title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 14 august 2000

Muresul va creste peste doua zile - Virtual Arad News (c)2000In urmatoarele zile raul Mures va creste brusc, in judetul nostru, cu pana la doi metri. Acest lucru se va intampla nu datorita ploilor, ci din cauza deversarii in Mures a unei imense cantitati de apa, existenta in lacul de acumulare al Termocentralei Mintia. Datorita unor lucrari de reparatie la termocentrala, urmeaza a fi golit lacul de acumulare a acesteia. Compania Nationala Apele Romane - Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad avertizeaza ca datorita acestui fapt debitele pe raul Mures vor creste brusc, ridicand nivelul apei cu circa 2 m. Golirea lacului se va face astazi, si va dura intre 10 si 14 ore. Autoritatile administratiei publice locale vor lua masuri de avertizare a agentilor economici si a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice sau de zi cu zi in zona de inundabilitate a Muresului pentru ca acestia sa-si ia masurile necesare de prevenire. De asemenea, sunt atentionate persoanele care se afla in agrement si cele care practica pescuitul sportiv in zonele de inundabilitate ale Muresului. Unda de viitura va ajunge in judetul Arad luni seara sau marti dimineata.
AJOFP Arad e nemultumita de rezolutia Timisoarei - Virtual Arad News (c)2000La inceputul anului, Agentia Judeteana de Ocupare si Formare Profesionala Arad a initiat proiectul CEREO 2000, prin care s-a dorit realizarea unui centru informatizat care sa vina in sprijinul somerilor si a tuturor celor ce isi cauta un loc de munca. Printr-o simpla apasare de buton puteai avea in fata ochilor toate ofertele de munca. In plus, prin birourile specializate s-ar fi dat consultanta gratuita tuturor celor interesati de piata muncii. Agentia de dezvoltare regionala din Timisoara care distribuie fondurile PHARE in judetele Arad, Timis, Hunedoara si Caras Severin - studiaza proiectul in valoare de 60.000 de EURO si in februarie trimite o adresa prin care AJOFP mai trebuie sa trimita doar o simpla cerere pentru a fi posibila finantarea proiectului. Aradenii se conformeaza si pe cand sa zica Doamne ajuta si sa primeasca banii, se trezesc, la sfarsitul lunii trecute, cu o scrisoare capcana, prin "bomba" ce o continea: "In ciuda meritelor proiectului dvs., care a fost luat in considerare, din nefericire, nu l-am selectionat pentru finantare, dar va incurajam sa candidati pentru alte proiecte." Despre toate acestea, d-na Elisabeta Bogun, sef Birou strategia formarii profesionale din cadru AJOFP Arad ne-a declarat: "Pe viitor, nu ne ramane decat sa facem proiecte mai ieftine, cu referire stricta la judetul nostru si nu sa ne mai "aruncam" la proiecte regionale foarte bune si de interes dar pe care nu le ia nimeni in seama!"
O noua sesiune la examenul de bacalaureatElevii care au absolvit liceul, anul acesta, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in prima sesiune, mai au o sansa in cea de a doua sesiune care va incepe astazi. Tot la aceasta sesiune de examen pot participa si cei care au absolvit liceul in anii anteriori, dar nu au promovat examenul de bacalaureat. Pentru cei care participa prima sau a doua oara la examenul de bacalaureat, sustinerea acestuia este gratuita. Cei care au participat deja de cel putin doua ori la bacalaureat, taxa de participare este de 400 000 de lei. Cea de a doua sesiune de bacalaureat se va desfasura dupa urmatorul program: 14-15 august - limba si literatura romana, proba orala, 16-17 august - limba si literatura materna, proba orala, 18-19 august - limba moderna, proba orala, 21 august - limba si literatura romana, proba scrisa, 22 august - limba si literatura matema, proba scrisa, 23 august - proba obligatorie a profilului, proba scrisa, 24 august - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba scrisa sau practica, 25 august - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decat cele sustinute anterior, proba scrisa sau practica, 27 august - afisarea rezultatelor, 28 august - depunerea contestatiilor, 30 august - afisarea rezultatelor finale. Centrele scolare unde va fi sustinut examenul de bacalaureat, sesiunea din luna august, sunt: Grupul Scolar Industrial " Iuliu Maniu " si Grupul Scolar Industrial de Transporturi - Cai Ferate.
La Directia Muncii, inspectorii au depus juramantulVineri, in cladirea Directiei Muncii, functionarii (inspectori si inspectori adjuncti) de la Inspectoratul teritorial de munca au depus juramantul. A fost prezent inspectorul general de stat, d-na Mariana Basuc si de la Inspectoratul pentru Protectia Muncii Arad - inspector sef  Teodor Lipovan. Cei 55 de inspectori au depus juramantul cu ocazia numirii lor ca functionari publici. Conform legii, cei care refuza sa depuna acest juramant sunt revocati din functie. Iata si declaratia inspectorului general de stat Mariana Basuc: "Cei mai multi din cei care au depus juramantul sunt tineri. Ceea ce este un lucru bun... Vreau sa cred ca tineretea va aduce un suflu nou si va imbunatati imaginea acestei institutii. Subliniez ca fiecare dintre noi avem obligatii pe care trebuie sa le respectam. Le urez succes tuturor inspectorilor in aceasta munca deosebit de dificila."
Strandul aradean s-ar putea extindeConducerea Gospodariei Comunale intentioneaza sa mareasca cu mult suprafata de agrement din incinta strandului "Neptun", acesta urmand sa se extinda pe terenul din zona Micalaca, aflat in apropierea Cetatii Aradului. Ministerul Apararii Nationale a raspuns favorabil, inca din 1998, solicitarii Gospodariei Comunale de a folosi terenul in scopuri civile, anuntand ca va aviza eventualele constructii ce se vor ridica aici. De la vorbe si pana la fapte este, insa, cale destul de lunga, pentru ca primarul si presedintele Consiliului Judetean ar trebui sa duca o adevarata lupta pentru obtinerea tuturor avizelor, pentru punerea in practica a proiectului. Terenul vizat masoara peste 30 de hectare, adica mai mare cu cinci hectare decat tot strandul "Neptun", cel mai mare din Europa situat pe o apa curgatoare. Zona a fost folosita de unitatea militara din Cetate pentru instructii. Consilierii municipali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu privind amenajarea zonei, dar pana la punerea in practica a ideilor lui Ovidiu Marian, directorul Gospodariei Comunale, poate trece ani de zile. Acesta intentioneaza ca suprafata sa fie folosita pentru un nou camping, terenuri de sport, parc de distractii, mini- hoteluri, restaurante, rezervatie de 11.000 metri patrati etc. Extinderea zonei de agrement ar putea relansa turismul aradean, avand in vedere ca strandul "Neptun" este deja foarte cunoscut in tara. Investitiile ar fi trebuit demarate in toamna acestui an, dar se pare ca autoritatile locale nu s-au luptat destul la Ministerul Apararii Nationale pentru a obtine avizele necesare. Ovidiu Marian ne-a declarat ca exista intentia ca in toamna sa se organizeze mai multe seminarii in municipiu, pe aceasta tema, la care ar fi fost invitati inalti oficiali militari de la Bucuresti. Nu se stie, insa, daca seminariile vor mai avea loc. "Avem planuri foarte mari pentru dezvoltarea strandului, dar depinde de vointa Primariei si a Consiliului judetean, care trebuie sa se implice in acest proiect, in vederea ajungerii la o intelegere cu Mnisterul Apararii Nationale. Altfel, pana la a pune in practica proiectul, pot trece ani de zile. Extinerea pe cele 30 de hectare ar fi doar o prima etapa, pentru ca avem in vedere ocaparea si a altor suprafete disponibile care au apartinut Armatei" - ne-a declarat Ovidiu Marian. Acesta a adaugat ca Primaria ar trebui sa tina cont si de posibilitatile enorme de infiintare a unei zone de agrement intre cartierul Faleza Sud si Padurea Ceala, pe terenul de langa caramidarie, unde exista si cateva lacuri.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}