title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 10 martie 2000

Ioan Silaghi i-a inmanat lui Mihai Bocsa atestatul de functionare a Casei "Darius"Asociatia Crestina "Speranta Copiilor" a inregistrat, ieri, al doilea succes in domeniul sau de activitate. Pe langa casa familiala de la Curtici, unde cresc in conditii excelente 20 de copii, asociatia a inaugurat, o noua casa, tot de tip familial, care deserveste un numar de opt copii cu handicap psihomotor. Copiii provin de la Sectia distrofici a Spitalului Judetean si vor fi supravegheati si educati de un personal calificat format din: administrator, asistent medical, bucatar si sase educatori. "Casa Darius", este construita pe un teren intravilan, situat in Subcetate, zona Hada, str. Diogene nr. 12. Constructia este compusa din: sase dormitoare, cinci bai, o bucatarie, o sala de mese, o camera de joaca si fizio-terapie, o camera de examinare medicala a copiilor, o camera de asteptare, un birou, un hol, o spalatorie si o camera pentru instalatia de incalzire. La deschiderea oficiala a participat Ioan Silaghi, secretarul Consiliului Judetean, Edita Iuhasz, directoarea Directiei Judetene pentru Protectia Copilului, Carmen Lucan sefa sectie Distrofici din cadrul Spitalului Judetean, Ovidiu Martin, director de caritate in cadrul Asociatiei Crestine "Romanian Cristians Entreperises", sponsorul principal al investitiei. Mihai Bocsa, presedintele asociatiei "Speranta Copiilor" ne-a declarat: "Speram ca in aceasta casa copiii cu handicap sa se simta bine. Personalul calificat le va fi de un real folos. Vom avea fizioterapeuti, logopezi, la vara vom amenaja o piscina pentru hidroterapie. Vom face tot posibilul pentru a-i recupera."
De Ziua Femeii, florile au avut cautare in piete - Virtual Arad News (c)2000Ziua de 8 martie este ziua in care barbatii sarbatoresc, cel putin teoretic, femeia
* Miercuri, Ziua Femeii a fost, in Arad, una mohorata, cu un cer innorat
* In zona Catedralei Catolice si a strazii Crisan a fost o invazie de vanzatori de flori, jucarii de plus, parfumuri si alte cadouri posibile. Privitorii au depasit, ca numar, cumparatorii, cu toate ca preturile erau acceptabile
* In mhimb, in Piata Mihai Viteazul, florile si-au dublat preturile
* In jurul orei pranzului, barbatii s-au calcat de-a dreptul in picioare in toate pietele orasului, reusind cu greu sa intre in posesia unui buchet de flori, datorita aglomeratiei create.
* Politia aradeana a fost, din nou, pe faza, soferitele fiind oprite si primind garoafe si felicitari
* Nici ACR-ul nu s-a lasat mai prejos, oferind femeilor de la volan flori
* Tot de 8 Martie a fost si ultima zi in care cele mai frumoase fete au primit flori de pe biciclete, din partea  PRO FM - PRO TV
* In rest, majoritatea femeilor si-au serbat ziua prin munca pentru ca face birie la silueta...
Spectacol pentru detinutele din Penitenciar
Cu ocazia zilei de 8 martie, Penitenciarul din Arad a organizat un spectacol pentru femeile care-si  ispasesc aici pedeapsa. Spectacolul a fost organizat la initiativa unuia dintre psihologii institutiei, Loredana Jurca, si a constat intr-un montaj artistic- muzical. La aceasta manifestare au participat detinutii minori si tineri, coordonator fiind un detinut, care este si profesor de muzica. O alta parte a programului pregatit cu ocazia zilei de 8 Martie a constat in realizarea unor vederi si reprezentari grafice, ca simbol al Zilei Femeii. Acestea au fost daruite mamelor si bunicelor detinutilor minori, invitate de Serviciul de Probatiune. Dupa cum ne-a spus Ovidiu Teodorescu, educator la Penitenciar, la reusita acestei actiuni si-au adus contributia Serviciul de Probatiune, precum si sponsorii care au sprijinit material actiunea.
Cheful cel mai tare la petrolisti
Echipe ProTV pe biciclete, ofera flori celor mai frumoase fete
Agentia Comerciala Petrom si Schela de Petrol Arad si-au surprins in mod placut angajatele, organizand, de Ziua Femeii, in devans cu o zi, cel mai tare chef din istoria netrolistilor. Pentru reusita party-ului, directorul Dan Gabriel Boric a apelat la serviciile firmei M & C Office, specializata pe entertainment si catering, patronata de nimeni altul decat tobosarul trupei Pacific, Cristian Iorga. Sotia aaestuia, Mihaela Iorga, care a dus greul organizarii, spune ca " in dorinta de-a sparge tiparele unor astfel de intalniri, am apelat la o noua formula, atat privind amenajarea localului cat si prin meniu si servirea oaspetilor". Astfel, restaurantul hotelului Petrol Residence s-a dovedit neincapator, pentru cele aproximativ 60 de femei care pe parcursul a sase ore, au aratat celor doar cinci barbati care au avut indrazneala sa patrunda printre ele, cum stiu sa se distreze. Dan Gabriel Boric, unul dintre sponsori, ne-a declarat: "Nu m-am asteptat ca atmosfera sa fie atat de fierbinte, in anii precedenti astfel de petreceri fiind destul de fade. Oricum pentru acest party s-a muncit sustinut cam doua saptamani, aprecierea colegelor noastre recompensand efortul depus". Cum petrolistele au fost invoile de marti de la pranz pana in ieri dimineata, cheful s-a prelungit pana tarziu, in noapte, la Bar Rock, in acorduri de blues.
Subprefectul Levente Bognar este de acord cu revendicarile angajatilor Directiei MunciiImediat ce au anuntat constituirea Federatiei Sindicatelor din Ministerul Muncii, angajatii institutiilor aradene din acest sector si-au facut publice nemultumirile legate de salariile pe care le au. Anuntul infiintarii si la nivel local a unui sindicat a fost facut in cadrul sedintei ordinare a Comisiei de dialog social a Prefecturii, desfasurata ieri. Subprefectul Levente Bognar ne-a declarat ca este de acord cu revendicarile angajatilor de la Directia Muncii si de la Agentia de ocupare si formare profesionala, intrucat salariile acestora sunt foarte mici. La aceeasi sedinta, problemele de la ARIS au fost puse din nou pe tapet. Reprezentantii fabricii au solicitat ca la Adunarea Generala a Actionarilor de la ARIS, care va avea loc astazi, sa participe si un responsabil de la FPS Bucuresti. Se spera, de asemenea, ca fabrica se va privatiza cat mai crand, iar problemele financiare vor disparea. Lucian Lagsaghi, liderul CNSLR Fratia Arad, l-a anuntat pe subprefect ca protestele ce vor fi declansate de SANITAS, in zilele urmatoare, vor avea loc si in orasul nostru.
Consiliul local este asteptat sa ajute sportul aradeanAseara, la sediul Societatii PAB Romania S.A., a avut loc o conferinta de presa, sustinuta de Sandu Ion, patronul societatii sus- amintite si Ioan Faur, directorul-general al S.C. ICIM Arad. Tema conferintei de presa a constituit-o lansarea unei oferte generoase: Asociatia Atletismul Aradean si Basket Club ICIM Arad si-au dat mana in scopul renasterii atletismului aradean, a sportului, in general, si crearea unei baze materiale care sa sustina marea performanta. Sandu Ion si Ioan Faur au intocmit o fundamentare si o justificare a initiativei lor care, astazi, va fi inaintata primarului Aradului, Paul Valentin Neamt si Consiliului Local Municipal. In ce consta initiativa? Se propune C.L.M. Arad darea in administrare a arenei "Gloria" catre Baschet Club ICIM si Atletismul Aradean, care vor constitui o asociere sau, a doua varianta, asocierea C.L.M. cu B.C. ICIM si Asociatia Atletismul Aradean. Initiatorii se obliga sa modernizeze arena, astazi intr-o stare deplorabila, sa refaca integral pista de atletism, acoperind-o cu materiale sintetice, conform standardelor actuale, construirea de vestiare, grupuri sociale, spatii de cazare, sala pentru antrenamente si recuperare, realizarea unui teren acoperit de baschet, pentru antrenamente, refacerea tribunelor si a terenului de fotbal. Inca pentru acest an sunt prevazute acoperirea pistei cu o suprafata sintetica, amenajarea grupurilor sociale, a saunei etc. De remarcat ca initiativa porneste de pe o pozitie realista si in urma obtinerii sprijinului Federatiei Romane de Atletism si al Ministerului Tineretului si Sportului, care vor fi reprezentate la Arad, la sedinta C.L.M. care va analiza oferta in cauza, de catre maestra emerita a sportului, Iolanda Balas, presedintele F.R.A. si de ministrul M.T.S., Crin Antonescu. De altfel, F.R.A. si M.T.S. s-au angajat sa sustina financiar cumpararea si instalarea suprafetei sintetice ce va acoperi pista de atletism - o pista care, in -clipa de fata, este singura omologata in Arad. Numai lucrarile din acest an vor costa o jumatate de milion de marci germane. Cine sunt cei care fac aceasta oferta Aradului? Ioan Faur nu mai are nevoie de prezentare, dupa cat a sprijinit UTA. cand a si promovat in "A", ori dupa ce face pentru BC ICIM, campioana Romaniei la baschet. Sandu Ion este fost campion national al Romaniei la atletism (probele de 100 si 200 de metri plat) si a ramas un mare sustinator al atletismului. In asociatia Atletismului Aradean, pe care a infiintat-o in urma cu cateva luni, activeaza astazi Gheorghe Guset, component al lotului olimpic, locul I la Atena, la meetingul international, cu un nou record national (20,76 m) si, recent, locul 5 la C.E. de Atletism in sala. Tot la A.A.Arad a fost legitimat ieri, un alt valoros atlet, Ionel Oprea, aruncator de disc, vicecampion republican de juniori, inclus in lotul olimpic pentru Sydney.
Ce se urmareste? In jurul acestor doi atleti de valoare, se spera formarea unui puternic centru de atletism la Arad. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca elevii din judet si din municipiu vor putea accede spre atletism si spre o cariera de performer. O baza sportiva serioasa doresc si M.T.S., respectiv F.R. de Atletism, pentru pregatirea, la Arad, a sportivilor ce vor ataca diferite competitii din Europa. Va raspunde C.L.M. acestei oferte generoase? Practic, n-ar avea nici un motiv sa nu raspunda: nu pierde nimic, nu cheltuieste nimic. Doar concesioneaza o baza sportiva (asa- zisa sportiva, dupa cum arata) spre realizarea unui complex atletic destinat si jocurilor cu mingea, de inalt nivel. S-a lansat o provocare, din care Aradul si tineretul aradean nu vor avea decat de castigat. Asociatia Atletismul Aradean si BC ICIM Arad au aruncat manusa Consiliului Local. De aceasta depinde, in clipa de fata, ca Aradul sa se innobileze cu o baza sportiva la care, sa fim drepti, in aceste vremuri grele, nici n-a indraznit sa viseze.
Antonucci este noul antrenor al echipei UTABomba de la UTA anuntata, ieri, in exclusivitate, de ziarul Observator a explodat chiar la primele ore ale diminetii. Lorenzo Rubinacci, antrenorul principal al "Batranei Doamne", a fost demis, locul sau fiind preluat de Antonio Antonucci. Acesta va lucra la FC UTA pana la terminarea actualului campionat, dupa care va avea prima optiune in prelungirea contractului. Insa acest lucru se va decide dupa finalul sezonului. Asadar, FC UTA intra intr-o perioada de provizorat in ceea ce priveste banca tehnica.
Piedimonte spune ca a venit momentul schimbarii.
Luigi Piedimonte, consilier al FC UTA, a justificat simplu demiterea lui Rubinacci: "a venit momentul schimbarii". Peste toate, Piedimonte a surprins, afirmand ca, din punctul sau de vedere, Rubinacci a muncit bine. "In viata sunt momente care te determina sa suferi. Nu se poate lucra impotriva vantului" a spus Piedimonte, sugerand ca toata lumea era impotriva lui Rubinacci, considerat vinovat de compromiterea sanselor de promovare in Divizia A.
Crescentini, Iacomucci si Montali s-au solidarizat cu Rubinacci
Franco Crescentini (antrenor secund), Michele Iacomucci (preparator fizic) si Manuel Montali (antrenor al echipei de tineret) au fost confirmati in functii, insa toti trei s-au solidarizat cu Rubinacci si si-au prezentat demisiile. "Ei au preferat si plece, neacceptand propunerile noastre", a spus Piedimonte. Cum Crescentini si Iacomucci au preferat sa renunte la UTA, Antonucci a ramas fara staff tehnic. Italianul a precizat ca nu va lucra singur. Tinand cont de timpul scurt pana la finalul sezonului, Antonucci prefera ajutoare din Italia.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}