title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 10 iunie 2000

Adela Cristea anunta neagresiune in campania electoralaAvand in vedere faptul ca in turul al doilea de scrutin pentru alegerile locale, in care se vor confrunta, pentru functia de primar al municipiului, Dorel Popa si cu Ovidiu Marian, organizatiile de tineret care ii reprezinta pe cei doi au hotarat sa-si dea mana si sa renunte la toate "frecusurile". Ne referim aici la "vesnicele" de-acum ruperi de afise si aruncatul acestora pe jos, care au dat atata bataie de cap celor care se ocupa cu mentinerea curateniei in Arad. Miercuri, intr-o conferinta de presa, Adela Cristea, presedintele OT- PNTCD si Marius Salajan (proaspat consilier judetean), presedinte al OT-PDSR, si-au dat mana in fata presei aradene, promitand ca orasul nostru nu va mai avea parte de manifestari care nu-i fac deloc cinste. Cei doi tineri lideri au promis ca, pana la scrutinul din 18 iunie, cetatenii Aradului vor avea parte de o campanie civilizata. Pentru a sprijini cele afirmate, Adela Cristea a declarat ca "au existat multiple divergente, cu multe partide, unele chiar aflate in Coalitia de guvernamant. Dar nici una cu PDSR". Marius Salajan a adaugat ca dintre toate formatiunile, doar PNTCD este singura care nu a avut o atitudine ostila fata de PDSR. Nu stim cat va dura acest protocol, insa faptul in sine, adica semnatura pusa de catre cei doi lideri ai organizatiilor de tineret, pe un act care stipuleaza neagresiunea in campanie, ne determina sa spunem ca unii s-au trezit mai repede decat ceilalti. Ramane sa vedem disputele (democratice) intre Ovidiu Marian si Dorel Popa.
Gheorghe Domsa este noul director la CASS AradIeri, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a Romaniei, a avut loc concursul pentru ocuparea postului de director general al Casei de Asigurari de Sanatate Arad. In ciuda algoritmului si a sperantelor actualului prefect, Gheorghe Neamtiu, care tanjea dupa acest post, concursul a fost castigat de dr. Gheorghe Domsa, care, pana acum, ocupa functia de director-general adjunct cu probleme medicale, in cadrul institutiei amintite. Asadar, Gheorghe Domsa este noul director al CAS Arad, in locul regretatului Sabin Baltat, decedat cu o luna in urma.
Austriecii sunt interesati de terminalul CARGO - Virtual Arad News (c)2000Licitatia privind executarea lucrarilor de investitii in legatura cu terminalul CARGO din Aeroportul Arad, va avea loc la sfarsitul lunii august, la Arad. Documentatia pentru aceasta licitatie va fi realizata de catre un institut de proiectari din Bucuresti  - IPTANA, care va urma sa fie inaintata spre aprobare Comunitatii Europene de Fonduri PHARE, FBS, la Bruxelles. Ambasada Austriei a solicitat date privind documentatia licitatiei, cum ar fi continutul caietului de sarcini, pentru a le face cunoscute firmelor austriece de constructii. Investitia este efectuata de Consiliul Judetean, beneficiar fiind S.C. Aeroportul Arad.
Soseaua spre punctul de frontiera Varsand s-a modernizatDirectia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a beneficiat de fonduri, in cadrul Programului PHARE de reabilitare a tranzitului in punctele de frontiera, finantat de Uniunea Europeana, pentru reabilitarea si largirea la trei benzi a sectiunii de drum de acces in Vama Varsand. Valoarea lucrarii este de 1.180.000 EURO, iar receptia finala s-a desfasurat marti, dupa evaluarea comportarii in exploatare, in perioada de garantie. Seful Sectiei Drumuri Nationale Arad, ing. Ioan Gheorghe Balint, ne-a spus: "Odata cu receptia finala a lucrarilor de largire la trei benzi a accesului in punctul de frontiera Varsand, s-a realizat asigurarea unei fluente corespunzatoare a traficului rutier international la nivelul cerintelor Comunitatii Europene"
Tinerii detinuti vor beneficia de un nou program PHAREDe cateva zile, un nou proiect propus spre finantare din fonduri PHARE, a fost aprobat. Proiectul are in vedere obiective, care vizeaza in principiu, reformarea procesului de reeducare a tinerilor si minorilor detinuti, intr-un cadru special amenajat si protejat de celelalte activitati si detinuti, pentru a realiza un mediu intim si familial, in care acestia sa "evadeze" pe durata desfasurarii programului. Obiectivele propuse in acest proiect sunt: reforma procesului de reeducare a tinerilor si  minorilor din Penitenciarul Arad si Timisoara, constientizarea, detinutilor, referitor la necesitatea schimbarii atitudinii si comportamentului deviat, precum si redarea sau construirea increderii in propriile capacitati, remodelarea personalitatii, prin incurajarea libertatii decizionale si exprimarea sentimentelor, emotiilor, a starilor conflictuale, promovand dialgul si lucrul in grupuri mici de tineri folosind elemente specifice psiho-terapiei, (psiho-drama, jocul de rol), prevenirea recidivei cresterea sanselor de resocializare a tinerilor si minorilor detinuti, prin implicarea lor in programe specifice, premergatoare eliberarii din penitenciar. Tinand cont de aceste considerente, prezentul proiect vizeaza selectarea, unui numar de 40 de tineri si 40 minori, din Penitenciarele Arad si Timisoara, ce provin din familii dezorganizate.
Dacia 9 iunie - 15 iunie Crima in 3 timpi, Scream3 - (SUA)
Muresul 9 iunie - 15 iunie Omul din luna - (SUA)
Arta 9 iunie - 15 iunie - Sala A Fight Club - (SUA)
Arta 9 iunie - 15 iunie - Sala B 10 chestii nu-mi plac la tine - (SUA)
Progresul 11 iunie Tarzan (SUA)

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}