title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 9 decembrie 2000

Pe Aeroportul Arad au sosit curse din Italia - Virtual Arad News (c)2000Ieri au sosit curse de Italia si doua curse charter
Din cauza conditiilor meteo, in ultimele zile, Aeroportul International Arad nu a mai fost operational, ultimul avion care a decolat de aici fiind cursa de Treviso, de marti. Ieri, Aeroportul International din Arad a putut sa primeasca din nou curse. Erau programate sase curse, patru spre Ancona si Roma (sosire/plecare) si doua curse charter, avioane particulare care transporta, din strainatate, oameni de afaceri sau veniti pentru vanatoare in Romania. Cat timp Aeroportul Arad a fost inchis, cursele care trebuiau sa aterizeze aici au fost dirijate catre Timisoara, iar pasagerii curselor care trebuiau sa decoleze de aici au fost transportati la Timisoara. Dar si timisorenii au avut astfel de probleme saptamana trecuta, miercuri. La Arad s-au primit atunci 20 de curse cu 360 de pasageri. Pentru urmatoarele zile, prognoza meteo este incurajatoare, prognozandu-se doar ploi, care nu afecteaza activitatea Aeroportului.
Presedintele CCIA - Nicolae Bacanu anunta deschiderea Targului "Daruri de Craciun"Vizitatorii vor avea acces gratuit la targ si la spectacolele din fata Salii Polivalente
Camera de Comert, Industrie si Agricultura impreuna cu Primaria Arad le vor oferi aradenilor un cadou cu ocazia Sarbatorilor de Craciun. In perioada 12-18 decembrie, la Sala Polivalenta, va avea loc o "manifestare a orasului", cum a numit-o Nicolae Bacanu, presedintele CCIAA. Este vorba despre targul "Daruri de Craciun", care se doreste a fi, conform sloganului principalului organizator, Directia Targuri - Expozitii, un SUPERMARKET pus la dispozitia aradenilor. Pe intreaga perioada a manifestarii, cei interesati vor putea sa cumpere cadouri celor dragi, cele 50 de firme participante prezentandu-si fiecare oferta. Vor fi oferite spre vanzare, la cele mai mici preturi, produse de imbracaminte, marochinarie, bijuterii, cosmetice, produse alimentare, jucarii, dulciuri, telefoane mobile, ornamente pentru brad, precum si alte obiecte care pot fi oferite cadou de Craciun. Pentru ca targul sa fie mai atragator, organizatorii s-au gandit sa ofere vizitatorilor un bogat program de spectacole. Acestea vor avea loc pe toata perioada targului si se vor tine pe o scena amenajata in fata Salii Polivalente. In ziua de deschidere, marti, 12 decembrie, incepand cu ora 17,00, va avea loc un megaconcert cu formatiile Animal X, La Fiesta si Bairam. Miercuri, de la aceeasi ora, este programat un Super Party iar joi  aradenii ii pot vedea pe Vasile Seicaru si Tiberiu Ceia intr-un concert de colinde. Vineri va veni randul senzatiilor tari, un bal mascat va preceda Noaptea Vrajitoarelor. Duminica, la incheierea manifestarii, va sosi mult asteptatul Mos Craciun, care va aduce daruri dulci, oferite de Kandia, tuturor copiilor. Targul este deschis intre orele 11,00 - 20,00, si, ceea ce este cel mai important, intrarea vizitatorilor este libera.
Starea autobuzelor primite din Germania este impecabilaCompania de Transport Public a primit 12 autobuze din localitatea Essen, din Germania. Aceste mijloace de transport in comun sunt marca MAN si Mercedes si se afla intr-o stare tehnica excelenta. Sase dintre ele sunt autobuze de mare capacitate, putand transporta 180 de calatori, si vor fi utilizate, in scurt timp pe liniile spre Pecica, Sanmartin si Horia. Celelalte sase sunt de capacitate mai mica, putand sa transporte maximum 100 de calatori, urmand sa fie folosite pe rutele urbane. Tot din localitatea germana Essen urmeaza sa soseasca, in aceasta saptamana, doua tramvaie. CTP are in aceste zile unele probleme care se datoreaza conditiilor meteo. Datorita diferentelor mari de temperatura, care au ajuns sa fie si de zece grade Celsius, firele de alimentare cu energie electrica se dilata si se contracta, ajungand sa se rupa.
La Centrul de transfuzie sanguina militarii au donat sange - Virtual Arad News (c)2000Nu mai este necesar sa mentionam importanta unui centru de tranfuzie sanguina si ceea ce inseamna Sangele pentru fiecare dintre noi. Din pacate, aceste centre de rezerva a vietilor omenesti sunt tot mai rar vizitate de cei care fac cel mai nobil gest de omenie posibil: donarea propriului sange pentru salvarea unei vieti. Dr. Laura Pacurariu de la Centrul de transfuzie sanguina Arad, spune ca "bonul de donator are o valoare de 113.000 lei, identic cu cel de anul trecut. Donatorul beneficiaza de 2 zile libere, o reducere de 50 la suta pe mijloacele de transport locale, iar bonul este valabil doar pentru cumpararea de alimente. Noi am cerut renegocierea acestui bon, dar, deocamdata nu am primit nimic pozitiv de la Guvern in acest sens. Dimpotriva, se accentueaza promovarea in reteaua transfuzionala a donarilor benevole, ceea ce la noi inca nu se poate pune aceasta problema. Adevarul dureros este ca oamenii vin sa-si dea propriul sange din cauza foamei..." Tot dr. Laura Pacurariu ne-a informat ca Spitalul Judetean, respectiv sectia ATI este cea mai mare consumatoare de sange, dar si Spitalul municipal. In medie, se prezinta zilnic la acest Centru, aproximativ 20-30 donatori, cu mult mai putini decat in anii anteriori, iar anual intre 7000-8000 donatori. "In urma cu doua saptamani, ne relateaza dr. Laura Pacurariu, rezerva de sange aproape ca s-a terminat, astfel ca am fost nevoiti sa facem apeluri umanitare. Cei care au raspuns imediat la cererea noastra urgenta au fost angajatii Unitatii militare din Subcetetate prin efortul depus de col. Catanici, maior Lazar, dr. Unitatii, Dumitra si familia plutonier, Munteanu care au mobilizat zeci de soldati si sergenti. Acestia au donat o importanta cantitate de sange si vor dona in continuare si in aceasta saptamana. Gestul lor nu poate fi exprimat in cuvinte, este de ajuns sa se stie ca datorita sangelui lor, unor semeni de-ai nostri, sortiti mortii, li s-a reaprins speranta vietii..." Aproape de ora amiezii, nu ne-am intalnit cu nici un donator, dar am vazut in vitrina frigorifica 26 de pungi pline cu sange proaspat, de la acei oameni care au facut in acea dimineata un gest, care valoreaza mai mult decat orice rugaciune din lume: Sangele lor este cea mai vie rugaciune.
Hotelul Parc din Moneasa este pregatit de Revelion - Virtual Arad News (c)2000Cu toate piedicile puse de persoane rau intentionate, care au tinut si tin cu dintii de functiile pe care le detin, cativa temerari intreprinzatori particulari incearca sa curete blazonul patat al Monesei. Si, putem spune ca, in parte, au reusit. Hotelul Parc din Moneasa va fi inaugurat la sfarsitul acestui an. Renovat aproape in intregime, de Revelion acest hotel va fi asaltat de turisti. Aici vor trece cumpana dintre milenii un grup de turisti maghiari, care au rezervat 30 de camere. Astfel, de Revelion, peste 75% din capacitatea hotelului si a restaurantului a fost rezolvata, restul fiind pus la dispozitia celor interesati. Pretul pentru un sejur de cinci zile este de 3,2 milioane de lei si el cuprinde, pe langa serviciile de cazare, pensiune completa, masa de Revelion si cina festiva in 1 ianuarie 2001. La hotelul Moneasa, un sejur in aceeasi perioada costa 3,5 milioane lei. Din cate am reusit sa aflam, la acest hotel nu s-au facut rezervari pentru Revelionul 2001, desi pachetul de servicii este de atractiv.
Dacia 8 decembrie - 14 decembrie Shaft - (SUA)
Muresul 8 decembrie - 14 decembrie Acasa la coana mare - (SUA)
Arta 8 decembrie - 14 decembrie - Sala A Carter zis Uraganul - (SUA)
Arta 8 decembrie - 14 decembrie - Sala B American Beauty - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}