title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 9 octombrie 2000

Inaugurarea investitiei Cotta International s-a facut in prezenta oficialitatilorVineri dupa-amiaza, intr-un splendid decor autumnal, a fost inaugurata noua si moderna fabrica de mobila Cotta International - investitie romano- elvetiana amplasata in apropiere de mai vechea societate MGA, fosta MTA, de la a carei infiintare s-au implinit zece ani. Panglica inaugurala a fost taiata de directorul general (si copatron) Gheorghe Cosma si partenerul sau elvetian. La festivitatea de inaugurare au fost prezenti domnii Ovidiu Nila, prefect al judetului, Dorel Popa, primar al municipiului Arad, reprezentanti ai unor institutii publice, manageri de intreprinderi particulare, directori de banci, numerosi intreprinzatori particulari, colaboratori si parteneri de afaceri din tara si strainatate, numerosi prieteni si apropiati ai proprietarilor noii si modernei investitii. Au fost prezenti repezentanti ai celor mai puternice companii germane specializate in comertul cu mobila, viitori (si actuali) clienti ai d-lui Cosma. In cuvantul sau inaugural, dl. Cosma a multumit celor de fata pentru onoarea facuta, iar asociatilor elvetieni pentru increderea acordata. A luat apoi cuvantul patronul elvetian care a apreciat ca a facut aceasta investitie convins pe deplin ca in Romania, in mod special in Arad, sunt intrunite toate conditiile necesare pentru a desfasura afaceri profitabile. Subliniind seriozitatea si competenta partenerilor romani, intreprinzatorul din tara cantoanelor a apreciat ca in noile conditii economice ale Romaniei, cele mai potrivite structuri idustriale sunt intreprinderile mici, cu sub 300 de salariati, asa cum este si "Cotta". Intr-un viitor nu prea indepartat, investitorul elvetian si-a facut cunoscuta intentia de a face investitii in inca cinci fabrici de mobila de dimensiunile si la nivelul tehnologic a celei recent inaugurate. Cuvinte de felicitare la adresa gazdelor au avut apoi primarul si prefectul. Festivitatea de inaugurare, a continuat la restaurantul "Astoria", inchiriat special pentru invitatii distinselor gazde. Simandicoasa protipendada s-a delectat cu alese preparate culinare din care nu a lipsit fileul afumat de... somon si nici lichidele cele mai diverse. La buna dispozitie a mesenilor a contribuit, desigur, si indragita formatie muzicala a elegantului local.
Si Posta aradeana se modernizeaza - Virtual Arad News (c)2000Din 1 octombrie, la Compania Nationala a Postei Romane a inceput a doua etapa a reorganizarii, prin separarea sectoarelor pe activitati. Dupa ce in cadrul regionalizarii a fost infiintata Posta rapida, acum, in locul Oficiului Judetean de Posta au fost infiintate Oficiul Judetean Post Comert (priveste numai activitatile de ghiseu din oficiile postale urbane), Oficiul Judetean Post Rural (vizeaza intreaga activitate a oficiilor rurale), Oficiul Judetean Post Curier (cu referire la activitatile de distribuire de la nivelul oficiilor postale urbane). In cadrul acestui ultim serviciu, la nivelul Oficiul Postal de Distribuire Centralizata, care a preluat toata activitatea de distribuire la nivelul municipiului si are sediul in cladirea fostului OJP Arad. Lor li se mai adauga si Oficiul Judetean Post Finant, care gestioneaza banii pentru toate celelalte oficii judetene si structuri care s-au infiintat, Intel Post, Imobiliara Post si Sectia Transport. Restructurarea nu presupune disponibilizare de personal, fiecare dintre angajatii CNPR gasindu-si un loc de munca intr-o structura sau alta. Scopul aceatei reorganizari este alinierea postei noastre la standardele europene si apropierea de clienti precum si asigurarea unui contact cat mai bun cu piata. Odata cu aceasta noua etapa, CNPR are un reprezentant in teritoriu, in persoana d-nei Maria Neagu, care coordoneaza intreaga activitate si tine legatura cu autoritatile locale. Aceasta precizeaza: "Au intervenit modificari in normele de lucru, planurile de indrumare si ca urmare, pot aparea mici disfunctionalitati. De aceea ii rugam pe toti clientii sa manifeste intelegere. Noi vom depune toate eforturile ca acestea sa fie remediate urgent si sa nu se mai repete."
La Santana - Casele de copii s-au transformat in case de tip familialVineri s-au implinit zece ani de cand s-a infiintat Asociatia "SOS Copiii", la initiativa omului cu suflet mare care este Viorel Enache, din Santana. Pe parcursul celor zece ani, impreuna cu colaboratorii autohtoni si straini (din Germania, Elvetia) oamenii care au pornit la drum cu gandul sa schimbe vietile copiilor abandonati au si reusit acest lucru. In '90, "s-a spart" vechiul sistem pe baza caruia functionau casele de copii, transformandu-se in case de tip familial - in premiera pentru Romania - la Santana. Perioada 1990-2000 inseamna o serie de obiective realizate. Si e suficient sa amintim ca la ora actuala la Santana si in judet exista 25 de cladiri (case de tip familial, pentru tineret, ateliere) in care s-a implementat- un nou sistem de protectie sociala. Jean Marc Schaer, directorul General al Fundatiei Carrefour, reprezentanti ai grupului Roof din Anglia si Wolfgang Kriesmer din Germania au participat vineri la momentul aniversal de la Santana. La Asociatia "SOS Copiii" din Santana a fost zi de sarbatoare. Cei care au pus suflet la realizarea transformarii fostelor case de copii in case de tip familial au facut bilantul celor zece ani de activitate si au gandit strategia pentru urmatorii zece ani. Dupa- masa a apartinut copiilor care au fost in centrul celor prezenti cu un program deosebit.
Sfintirea unei noi troite la Almas - Virtual Arad News (c)2000Credem ca nu gresim daca afirrmam ca Almasul este localitatea cu cele mai multe troite. Ele sunt "opera" credinciosilor din comuna dar, mai ales, rodul ambitiei parintelui paroh Ioan Dascau, fiu al satului, venit la altarul acestei sfinte biserici din anul 1991.
- Parinte, cand ati ridicat prima constructie monumentala?
- As vrea sa precizez ca la venirea mea ca preot in satul natal, Almasul nu avea nici un monument, decat o cruce veche de lemn. Atunci am vorbit cu credinciosii si le-am explicat cum pot fi aratate valorile crestine dar si cele patriotice. In acelasi an am ridicat Monumentul eroilor spre a cinsti memoria celor 85 de almaseni cazuti in primul si al doilea razboi mondial si in special pentru eroul neamului Lazar Tampa (invatator, sublocotenent in Garda Nationala), care a fost ucis miseleste de unguri - legat de mocanita de la Moneasa la Sebis, omorat si aruncat intr-o groapa de var in gara Padureni iar, dupa razboi, ingropat, cu mare cinste in curtea bisericii din Almas.
- Ce a urmat?
- Am avut multe lucraii bisericesti: anexe gospodaresti, cladirea cu etaj pentru cor, fanfara, biblioteca, amenajarea cladirilor manastirii, ridicarea clopotului (de 350 kg) la manastire, intrarea, cu trei arcade, in curtea bisericii, clopotnita din Luca (capela cu trei clopote)...
- Lucrari monumentale?
- In 1994 am inaugurat lucrarea Crucea stramosilor, cu chipurile lui Iancu, Horea, Brancoveanu, M. Viteazul, Decebal, Doja. In acest an a fost inaltata pe un deal (altitudine 450-500 m), Troita pacii, prin jertfa a 293 de tineri (lucrarea are 11,5 m, crucea din fier - 3 tone, socul 4.5 m). In fata ei dorim sa facem o capela in stanca si pe aceasta cale adresez un calduros apel la ajutor. Pentru firmele aradene care ne-ar putea ajuta la sapatul rocii. Tot in acest ani am facut cruci la intrarea si la iesirea din Almas, cu inscriptii adecvate. Am ridicat o troita spre Cil pentru intarirea credintei stramosesti in sufletul trecatorilor si sase troite noi in intersectii, cu basorelief - motive florale si icoane.
- Va pregatiti pentru sfinfirea celei mai mari constructii monumentale?
- In 1996 am inceput lucrarea Fantana Iordanului, lucrare complexa pentru sfintirea apei mari la Boboteaza. Simbolic, cu cele cinci arcade unde sunt scrise Evanghelia vindecarii slabanogului la Betezda si Evanghelia vindecarii orbului la Lacul Siloanului. Vara, va fi locul bucuriei copiilor satului care se vor scalda aici, pastrand amintirea frumoasa a tineretii lor: ca au facut baie in Fantana Iordanului. Lucrarea se va finaliza in aceste zile as remarca sprijinul deosebit al mesterului local Ioan Sulincean care m-a ajutat, gratuit, la tot ceea ce am facut. "Fantana..." va fi sfintita - cu apa adusa din Iordan - pe 15 octombrie a.c., prin rugaciunea P. S. dr. Timotei Seviciu, episcopul Aradului. Tot atunci, in 14-15 octombrie, va avea loc si intalnirea cu fiii satului, fiind un prilej de bucurie pentru toti almasenii.
De maine va fi modificat mersul trenurilor la cursele localeDand curs unor cereri venite din partea calatorilor, Regionala CFR Timisoara a modificat mersul trenurilor, curse locale de calatori. Astfel, pentru asigurarea in bune conditii a navetei elevilor si a personalului angajat, de marti, 10 octombrie a.c., vor avea alte ore de plecare/sosire trenurile: tren pers. 2205, Arad-Curtici va pleca la 14,28 tren pers. 2207, Arad-Curtici va nleca la 15.50 tren pers. 2208, Curtici-Arad va sosi la 1.5,30 tren pers. 2621, Arad-Nadlac va pleca la 15,55 tren pers.2622 Nadlac-Arad va sosi la 17,43 Decalarea se va mentine pana la o data neprecizata, dupa cum se precizeaza in telegrama emisa de Regionala CFR Timisoara.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}