cainii vagabozi, majoritatea cazurilor fiind constatate in municipiu. In realitate, numarul celor muscati este cu mult mai mare, dar multi nu se prezinta la medic, astfel ca acestia nu intra in statistici. Maidanezii au inceput si devina un cosmar chiar si pentru functionarii din Palatul Administrativ. Ieri, o haita de 12 caini isi facea veacul chiar pe spatiile verzi din fata cladirii administrative, dand emotii angajatiilor care intrau in institutie sau trecatorilor.
Tramvaiele nu mai circula in Aradul Nou - Virtual Arad News (c)2000Din 16 august, tramvaiele nu mai trec Podul Traian. Acest fapt i-a dus la exasperare atat pe locuitorii cartierului Aradul Nou, cat si pe navetistii care sunt nevoiti sa ia trenul din "gara mica". Aproape toata luna iulie tramvaiele n-au circulat intre Piata Romana si Gara Aradul Nou." N-au trecut bine doua saptamani si iar o luam de la capat", ne-au declarat suparati locuitorii din "Schela". Luand legatura cu d-na Mariana Birau, director exploatare tramvaie in cadrul Companiei de Transport Public Arad, am fost informati ca aceasta noua intrerupere este cauzata de intarzierea cu care a fost adusa din Austria sina cu canal necesara schimbarii caii de rulare in zona Liceului German. Termenul limita de finalizare a lucrarilor este data de 3 septembrie.
Presedintele Asociatiei chinologice - Gheorghe Schill lupta impotriva concurenteiAdevarate dispute au izbucnit intre cele doua asociatii chinologice din Arad, care poarta acelasi nume, dupa ce una dintre ele, cea cu sediul pe Eftimie Murgu, a facut public in presa ca va organiza o expozitie chinologica in data de 19 august. Asociatia chinologica cu sediul pe strada E. Gojdu nr. 5, condusa de Gheorghe Schill, acuza "concurenta" ca prin organizarea expozitiei de maine se incearca sabotarea expozitiei internationale recunoscuta de Federatia Chinologica Internationala, care are loc in Subcetate, la intai octombrie. Anuntul organizarii expozitiei de maine i-a derutat pe membrii asociatiei condusa de Gheorehe Schill, astfel ca acesta a fost bombardat cu telefoane, oamenii intrebandu-se daca expozitia internationala din octombrie, devenita deja traditionala, a fost reprogramata. Din aceasta cauza, Gheorghe Schill ameninta ca va da in judecata Asociatia de pe Eftimie Murgu, pe care o considera ilegala. Anuntul organizarii expozitiei din 19 august a fost transmis presei de catre vicepresedintele Asociatiei chinologice de pe Eftimie Murgu, Petru Cioca. In cursul zilei de ieri, am incercat sa luam legatura cu acesta, dar la numarul publicat si in presa nu a raspuns nimeni. Gheorghe Schill a mai tinut sa faca urmatoarele precizari: "Asociatia Chinologica Romana Arad, cu sediul pe strada E. Gojdu, membra a Federatiei Chinologice Internationale, face cunoscut membrilor chinologi si iubitorilor de caini ca nu organizeaza nici un fel de expozitie canina in ziua de 19 august, cum a aparut in mass-media. Noi avem expozitie internationala aprobata de Federatia Chinologica Internationala in ziua de 1 octombrie, la care rugam membrii sa se inscrie cat mai repede, avand reduceri pana in ziua de 20 august, dupa care de aplica majorari". Expozitia anuntata pentru maine va avea loc in incinta stadionului Gloria.
George Mandache va primi titlul de antrenor emeritDupa cum bine se stie, BC ICIM Arad, campioana Romaniei la baschet feminin, pregateste noua editie de campionat in aceste zile in statiunea Poiana Brasov. Sub bagheta antrenorului George Mandache au urcat in Poiana, pentru un stagiu de zece zile, 12 jucatoore, cu care BC ICIM va aborda noul sezon competitional si partidele din cadrul cupelor europene. In alta ordine de idei, tehnicianul BC ICIM, George Mandache, pentru meritele deosebite din ultima perioada va primi din partea Federatiei Romane de Baschet titlul de "antrenor emerit". Va reamintim ca Mandache a reusit in acest an, in afara titlului de campion cu BC ICIM si calificarea echipei de senioare a Romaniei la CE, iar cu cea de cadete clasarea pe locul trei in Europa.
Dacia 18 august - 24 august Patriotul - (SUA)
Muresul 18 august - 24 august Povestea noastra - (SUA)
Arta 18 august - 24 august - Sala A Apocalipsa E.O.D. - (SUA)
Arta 18 august - 24 august - Sala B Asfalt tango - (ROM)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}