title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 11 iulie 2000

La mars au participat cetateni impreuna cu preoti ortodocsi si pastori baptisti si penticostaliO multime impresionanta de aradeni a pornit ieri, din fata viitoarei Catedrale Ortodoxe, intr-un "Mars al Durerii", protestand impotriva abrogarii de catre Camera Deputatilor a articolului 200 din Codul Penal. Sub pavaza crucii, a simbolurilor credintei crestine, flancate de steaguri tricolore indoliate, in acordurile Fanfarei reunite a bisericilor baptiste si penticostale, avand in frunte preoti ortodocsi si pastori ai bisericilor crestine, 5000 de aradeni au parcurs traseul Podgoria-Teatru-Primarie. Pe pancarte se citea: "Pentru Viata", "Nu, homosexualitatii", "Pro Familia", "Iisus este Adevarul". Pe platoul din fata Palatului Administrativ participantii la mars s-au rugat impreuna si au ascultat opiniile mai multor lideri religiosi: Viorel Iuga, pastor la biserica "Speranta"-: "Sa ramanem langa Scriptura. Sa ne schimbe Scriptura pe noi si nu noi Scriptura". Primarul Dorel Popa aprecia drept exercitiu democratic prezenta miilor de aradeni de diferitePrimarul considera marsul drept un exercitiu democratic confesiuni la acest miting. Protopopul Iov Oradan a vorbit despre sanatatea sufleteasca si trupeasca a poporului iar pastorul Ioan Zaharia atragea atentia ca "pacatul ne duce la moarte. Autoritatile sunt impotriva Legii lui Dumnezeu daca fac ca pacatul sa vina pe cai legale in tara noastra". Pastorul Viorel Iuga concluziona, in incheierea mitingului:, "Protestul nostru nu se incheie aici". Orice om de bun simt care este si crestin nu poate accepta compromisul la care ne silesc structurile europene. Daca, in conformitate cu modelul pe jumatate consacrat, vor veni sa-si ceara drepturile minoritatea hotilor, criminalilor, narcomanilor etc. vom ajunge sa abrogam Cele zece porunci dumnezeiesti? Nici o civilizatie oricat de infloritoare materialiceste n-a supravietuit in declinul moralei. Intr-o lume in care Iisus a biruit de 2000 de ani, ne mira lipsa de la aceasta manifestatie, a reprezentantilor de varf ai ortodoxiei. Daca P.S.P. Dr. Timotei Seviciu era, ieri, plecat din Arad, ne-am fi asteptat ca Episcopia Ortodoxa Romana sa fie reprezentata macar de parintele vicar sau de vreun consilier, nu doar de parintele secretar. Sa nu mai amintim ca Facultatea de Teologie Ortodoxa n-a fost prezenta prin cele mai autorizate si mai de varf personalitati ale sale. Si asta, cand am remarcat la miting, multi ortodocsi (dupa felul cum si-au facut cruce). In aceeasi masura ne intristeaza si ne uimeste absenta romano-catolicilor cat si a greco-catolicilor si asta pentru ca biserica sunt si oamenii nu numai edificiile. Si biserica din care facem parte cu totii este cea luptatoare. Nimeni nu ajunge la Biserica Biruitoare fara sa se implice trup si suflet in Biserica Luptatoare.
Terminalul Cargo din Aeroportul International Arad se modernizeaza - Virtual Arad News (c)2000Reprezentanti ai consortiului multinational Asea Brown Boveri (ABB) Airport Technologies au avut o intalnire cu conducerea Consiliului judetean, in vederea implicarii in construirea terminalului Cargo al Aeroportului International Arad. Aceasta intalnire a fost un prim contact in vederea unei colaborari ulterioare. Consortiul ABB Airport Technologies este o companie multinationala, cu sediul in Mannheim, Germania, specializata in consulting, proiectare si construirea de aeroporturi. De asemenea, ABB este axat si pe domeniul energetic, oferind asistenta, proiectare si constructie pentru termocentrale si chiar centrale atomoelectrice sau nucleare. ABB Airport Technologies si-a pus amprenta pe mai multe aeroporturi din intreaga lume; amintind aici proiectarea aeroporturilor din Atena, Abu Dhabi, Varsovia sau Dubai.
Mingea e in terenul celor de la ABB
Managerul Tiberiu Campureanu si directorul de proiectare Alina Racoviceanu, reprezentantii romani ai firmei ABB, au participat la o runda de discutii cu conducerea Consiliului judetean. Oferta firmei ABB este generoasa, tinand cont de renumele de care se bucura in intreaga lume. Acum, mingea se afla in terenul celor de la ABB SRL, reprezentanta in Romania a firmei mama. Deocamdata s-au avansat trei variante de colaborare intre ABB si Consiliul judetean. Sustinerea financiara a investitiei, cu participare de actiuni in viitoarea societate comerciala este o prima varianta. Aceasta varianta presupune atragerea unui investitor serios, a carui cooptare ar putea atrage si alte investitii. Gheorghe Falca, vicepresedinte al CJA, a intarit ca aceasta ar fi "cea mai benefica varianta" deoarece "am castiga si timp si financiar". Celelalte variante luate in discutie sunt participarea la licitatie pentru desemnarea firmei care sa ofere consultanta si, respectiv, participarea la licitatie privind desemnarea firmei constructoare. In functie de cursul evenimentelor ABB va opta pentru una din cele trei variante, desi, daca este aleasa prima varianta, aceasta ar putea sa le includa si pe celelalte doua.
Terminalul Cargo este gata pentru... Bruxelles
Gheorghe Falca a subliniat ca terminalul Cargo aradean "se afla in faza finala de proiectare", urmand ca prezentarea proiectului sa fie facuta la Bruxelles, la Comunitatea Europeana. Pana la aprobarea proiectului si la posibila lui punere in practica, contactul cu firma ABB este binevenit. O eventuala colaborare cu consortiul international ABB, in oricare din cele trei variante, ar insemna pentru Arad o carte de vizita mult mai elocventa decat orice alte oferte facute investitorilor straini. Asocierea firmei ABB la societatea comerciala care se va infiinta odata cu demararea constructiilor la terminalul Cargo ar da credibilitate Aradului, asa cum avem exemplul Trinity.
Finantele aradene vor avea pagina in InternetDe ieri, Directia Generala a Finantelor Publice Arad are o pagina de web. Aceasta contine informatii utile despre fiscalitate: legislatie, drepturile si obligatiile contribuabililor, fie ele persoane fizice sau juridice. Adresa paginii este: www.finantearad.ro.  De asemenea, cei interesati pot adresa intrebari si sugestii la E-mail: finantearad@finante.inext.ro   si vor primi raspunsuri tot pe aceasta cale. Petru Horga, purtator de cuvant la D.G.F.P. Arad a precizat: "Pagina a fost realizata de specialistii nostri in informatica si ea se doreste a veni in sprijinul contribuabilului. Demersul nostru e perfectibil, de aceea asteptam cu interes observatiile oamenilor." De asemenea, D.G.F. Arad a pus in circulafie pliante cu informatii utile despre impozite si taxe datorate, zilele de plata, precum si conturile acestora. Site-ul Finantelor Publice aradene este o premiera nationala.
Lucrarile la podul CFR se vor termina anul acesta - Virtual Arad News (c)2000Regionala CFR Timisoara a avansat mult cu lucrarile de refacere a podului CFR, care asigura legatura feroviara dintre Arad si Timisoara. Se preconizeaza ca lucrarile se vor incheia in octombrie, sau, daca se va intarzia, ruta va aparea in mersul trenurilor 2000-2001. Ing. Mircea Neacsu, seful Diviziei Tehnice din cadrul Regionalei CFR Timisoara ne-a declarat: "Bugetul prevazut pentru aceasta lucrare este de 93 de miliarde de lei, din care s-au consumat 31,5 miliarde. Acesti bani sunt consumati cu infrastructura si suprastructura podului, ridicarea terasamentului, construirea pasajelor si montarea panourilor fonoabsorbante. Banii vin in totalitate din buget, de la Ministerul Transporturilor. Sunt probleme cu banii, care nu vin la timp finantarea nerespectand graficul de executie. Intarzierea este de 30-35 de zile."
Artistul Onisim Colta si una din lucrarile sale - Virtual Arad News (c)2000La Galeria Delta s-a deschis Salonul de sculptura mica - Virtual Arad News (c)2000Devenit deja o traditie care aseaza Aradul printre orasele cu o vie activitate plastica, Salonul National Bienal de Sculptura Mica si Obiecte de Arta, a ajuns la a V-a editie, o editie care, in opinia criticului de arta timisorean Ioan Iovan, ofera o "panorama a sculpturii romanesti contemporane". Vernisat vineri, 7 iulie, la galeria Uniunii Artistilor Plastici "Delta", expozitia reuneste 120 de lucrari apartinand sculptorilor din toata tara si din Republica Moldova. Se remarca la aceasta editie sistemul novator de stabilire a premiilor. Vom reveni.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}