title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 15 ianuarie 2000

Primarul Neamt crede ca Aradul a depasit Timisoara in 1999 la InvestitiiPrimaria Arad este singura din tara care, pana la ora actuala, si-a scos la vanzare terenurile pe care le are in proprietate, in vederea atragerii de investitii. De la debutul actiunii de vanzare, municipalitatea a reusit sa se "scape" de 15 hectare de teren, iar doua au fost date in concesiune. Valoarea totala a investitiilor atrase in 1999 de catre Primarie se ridica la peste 50 de milioane de marci germane, urmand a se crea 2000 de locuri de munca. Primarul Valentin Neamt ne-a declarat ca, pentru acest an, exista deja scrisori de intentie de la investitorii straini, care se refera la cumpararea a cel putin 15 hectare de teren. Neamt spune ca daca vor fi vandute toate terenurile pe care le mai detine municipalitatea in prezent, Aradul va fi in topul oraselor cu cea mai rapida dezvoltare economica. "Legea ne permite sa vindem terenurile, iar Aradul a fost primul oras din tara care a spart gheata in acest sens. Pana acum s-a facut treaba buna si putem spune ca a depasit Timisoara la capitolul investitii" - a spus Valentin Neamt. Banii obtinuti in 1999 din vanzarea terenurilor vor fi folositi exclusiv pentru construirea de utilitati in parcul industrial din, zona Hipodrom, spre Nadlac. Primarul nu a facut publica suma obtinuta din vanzarea terenurilor, insa se stie deja ca numai de pe urma afacerii incheiate cu firma italiana NDB - Logistica s-a castigat la bugetul local circa 700 de mii de marci germane. Firma are ca activitate de baza transportul de marfa si a cumparat 7,5 hectare de teren, urmand sa construiasca un depozit in suprafata de 13.000 de metri patrati!
Prof. dr. Iacob Checiu este parintele a 106 copii "in vitro"Sala de conferinte a Spitalului Judetean Arad, a gazduit, miercuri, un seminar cu tema:. Fertilizarea "in vitro" si Transplantul de Embrioni..In fata unui auditoriu format in majoritate din studenti ai Facultatii de Medicina din Arad, au fost dezbatute temele propuse, introducerea fiind facuta de catre prof. dr. Francisc Schneider si de catre co-autorul celor 106 de "copii in eprubeta", prof.dr. Iacob Checiu, a carui specializare este embrionologia. Rezultatul s-a dovedit chiar inedit, trei mame nascand tripleti, iar doisprezece cupluri au avut cate doi gemeni. Scopul organizarii acestei mese rotunde a fost acela de a "sparge gheata" in acest domeniu, pe viitor aradenii putandu-si pune sperante ca acest tip de fertilizare se va putea realiza si in orasul lor. Participarea la dezbateri a rectorului Aurel Ardelean a fost privita ca un punct de plecare, mai ales ca se spera ca Universitatea de Vest "Vasile Goldis" va pune la dispozitie spatiile si dotarile necesare pentru demararea acestei activitati, realizabila doar in mileniu urmator.
Directorul Aeroportului Arad - Gheorghe Udrescu - pregateste trei curse externe noiIn anul care a trecut, de pe Aeroportul International Arad au decolat 1448 de curse internationale si 649 de curse interne. Au mai fost efectuate si alte curse ocazionale in numar de 748. Numarul pasagerilor externi s-a ridicat la 20.706, pe cand cel al pasagerilor interni s-a situat in jurul cifrei de 2852. Potrivit celor declarate de Gheorghe Udrescu, directorul Aeroportului Arad, in acest an se intentioneaza ca - prin colaborarea cu o noua companie aviatica sa se efectueze trei curse noi spre Florenta, Bologna si o destinatie din Germania care deocamdata este necunoscuta. Tot Gheorghe Udrescu ne-a mai comunicat si faptul ca se lucreaza la extinderea platformei de imbarcare si debarcare. De asemenea, pista de aterizare va fi prelungita cu 500 de metri, urmand ca aceasta lucrare de investitii sa coste in jur de 130 de miliarde de lei. "Fondarile pentru aceste lucrari de investitii provin din subventii de la Consiliul Judetean, fonduri Phare precum si din venituri proprii. Totodata, noi incercam si atragerea fondurilor de la diferiti agenti economici " ne-a mai precizat Gheorghe Udrescu.
La Arad reabilitarea statiei de epurare va fi continuata - Virtual Arad News (c)2000La inceputul acestei saptamani, conducerea Regiei Autonome Apa-Canal Arad s-a intalnit, la Bucuresti, cu reprezentanti ai Ministerului Mediului din Danemarca si ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare - pentru Romania, in vederea demararii celei de a doua etape a proiectului de reabilitare a Statiei de epurare, finantat de Guvernul danez. Pentru realizarea obiectivelor prevazute in cea de a doua etapa, respectiv linia apei, linia namolului, reconversie biogaz, monitorizare si automatizare; partea daneza si-a reconfirmat participarea cu doua milioane dolari, valoarea totala a acestei etape a proiectului fiind de 15 milioane de EURO. In paralel cu aceste demersuri a fost contactat si biroul PHARE, care, prin programul ISPA, acorda pentru proiecte de mediu fonduri nerambursabile, reprezentand 60% din valoarea totala a proiectului.
La ARIS se anunta noi disponibilizari...
F. P. S. a aprobat proqramul de restructurare pentru societatea aradeana ARIS. Acest lucru implica si disponibilizari de personal. Jumatate din angajati, mai precis 520 de persoane, vor parasi, in curand, societatea. Ei vor beneficia de plati compensatorii, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului 98/1999. Ieri, comisia de dialog social s-a intrunit la Prefectura pentru discutarea cazului "Aris". O noua intalnire intre reprezentantii sindicatului societatii, cei ai FPS, DGMPS si ai Prefecturii va avea loc marti, 18 ianuarie. La ARIS s-a mai aplicat in 1999, un program de restructurare, ce a insemnat disponibilizarea a 380 de angajati.
Dacia 14 ianuarie - 20 ianuarie Un tatic grozav - (SUA)
Muresul 14 ianuarie - 20 ianuarie Hanuman - (FRA - INDIA)
Arta 14 ianuarie - 20 ianuarie - Sala A Aventura in doi - (SUA)
Arta 14 ianuarie - 20 ianuarie- Sala B Invingatorii - (SUA)
Progresul - 16 ianuarie Armageddon- (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000][Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}