title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 16 decembrie 2000

Participantii la intalnirea OPC spera ca aceasta sa dea roade"Inceputa cu greu, cu neincredere, conventia de colaborare dintre cele doua institutii din Romania si Ungaria a fost izvorata din necesitate, din problemele reciproce. Problemele reciproce au fost, de fapt, baza conventiei dintre cele doua insitutii similare de protectia consumatorilor. Aceste schimburi de experienta sunt menite sa duca rapid la elaborarea unor tehnici de lucru care sa armonizeze legislatia in domeniu", a precizat Octavian Gune, directorul OPC Bucuresti, prezent la Arad pentru a participa la schimbul de experienta romano- maghiar, in domeniul protectiei consumatorului. Schimbul de experienta a debutat in Ungaria, in 5 decembrie, iar zilele trecute, s-a repetat la Arad. Au particiapt delegati din patru judete din Ungaria (Szabolcs-Szatmar-Bereg, Hajdu-Bihar, Bekes si Csongrad) si patru judete din Romania (Satu-Mare, Bihor, Arad, Timis). Seful Administratiei Publice Locale din Bekescsaba, Pataki Istvan, prezent la intalnire, a facut o referire la relatiile bune dintre cele doua judete si a prezentat lacunele care exista in ambele tari in domeniile de protectie a animalelor, plantelor si sanatatii, sperand ca intalnirile mai dese dintre repezentantii OPC vor da roade in acest sens. "Intalnirea aceasta, trebuie sa recunoastem, ca este una fara precedent. Nici odata nu s-a mai intamplat ca judete vecine din doua tari vecine sa initieze o asemenea colaborare. Este un exemplu elocvent pentru cele doua tari, o colaborare foarte buna pe baza de reciprocitate, care speram sa dea roade" - a fost de parere Szocs Andras, directorul Inspectoratului de Protectia Consumatorului Budapesta.
Targul "Daruri de Craciun" si-a atins scopulNumarul Vizitatorilor este peste asteptarile organizatorilor
"Daruri de Craciun" si-a atins scopul. Cel putin, acest lucru se poate spune dupa consumarea celei de-a treia zi de targ. Aceasta ultima manifestare de acest gen din acest mileniu, organizata de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, este cea mai reusita. Conform declaratiei lui Cimi Enache, organizator targuri din cadrul Directiei targuri si expozitii al CCIA, sufletul acestei superbe manifestari, acest targ este unul dintre cele mai vizitate de catre aradeni. Aceasta nu neaparat din cauza faptului ca accesul vizitatorilor se face gratuit, ci datorita perioadei in care a fost organizat, anterioara Sarbatorilor de Craciun, si mediatizarii de care s-a bucurat. Un motiv esential al acestei reusite il constituie programul conex al targului. Astfel, zilnic, pe toata perioada manifestarii care va dura pana luni inclusiv, organizatorii ofera vizitatorilor diverse spectacole sustinute de artisti cunoscuti, care acopera toate genurile de muzica. Ieri a fost randul colinzilor, acestea fiind interpretate de catre Vasile Seicaru si Tiberiu Ceia. Acest "supermarket", cum mai este numit targul, ofera posibilitatea vizitatorilor sa cumpere produsele expuse de catre cele 60 de societati comerciale, atat din Arad, cat si din alte localitati, care sunt prezente la aceasta manifestare a orasului. Conform spuselor catorva dintre expozanti, daca in prima zi de targ aradenii au preferat mai mult sa se uite, miercuri si joi au inceput sa vina sa si cumpere. Din pacate, si expozantii s-au impacat deja cu aceasta idee, puterea de cumparare a romanilor este foarte scazuta ceea ce face ca vanzarile sa nu fie pe masura asteptarilor.
Directorul Liviu Bobar cauta noi surse de finantareSe incearca iesirea din impasul financiar
La sediul societatii comerciale Astra Vagoane Calatori a avut loc, ieri, Adunarea Generala a Actionarilor, la care au fost prezentati noii actionari majoritari: Astfel, pachetul majoritar de actiuni la Astra Vagoane Calatori va fi detinut de SC Tristar SRL, din Bucuresti, care va detine 51% din actiunile societatii. Al doilea actionar principal este SC Xedox SRL, cu sediul in Oradea si care are 26% din actiunile fabricii. Ca actionari mai sunt Societatea de Investitii Financiare Banat Crisana si actionarii care au dobandit actiuni in cadrul marii privatizari. In sedinta de ieri au fost stabilite principalele obiective ale fabricii in viitorul apropiat. S-a avut in vedere stabilirea unui plan economic viabil capabil sa readuca Astra Calatori pe linia de plutire. Dupa cum ne-a spus Liviu Bobar, directorul Astra Vagoane Calatori, principalul obiectiv al noii structuri a actionariatului il constituie gasirea de solutii care sa rezolve iesirea din impasul financiar in care se afla acum fabricantul aradean de vagoane pentru calatori. O parte a acestor datorii ar putea fi achitate daca Ministerul Transporturilor ar plati vagoanele achizitionate in urma cu doi ani. O sansa de redresare a fabricii de vagoane ar fi contractarea de comenzi ferme si gasirea posibilitatilor financiare pentru achizitionarea materiei prime. Se pare ca deja exista niste propuneri de contracte, dar s-a asteptat pana la stabilirea actionariatului. De altfel, o parte dintre cei interesati de achizitionarea de vagoane calatori au renuntat la Astra Vagoane din cauza valurilor starnite de fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu, care s-a opus privatizarii SC Astra Vagoane Calatori.
Arlefruct a intrat in lichidarePrin sentinta civila nr. 1 193, Tribunalul Arad respinge contestatiile formulate de debitoarea SC Arlefruct SA, pentru inexistenta creantelor si inchiderea procedurii de reorganizare judiciara si faliment si admite cererea creditorului, Banca Agricola - Sucursala Arad, si declaratiile de creanta a celorlalti creditori. In consecinta, este constatata existenta, valabilitatea si corectitudinea creantei catre Banca Agricola si cuantumul acesteia la suma de 1 041 370 375 lei. Totodata, Tribunalul dispune deschiderea procedurii de faliment a SC Artefruct si numeste firma lichidatoare, SC Euroconsult SRL, cu toate drepturile si atributiile prevazute de lege. Intre timp, echipa manageriala a fabricii de conserve este demisa, firma lichidatoare fiind cea care a preluat conducerea societatii. Fata de sentinta data de Tribunalul Arad, fosta conducere a facut recurs, considerand sentinta data ca esentialmente nelegala si vadit temeinica. De asemenea, in recurs, conducerea cere casarea sentintei, constatarea nulitatii acesteia, a nelegalitatii si netemeiniciei si cere rejudecarea la o alta instanta din raza Curtii de Apel Timisoara, dat fiind ca la Arad nu mai exista vreun judecator sindic compatibil in aceasta cauza. In plus, conducerea demisa nu recunoaste valoarea datoriilor catre Banca Agricola. Anul trecut, firma desemnata de judecatorul sindic pentru lichidarea societatii a fost Montavid, cu sediul in Oradea. Culmea este ca administratorul ei de atunci, Ioan Isai, este si administrator al SC Euroconsult. In prezent activitatea de productie este oprita, singura sectie care mai lucreaza este cea de la Chisineu Cris. Pentru recuperarea datoriilor, firma lichidatoare, Euroconsult SRL, va trece la lichidarea stocului de produse precum si la vanzarea de active si pasive ale societatii. Echipa manageriala demisa considera aberanta deschiderea procedurii de faliment, condiderand ca activitatea fabricii ar putea fi reluata oricand, lucru care ar duce la achitarea datoriilor catre creditori. De asemenea, fosta conducere este nemultumita de faptul ca judecatorul sindic nu a tinut cont de datoriile platite catre o parte din creditori. Trebuie precizat ca Banca Agricola a renuntat la cererea de ridicare a dreptului de a conduce activitatea SC Arlefruct de catre fosta echipa manageriala. Cu toate ca fabrica avea angajat personal pentru efectuarea serviciului de paza, firma lichidatoare i-a inlocuit cu gardieni publici.
Vasile Seicaru la intalnire cu presa aradeanaEl si-a lansat in Arad cel mai nou album
Ieri, in cadrul Targului "Daruri de Craciun", cunoscutul interpret de muzica folk Vasile Seicaru si-a lansat cel mai nou album al sau, intitulat "Asta-i viata, asta-i banu". Aceasta este prima lansare in provincie a albumului, lansarea oficiala avand loc in data de 11 decembrie, la Bucuresti, in complexul Mall. In timpul intalnirii sale cu presa aradeana, Vasile Seicaru a marturisit ca este constient de faptul ca in ziua de azi muzica folk nu se mai bucura de succesul de alta data. "Nu este cazul sa ma imbat cu apa rece! Dar, in ciuda acestui fapt, stiu ca muzica de valoare va ramane, timpul fiind acela care va hotara care gen muzical merita acest lucru", a spus Vasile Seicaru, intrebandu-se apoi ce se intampla cu generatia tanara de folkisti. In anii '80 exista Cenaclul "Flacara", unde muzica folk era la loc de cinste, acest gen muzical bucurandu-se in acea vreme de un succes foarte mare. "Cenaclul Flacara a fost jucaria lui Adrian Paunescu, despre care eu am numai cuvinte de lauda. Nu ma intereseaza absolut deloc omul politic Adrian Paunescu, ci doar poetul care poarta acest nume". Vasile Seicaru are o parere foarte clara despre muzica de proasta calitate: "Sunt total impotriva genurilor muzicale care improasca pe ascultator cu vorbe urate, cu expresii triviale si cu versuri care frizeaza bunul simt. Sunt impotriva manelei, jagardelei etc., care nu spun nimic frumos si din care, peste timp, nu va mai ramane nimic!'
Dacia 15 decembrie - 21 decembrie Unde dai si unde crapa - (SUA)
Muresul 15 decembrie - 21 decembrie Misiune imposibila - 2 - (SUA)
Arta 15 decembrie - 21 decembrie - Sala A Placinta americana - (SUA)
Arta 15 decembrie - 21 decembrie - Sala B Al 6-lea simt - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}