title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 19 iunie 2000

Aradenii nu s-au prea inghesuit la votNici la turul doi al alegerilor locale aradenii nu au reusit sa participe la vot macar in proportie de 50 %. Mai mult, prezenta la vot a scazut fata de turul intai. In mare parte este explicabil: daca in primul tur s-au prezentat la vot cei care aveau simpatie fata de unul din cei 23 de candidati de primar sau fata de diferite partide, in turul doi au ramas in cursa doar doi candidati, reprezentand doua partide. Progresia votantilor a fost sub acea din primul tur, la fiecare interval de doua ore. Mentionam ca de aceasta data Biroul Electoral Municipal a calculat media probabila pe baza rezultatelor de la 13 sectii de votare din municipiu, in timp ce la primul tur au fost doar zece. Asadar, iata media probabila inregistrata:Doru Popa este noul primar al Aradului
Ora 9,00 - 3%
Ora 11,00 - 7%
Ora 13,00 - 13%
Ora15,00 - 17,5%
Ora 19,00 - 27%
Ora 21,00 - 35%
Dupa cum este usor de observat, cresterea a fost de 4% din doua in doua ore, exceptie facand inervalele 17,00 - 19,00, cand a fost de 6%  si 19,00 - 21,00 cu 35%. Trei sectii de votare au cerut prelungire pana la ora 22,00.
Noul primar al Aradului este Dorel Popa. Conform datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Municipal, candidatul PDSR a obtinut 58,45 la suta din voturile valabil exprimate. Ovidiu Marian, candidatul Conventiei Democratice a obtinut cu peste 8.600 voturi mai putine decat Dorel Popa. La scrutinul de ieri, au fost la vot doar 51.701 alegatori din municipiu, adica aproximativ 33 la suta din electorat. Dorel Popa a obtinut majoritatea voturilor in aproape toate sectiile de votare din oras. In trei sectii acesta a fost intrecut de Ovidiu Marian cu cateva voturi.
Cu emotii este asteptat examenul de capacitate

Astazi, peste 4600 de elevi absolventi ai clasei a VIII-a din judetul Arad incep examenul de capacitate. Ei sunt repartizati in 32 de centre de examinare, iar lucrarile lor vor fi corectate in 11 centre de capacitate (doar doua in judet, noua in municipiu). Tot astazi la ora 11,00 la Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" va avea loc tragerea la sorti a comisiilor de examinare pentru cele 11 centre.

Fostul primar Dumitru Branc si-a achitat datoria...In cazul vanzarii vilei fostului primar Dumitru Branc, situatia pare sa ia o intorsatura neasteptata. La inceputul saptamanii trecute, Dumitru Branc si-a achitat debitul catre Banca Bucuresti (Alpha). El a achitat integral suma: e vorba de 1.637,000.000 lei!, o suma impresionanta, a carei provenienta ar fi interesant de cunoscut. Vineri, trebuia sa aiba loc supralicitatia intre castigatorul primei licitatii (Florian Lazurean) si supraofertantul (Rodica Faur). "Datorita faptului ca si-a achitat debitul fata de Banca Bucuresti, aceasta cere sa se anuleze executarea silita", ne spunea Florian Lazurean. Supraofertantul a facut o oferta cu 10% mai mare decat dl. Lazurean. Vazand in ce directie merg acum lucrurile, supraofertantul si-a retras garantia. "Lucru ce contravine legii", spune dl. Lazurean. Tot domnia-sa considera ca "Banca Bucuresti (Alpha) renunta la executarea silita asupra unui imobil care este al meu. Sunt singurul care am indeplinit pana astazi toate conditiile impuse de lege. Neprezentandu-se vineri, la licitatie, supraofertantul ar trebui, sa piarda garantia." In urma acestei neasteptate rasturnari de situatie in cazul "Branc", cel care a castigat prima licitatie, Florian Lazurean, a pierdut la aceasta afacere peste 8000 de dolari si este hotarat sa lupte in continuare pentru a dobandi de fapt ceea ce considera ca a castigat prin licitatie. "Ii voi da in judecata pe toti ce vinovati", a conchis dl. Lazurean.
Inca cinci tramvaie nemtesti vor sosi la Arad
Compania de Transport Public Arad (CTPA) are pregatiti banii necesari cumpararii unui alt lot de cinci tramvaie nemtesti de mare capacitate (180 de locuri fiecare). Pretul unui tramvai (plus cheltuielile de transport se ridica la 30.000 DM. Spre sfarsitul lunii, cele cinci tramvaie vor fi imbarcate in vagoane de marfa in gara Essen (Germania) urmand sa ajunga la Arad pe la inceputul lui iulie. Reamintim ca in urma cu doua saptamani. Compania de Transport Pubtic a achizitionat, tot din Germania, cinci tramvaie de capacitate medie care, asa dupa cum ne informa dl. Petru Cuvineanu, directorul tehnic al CTPA, vor fi puse in circulatie in zilele urmatoare.
CEC-ul va plati deponentilor Credit Bank - Virtual Arad News (c)2000
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va incepe, saptamana aceasta, efectuarea platilor catre deponentii de la Credit Bank, pe baza listelor nominale primite de la aceasta banca, conform conventiei dintre CEC si Credit Bank, se arata intr-un comunicat al CEC, remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.. Listele cuprind peste 40.000 de titulari distribuiti in 40 de sucursale judetene, iar suma ce urmeaza a fi restituita este de peste 362 miliarde de lei. Fiecare sucursala CEC va afisa unitatile desemnate sa efectueze aceste plati, precum si programarea pe zile. CEC si-a majorat, incepand de miercuri, capitalul social cu suma de 422 de miliarde de lei. Capitalul social al CEC era de 220 de miliarde de lei, in prezent acesta ridicandu-se la 642 de miliarde de lei.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}