title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 17 martie 2000

Si apele Crisului Alb au inceput sa se retraga...Ieri, apele Muresului au fost intr-o crestere mult mai lenta decat in ziua precedenta. Savarsinul a iesit din atentia autoritatilor, nivelul raului scazand la 315 cm. Hidrologii spun ca aceasta zona a scapat de inundatii, in cazul in care nu vom avea zile ploioase, care sa determine noi cresteri de debite. Muresul a atins un nivel de 396 cm la Radna, cu 46 cm peste atentie. Spre amiaza, insa, cotele au devenit stationare, iar spre seara apele au batut in retragere. La Nadlac, raul a fost in crestere toata ziua, dar atentia nu a fost depasita decat cu aproximativ 15 cm. In municipiu, debitul Muresului a fost destul de mare, respectiv 865 metri cubi/secunda dimineata si aproape 900 m.c./s seara. Nivelul maxim al apei a fost, insa, sub asteptarile hidrologilor, cota de atentie nefiind depasita. In aceste conditii, viitura nu a provocat inundatii la insula a III-a, apa revarsandu-se doar pe portiuni foarte mici. Primaria nu a mai cerut evacuarea zonei de agrement, dar oamenii de aici, obisnuiti cu inundatiile, cred ca nu vor scapa de furia apelor nici in aceasta primavara. Tot ieri, cotele de atentie pe Crisul Alb au mai ramas depasite doar la Chisineu-Cris si Varsand, dar si aici apele se retrag. Evaluarea pagubelor de pana acum din judet nu a fost finalizata. Potrivit ultimelor date centralizate de Protectia Civila, din cele peste o mie de hectare de teren afectate, doar 215 au fost cultivate. Privitor la starea dumurilor, mai sunt inundate portiuni intre Bacaul de Mijloc si Bulci, precum si intre Bata si Bulci, nivelul apei de pe carosabil fiind de circa 20 cm.
Vila fostului primar Branc este ravnita de multe persoane"Licitatia privind vila lui Dumitru Branc a fost tinuta departe de ochii curiosilor, nedorind sa se faca publicitate. La ora zece dimineata, juristul bancii s-a prezentat cu o chitanta pentru o suma de bani pe care Branc a depus-o, solicitand un nou termen pentru licitatie. In ultimul moment insa, s-a prezentat un cumparator, care ne-a prezentat dovada achitarii garantiei bancare cerute de lege, adjudecandu-si licitatia. Este vorba de omul de afaceri aradean Florian Lazureanu. Am ramas si eu surprins de intorsatura evenimentelor" ne-a declarat executorul judecatoresc Teodor Tranc.
Vila fostului primar, Dumitru Branc, a fost scoasa la licitatie, intrucat primarul garantase cu locuinta un credit bancar pentru societatea comerciala "Parneava", in valoare de 300 de milioane. Deoarece nu a rambursat integral creditul, banca a cerut Judecatoriei executarea silita. De asemenea, creditul a mai fost garantat si cu un alt imobil pe care Branc a reusit sa-l rascumpere. Este vorba de sediul societatii comerciale din strada Dorobanti nr. 17. Pretul de strigare al vilei, situata pe strada Dorobanti nr.30, din municipiul Arad, a fost de 1,636 miliarde de lei, fiind adjudecat cu 1,640 miliarde de lei. Chiar daca Florian Lazureanu a castigat, teoretic, licitatia, si a depus un avans, nu se poate spune ca deja este si proprietarul vilei din str. Dorobanti. El va trebui sa achite in termen de 14 zile si diferenta de bani, in cazul in care nu va exista o supraoferta ce poate fi depusa in aceasta perioada moment in care licitatia va fi reluata. Deasemenea Dumitru Branc are posibilitatea sa conteste licitatia in cel mult 8 zile. Lucru pe care, asa cum il cunoastem noi, probabil il va face. Din acest motiv, Dumitru Branc nu a dorit sa faca nici o declaratie asupra licitatiei.
La Casa de Asigurari Arad au sosit carnetele de asiguratPe viitor, dovada calitatii de asigurat precum si dreptul la pachetul de servicii medicale stabilite in contractul-cadru, conform H.G. 312/99 se va face doar prin carnetele de asigurat. Casa de asigurari Arad a comandat deja un numar de 300.000 de astfel de carnete dintre care peste 92.000 sunt deja personalizate. Angela Cosma, directoarea economica a institutiei spune ca: "Acest lucru se datoreaza bazei de date a CAS Arad pentru carnetele personalizate existand date certe privind identificarea contribuabilului. Cele peste 92.000 de carnete vor fi distribuite in teritoriu prin medicii de familie, conform listei de pacienti in timp ce restul vor fi distribuite de catre Casa, personalizarea urmand a se face la cererea contribuabilului". Carnetul este un act cu regim special, de culoare albastra, detinatorul fiind obligat sa-l prezinte ori de cate ori apeleaza la serviciile medicale. Totusi, carnetul face dovada efectiva a calitatii de asigurat doar daca este completat lunar cu vigneta care se aplica pe spatele documentului si care semnifica achitarea la zi a contributiei de sanatate. In judet aplicarea vignetei se va realiza prin intermediul spitalelor din teritoriu in timp ce in Arad, asiguratul este obligat sa se prezinte lunar la Casa de asigurari pentru acest lucru. Desi procedura este greoaie, nu exista alta solutie deocamdata.
Liceul din Pecica are cabinet de informaticaLiceul "Gheorghe Lazar"din Pecica are, de marti, un cabinet de informatica. Acesta a fost dat in folosinta ca urmare a sprijinului primit din partea Consiliului Local, care a pus la dispozitie fondurile necesare. Toate materialele au fost achizitionate pentru Centrul Bugetar care cuprinde 17 scoli din imprejurimi. Au fost achizitionate 15 calculatoare Pentium II, un scanner, mobilierul de birotica necesar, o imprimanta, un xerox. Elisabeta Andronie, directoarea liceului, ne-a declarat: "Suntem foarte bucurosi de investitia facuta. Am amenajat cabinetul de informatica intr-o sala de clasa pe care am transformat-o total. Avem instalat si un sistem de alarma precum si usa metalica. Deocamdata, informatica fac, optional, cei din clasele V-VIII, precum si alti elevi de la liceu. " Pentru locuitorii care doresc sa fie initiati in tainele calculatorului se organizeaza un curs. Principala problema pe care o au de rezolvat este achizitionarea unei centrale telefonice, care permite racordarea la Internet si care, se pare ca va fi rezolvata in cel mult doua saptamani. Investitia de care se bucura liceul din Pecica se ridica la 357 de milioane de lei.
De un an Coco Dumitrescu a trecut in eternitate
A trecut un an de cand Nicolae "Coco" Dumitrescu a plecat in lumea celor drepti, lasand multa tristete in urma. Un an fara cel care a participat, ca jucator si, apoi, ca antrenor la toate succesele "Batranei Doamne", echipa pe are iubit-o sincer pana ultimele clipe. Fara indoiala, a trecut un an de cand fotbalul romanesc a devenit mai sarac, deoarece Coco Dumitrescu a fost una dintre figurile centrale ale sportului rege din Romania. S-a scurs un an de cand un scaun al tribunei oficiale al stadionului UTA a ramas gol, in jurul lui stand Zoltan Farmati, Moise Vass, Nicolae Bretoteanu, Alexandru Dan sau Mihai Flore, prietenii sai de-o viata. Din aceste motive, dar si datorita respectului deosebit pentru un om ce a trait cu UTA in suflet, se cuvine sa ne aducem aminte de cel care a fost Nicolae "Coco" Dumitrescu.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}