title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 15 mai 2000

La Biroul Electoral Minicipal se trage la sorti ordinea candidatilorLa Biroul Electoral Municipal se va efectua astazi tragerea la sorti a pozitiilor candidatilor la primaria municipiului, cat si a consilierilor municipali. In municipiul Arad s-au inscris 23 de candidati la Primarie. Deoarece nu s-a inregistrat nici o contestatie in privinta acestor candidati, iata cum se prezinta lista celor care se lupta pentru Primaria Aradului, cu mentiunea ca ordinea prezentarii coincide cu ordinea inscrierii la Biroul Electoral Municipal.
l. Olariu Ludmila - FER
2. Facea Constantin - PP PSDR
3. Leurzeanu Gheorghe PPR
4. Irimia Aurel Independent
5. Iercosan Alexandru
6. Boji Stoia Teodor PUNR
7. Roman Mircea Petru - ApR
8. Roman Gelu - UFD
9. Muresan Adi - PRM
10. Neamt Paul Valentin - PNL
11. Gondor Marius - PSDR

12. Marian Ovidiu CDR
13. Voicu Emanoil - PD
14. Remetan Florin - PS
15. Pantea Gheorghe - PNL Campean
16. Bognar Levente UDMR
17. Doble George - PRN
18. Mara Teodor - PNR
19. Neamtu Sorin - PUR
20. Moisescu Cristian - PPDR
21. Biro Erzsebet - PLRSL
22. Patrauta Teodar - PSM
23. Popa Doru - PDSR.
Studentii au fost felicitati de profesoriIn Aula Facultatii de Drept s-a desfasurat, vineri, cursul festiv al studentilor Facultatii de Stiinte Umanist-Crestine, profil Jurnalistica. La acest ultim curs au tinut sa fie prezenti parintii, fratii si prietenii studentilor, pentru a trai alaturi de ei emotiile ultimei ore de curs. Au mai fost prezenti si au luat cuvantul, alaturi de profesori, si Alexandru Roz, decanul Facultatii de Stiinte Umanist - Crestine, precum si Rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean. Pentru tinerii absolventi, odata cu acest sfarsit, care este si un nou inceput, a sosit clipa despartirii de colegi, iar pentru altii, care nu sunt aradeni, chiar de orasul nostru. Printre cei care au participat la cursul festiv al facultatii s-a aflat si colega noastra Luminita Turcu, pe care o felicitam si ii dorim, in continuare, multa bafta!
Aradenii participa cu interes la seminariile LADO de educatie civicaPrefectura judetului Arad a gazduit in 12 mai a.c, programul LADO de educatie civica intitulat "Cunoaste-ti drepturile!", care a demarat la inceputul anului 1997, pe o perioada de trei ani. Acest program are drept scop promovarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, a vietii democratice si civile prin activitati de informare si educare. Finantarea programului este asigurata de organizatia neguvernamentala britanica Westminister Fundation for Democracy si de organizatia Mensen in Nood Bilance din Olanda. Programul consta intr-o serie de seminarii de instruire organizate in localitati din tara. Cele mai importante scopuri ale programului sunt instruirea membrilor comunitatilor locale in vederea cunoasterii drepturilor si indatoririlor lor, asa cum sunt expuse acestea in documentele internationale de profil, precum si monitorizarea mai eficienta a situatiei drepturilor omului in zona respectiva ( prin prezentarea de catre participanti a unor cazuri concrete cu ocazia discutiilor din cadrul seminarilor). Seminarul care a avut loc vineri a fost sustinut de profesor Daniel Nicolae coordonator pentru publicatie si Alina Hora coordonatorul programului LADO.
La Palatul Cultural, CARP si-a desfasurat Adunarea GeneralaCasa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) si-a desfasurat anuala Adunare Generala vineri, la Palatul Cultural, unde si-au prezentat activitatea Consiliul de administratie si Comisia de Cenzori, in temeiul statutului adoptat. Astfel, organizatia pensionarilor si-a incheiat situatia pe 1999, analizand realizarile obtinute de linie organizatorica, administrativa, culturala, de sanatate, protectie sociala, toate acestea fiind reflectate in planul de venituri si cheltuieli, expresie a activitatii economico-financiare. Desi ambele organe de conducere au inregistrat o serie de realizari, totusi gama problemelor pe care le are CARP nu a fost epuizata. Planurile de viitor ale Consiliului de administratie au fost prezentate de presedintele Vasile Neagu, care se refera la modernizarea in continuare a bailor termale, in limita sumelor disponibile, amenajarea gradinii de vara, intocmirea de programe "Phare" in vederea obtinerii de fonduri pentru investitii, gospodarirea cu grija a tuturor fondurilor, mai ales a imprumuturilor si a celor de protectie sociala, adoptarea si perfectionarea unor institutii noi de intrajutorare si protectie sociala, luarea unor masuri organizatorice pentru imbunatatirea activitatii de servire a membrilor Casei. La sedinta au participat 157 de pensionari, din totalul de 221 de delegati reprezentanti ai celor aproape 30.000 de membri ai CARP. Singura pata neagra consemnata a fost omiterea tuturor reprezentantilor mass-media, exceptia find ziarul "Adevarul". Sa fi venit aceasta "omisiune" pe axa CARP - Partidul Pensionarilor PDSR?
Formatia 3rei Sud-Est a atras o multime de aradeniCu siguranta ca Piata Revolutiei nu a mai fost asa de plina ca sambata seara din Decembrie 1989. Concertul 3rei Sud-Est, organizat de PDSR, a fost peste asteptarile publicului, chiar daca trupa a intarziat cateva zeci de minute. A surprins in mod placut spectacolul oferit la aparitia pe scena a trupei, pe muzica spirituala gen ENIGMA, cei trei baieti sud-estici fiind acoperiti de pelerine. De fapt, tot spectacolul a fost o combinatie foarte reuita de genuri, respectiv dance cu muzica spirituala. Pentru mister, grupul a apelat la lumanari si costume speciale, iar inainte de intrarea pe scena a cantat ENIGMA, nu live, ci de pe CD, evident. Au fost peste10.000 de persoane, dupa aprecierea unora, astfel ca traficul rutier a fost inchis in zona centrala, circulatia fiind directionata pe strazile paralele. De preventa masiva au profitat si comerciantii de jucarii si chilipiruri, care au inregistrat vanzari masive. Aradenii au fost impresionati de jocul de lumini si artificii, dar in special de spectacolul de pe scena: dansatori profesionisti, ii asistau pe baietii de la "3rei Sud- Est". A existat, totusi, un inconvenient, legat de organizare, asupra caruia au facut comentarii majoritatea dintre cei veniti la concert. Si anume, locul de desfasurare a evenimentului muzical, pentru ca Piata Revolutiei s-a dovedit neincapatoare. Oamenii s-au intrebat de ce acest show nu a fost organizat pe strandul Neptun, unde ar fi fost loc sufiecient. Poate pentru ca la conducerea strandului se afla un CDR-ist, candidat la ocuparea fotoliului de primar? Cei din PDSR cred ca da...

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}