title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 10 octombrie 2000

La CCIA a fost anuntata deschiderea Targului AR-MEDICA 2000Saptamana aceasta a adus o noutate la Directia Targuri si Expozitii din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad. Astfel, noul director al acestei directii este Nicolae Grosan, care ocupa si functia de director al Departamentului de Integrare Europeana. La intalnirea cu presa, prilejuita de targul AR-MEDICA din acest an, Nicolae Grosan a declarat "Echipa de la Targuri merge foarte bine, rolul meu este mult usurat de colegii mei. Nu-mi va fi foarte greu, deoarece exista o impletire intre ceea ce fac eu la Integrare Europeana si ceea ce se intampla la Targuri". Targul AR-MEDICA, aflat la cea de a saptea editie, va putea fi vizitat timp de trei zile, incepand de maine. La acest targ de medicina, aparatura medicala, farmacie, stomatologie, protetica, ortopedie, optica si servicii conexe, participa 50 de firme din tara, precum si reprezentanti ai unor companii internationale, care vor expune ultimele noutati in domeniu medical. "Un lucru imbucurator pentru noi este faptul ca din cele 50 de firme participante, 33 au fost prezente si la editia de anul trecut" a declarat Letitia Buibas, organizatorul targului. Pe durata targului vizitatorii de specialitate vor putea participa la cursuri pe teme specifice, in urma carora vor primi credite CMR de Educatie Medicala Continua. La aceste cursuri si-au anuntat prezenta peste 70 de participanti. Targul este organizat cu ajutorul Consiliului Judetean, al Colegiului Medicilor Arad si Asociatia medicilor stomatologi cu practica privata din Romania. In ultima zi a targului se vor acorda cinci premii in valoare totala de 12 milioane, care vor fi oferite de firma Avra-Chicagotim SRL Timisoara.
De joi, sindicatul "Sanitas" intra in greva...Joi, asistentii medicali din intreaga tara vor opri lucrul timp de cateva ore, forma de protest fata de nealocarea la timp a fondurilor pentru majorarea salariilor din sistemul sanitar. Greva de avertisment se va derula intre orele 9,00-11,00, la ea urmand sa participe atat angajati din subordinea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (C.N.A.S.), cat si a Ministerului Sanatatii (M.S.). Si la Arad, asistentii medicali vor organiza o greva de solidaritate timp de doua ore. Liderul sindicatului "Sanitas", Delia Bonca, ne-a declarat: "Si medicii sunt alaturi de noi. Vor participa la forma noastra de protest si cei care nu sunt membri de sindicat. Ii invitam si pe cetatenii Aradalui sa ni se alature pentru ca este vorba si de banii lor." Asa este, din pacate... E vorba de banii oamenilor proveniti din asigurarile de sanatate care merg oriunde, numai la spitale nu...
Festivalul de Teatru Clasic a fost deschis cu piesa "Macbeth"Ora exacta a teatrului romanesc bate la Bucuresti. O stiu actorii, creatorii de spectacole, publicul. O saptamana pe an, din fericire, auzim ora exacta si la Arad. Festivalul de Teatru Clasic aduce in fata publicului nostru cele mai bune productii din ultima stagiune a teatrelor din toata tara. Fie ca nu pot sa lase sa treaca pe langa ei spectacole de prima- mana, fie ca nu scapa prilejul de a participa la viata mondena a urbei, aradenii umplu seara de seara sala de spectacole si foaierul teatrului. Asa s-a intamplat duminica, la productia Teatrului National Targu-Mures cu Macbeth de W Shakespeare. Un Macbeth "vazut" de regizorul Stefan Iordanescu dintr-o perspectiva nu neaparat fortat actualizanta, cat racordata la mecanismele (reci si lumesti) ale puterii din ziua de azi. Claudiu Bleont, in rolul titular, s-a conformat perfect viziunii regizorale, jucand un Macbeth precis, rece, sigur pe sine. L-au secondat actorii Diana Vacaru (Lady Macbeth), Nicu Mihoc (Banquo), Ion Ritiu (Macduff), Ion Fiscuteanu (Duncan), Suzana Macovei (Lady Macduff). Decorul a fost semnat Horatiu Mihaiu, costumele Cristina Nagy, muzica - Ildiko Fogarassy. Aseara la festival, Teatrul Odeon - "Don Juan a la russe". Spectacolul Odeonului - "Don Juan a la russe" - este o adaptare dupa "Piesa fara titlu" de A.P. Cehov. In montarea lui Gelu Golceag au putut fi vazuti actorii demult consacrati Serban Ionescu, Florin Zamfirescu, Irina Manzanitis - alaturi de tinerii Crina Muresan, Gelu Nitu si altii. Scenografia - Liliana Cenean si Stefan Caragiu.
Si Liceul Pedagogic va fi consolidat - Virtual Arad News (c)2000In judetul Arad se deruleaza "Proiectul privind reabilitarea scolilor". In judetul nostru s-a prevazut reabilitarea unui numar de 13 scoli, in trei transe, printre care se numara Scoala Normala "Dimitrie Tichindeal" si Colegiul National "Elena Ghiba Birta". Acest proiect are la baza doua acorduri: Acordul cadru de imprumut dintre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei si Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. Din aceste imprumturi nu se finanteaza pentru Scoala Normala "Dimitrie Tichindeal" lucrarile referitoare la dotarea cu centrala termica proprie si a echipamentelor acestora, amenajarea salii de gimnastica si a vestiarelor de la subsol precum si racordurile pentru utilitati. Pentru aceste lucrari sunt necesare fonduri si de la Consiliul Local Municipal, Arad pentru anul 2001.
Cabana "Doua veverite" este o oaza de liniste si confort - Virtual Arad News (c)2000Ne-am pus in situatia calatorului, pe care oboseala sau chiar noaptea il gaseste pe drum, in zona Halmagel. Nu este usor sa cauti un loc de campare, un motel sau o cabana. Am simtit-o pe propria piele. Dupa lungi cautari, am gasit locul potrivit pentru popas. La doar trei kilometri de soseaua nationala, cabana "Doua veverite" este asezata intr-o poiana, departe de forfota specifica unei asezari omenesti. Inconjurata de padure, cabana ofera tot ce poate dori un orasean satul de zgomot, praf si poluare. Si asta, fara a fi vitregit de unele mici placeri cu care este deja obisnuit. Aici ma refer la barul amenajat la parter si bineinteles la bucataria unde turistii isi pot pregati singuri mancarea. Cabana dispune de patru camere cu o capacitate de opt locuri. Pe terasa se pot insta la mese pentru 50 de persoane, in eventualitatea unei petreceri ad- hoc. Petreceri se pot organiza si in poiana din fata cabanei prevazuta cu instalatii pentru nocturna. Tot aici se pot amplasa corturi iar mancarea poate fi pregatita pe gratar sau disc, asta pentru cei care s-au saturat sa doarma intr-o camera si prefera cortul. Poate pentru aceasta perioada din an este putin cam deplasat, dar cei care vor neaparat sa sfideze toamna pot face plaja la strandul amenajat langa cabana. Exact in poiana din fata cabanei, terenul de sport este pregatit oricand pentru un meci de fotbal sau volei. Singura nemultumire a proprietarului este aceea ca potentialii turisti ajung greu la cabana, aceasta fiind ascunsa in poiana. "Intr-o asociatie de agroturism am numai de pierdut, pentru ca nu pot sa cazez turistii care vin direct la mine, trebuind sa astept sa mi-i trimita cei din Arad" - ne-a spus Gheorghe Golea, proprietarul cabanei. Si ca un ultim detaliu, dar poate cel mai important, toate camerele beneficiaza de apa curenta si energie electrica. Poate ca la ora actuala vremea de afara nu ne sa permite mult timp sa dormim intr-o cabana, dar de anul viitor lucrurile vor sta altfel. Cabana "Doua veverite" va fi pregatita sa ofere turistilor toata relaxarea de care nu pot beneficia intr-un oras. Adica, aici vor gasi liniste, aer curat si multa, multa verdeata.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}