title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 6 mai 2000

Caravana Xerox Digital Tour a poposit si la Arad - Virtual Arad News (c)2000Aradul este unul din cele 7 orase ale tarii ce face parte din itinerarul Caravanei Xerox Digital Tour. Alaturi de Xerox participa si partenerul strategic Compaq Computer Romania. Ce isi propune aceasta manifestare? "Dorim sa oferim clientilor nostri cele mai noi solutii de managment al documentelor electronice. Vrem sa prezentam pietei locale ultimele noutati privind scanarea, distributia, arhivarea electronica, gestiunea si monitorizarea documentetor. In plus, in editia din acest an ii avem alaturi de noi si pe cei de la Compaq, demonstrand astfel, practic, rezultatele parteneriatului nostru strategic", a spus Radu Bömchis, dealer manager la Xerox Romania. In Romania se investesc in tehnologia informatica 7 dolari pe cap de locuitor, spre deosebire de Danemarca, unde cifra ajunge la 2200 de dolari pe an, potential exista. "De altfel, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am venit la Arad. Avem clienti seriosi si perspective pentru viitor. Oricum, vanzarile noastre in Romania le depasesc net pe cele din Ungaria", a adaugat Bömchis. Totusi, cei din domeniul informaticii si domeniile conexe spun ca in acest an se constata o efervescenta a vanzarilor. Semn ca si in Romania incepe sa se inteleaga ca era Internetului este aici, in varii domenii, inclusiv cel al afacerilor.
La Bursa locurilor de munca multi aradeni si-au gasit serviciuLa Bursa locurilor de munca, organizata in data de 20 aprilie, de catre AJOFP au fost invitati peste 250 de agenti economici, insa, chiar daca pentru participare, organizatorul nu a perceput nici o taxa, doar 61 de firme au raspuns prin prezenta. La standurile firmelor prezente, 1067 de aradeni au completat formulare tip. Din acestia au fost intervievati 927 de persoane, din care 349 au fost someri, aflati in evidenta de plata. Au fost puse la dispozitia aradenilor 615 locuri de munca, iar din primele rezultate furnizate de angajatori, un numar de 208 persoane au fost angajate. Fata de anii precedenti, la aceasta editie a targului fortelor de munca, meseriile oferite de catre agentii economici au fost mult mai diversificate. Cei interesati au putut sa opteze pentru a fi vanzatori, confectioneri imbracaminte si incaltaminte, agenti asigurari, agenti turism, ingineri in diverse domenii, economisti, bucatari, ospatari si asistenti maternali. La aceasta editie a Bursei locurilor de munca s-a putut observa ca au predominat ofertele de munca pentru cei cu studii superioare. Varstele cerute de agentii economici sunt din pacate aceleasi: 35 de ani la femei si maximum 45 la barbati. Una dintre concluziile acestei actiuni este faptul ca in prezent, pe piata muncii, forta de munca este excedentara si din aceasta cauza angajatorii isi permit sa puna o serie de conditii celor pe care ii angajeaza. Organizatorii apreciaza ca gradul de satisfacere a acestei actiuni este mai mare decat la cealata editie, adica de 33,8%. Costurile acestei actiuni au fost de 12 milioane de lei, fonduri provenite de la Agentia Nationala de Ocupare si Formare Profesionala.
Dumitru Branc isi pastreaza, inca, vila din strada DorobantilorLa Judecatoria Arad era programata, ieri, supralicitarea vilei lui Dumitru Branc. Dar, asa cum am prevazut, surpriza a aparut. Supralicitatia nu a avut loc, ca urmare a unei ordonante prezidentiale, prin care Tribunalul Arad suspenda supralicitatia vilei din strada Dorobanti, proprietatea lui Dumitru Branc, pana la obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile la contestatia facuta de Branc. Prin aceasta contestatie, Branc a cerut anularea licitatiei din 15 martie, deoarece aceasta s-a bazat pe prezumtii iar valoarea imobilului este mult mai mare decat cea inscrisa in procesul verbal de adjudecare a licitatiei. Datorita faptului ca debitul contractat de la Banca Bucuresti, actualmente Alpha Bank, s-a facut de catre S.C. Parneava S.R.L. si nu de catre Branc personal, acesta solicita ca interesele firmei debitoare sa fie reprezentate de consilierul juridic al firmei. Astfel, prin acesta ordonanta presidentiala care este o hotarare judecatoreasca data fara judecarea fondului, in regim de urgenta si pentru pricini care nu sufera amanare, Tribunalul suspenda dosarul executional. Impotriva ordonantei prezidentiale date de Tribunalul Arad, persoana care a castigat prima licitatie a imobilului detinut de Dumitru Branc a inaintat apel la Curtea de Apel Timisoara, prin care se cere anularea acestei ordonante. O decizie definitiva a Curtii de Apel Timisoara este asteptata saptamana viitoare. Asa ca, Dumitru Branc ramane, inca, proprietarul vilei din strada Dorobanti, cu care a garantat un credit la Banca Bucuresti, pentru S.C. Parneava S.R.L. In cazul in care Curtea de Apel Timisoara va anula ordonanta prezidentiala, printr-o hotarare irevocabila si definitiva, termenul pentru fixarea unei date pentru supralicitare este de 25 de zile.
Indagrara a revenit la Bursa de Valori Bucuresti - Virtual Arad News (c)2000Actiunile Societatilor de Investitii Financiare continua sa fie in topul celor mai tranzactionate societati listate la Bursa de Valori Bucuresti. Dintre cele cinci SIF-uri cotate la BVB, actiunile SIF 5 Oltenia-Craiova au fost cele mai tranzactionate. SIF Craiova este pe primul loc in topul actiunilor cu cea mai mare crestere a pretului in ultima luna. SIF 1 Banat-Crisana se claseaza pe locul doi in acest top, cu o crestere a pretului in ultima luna de peste 50 la suta. Intreaga saptamana, valoarea acti- unilor la SIF 1 a crescut, atingand la sfarsit de saptamana valoarea de 500-510 lei/actiune. Dar fata de saptamanile trecute, cand actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare erau tranzactionate intr-un numar foarte mare, in ultimile zile s-a remarcat o diminuare a volumului de actiuni tranzactionate. Si pretul actiunilor la Banca Transilvania si-a continuat trendul ascendent din ultimele saptamani. Chiar daca valoarea actiunilor nu a crescut semnificativ, actiunile acestei banci se mentin in topul celor mai tranzactionate actiuni in functie de valoarea tranzactiilor. Dupa ce miercuri la Banca Turco-Romana a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor, in care a fost ales si presedintele bancii, era de asteptat o revigorare a valorii actiunilor. Acest lucru nu s-a intamplat, pretul actiunilor la Banca Turco- Romana mentinandu-se in continuare la valori cuprinse intre 2500 - 2550 lei. In aceasta saptamana au revenit in ringul bursei si actiunile S.C. Indagrara S.A.. Dar, ca si inainte de a fi oprita de la tranzactionare, actiunile societatii aradene ( cu o valoare nominala de 1000 lei ) s-au mentinut in jurul a 70 lei pentru o actiune. Raman in continuare oprite de la tranzactionare societatile aradene: S.C. Astra Trinity, S.C. Carne S.A., Sanevit precum si actiunile Bancii Agricole. Dintre cele mai cautate actiuni la Bursa de Valori Bucuresti sunt cele ale societatilor Terapia Cluj-Napoca, Automobile Dacia, Azomures, Artic Gaiesti si Alro Slatina. Pentru saptamana viitoare, brokerii nu se asteapta la evolutii spectaculoase pe piata oficiala a valorilor mobiliare.
ARIS-ul va trece la Ministerul Finantelor - Virtual Arad News (c)2000De privatizarea Arisului s-a ocupat FPS Bucuresti. De societatea aradeana nu s-a interesat, insa, nimeni, pana la termenul limita (14 aprilie) nedepunandu-se nici o oferta. Ce se va intampla cu Aris, societate a carei situatie dificata persista de ani de zile, din cauza datoriilor (peste 50 de miliarde de lei), a comenzilor tot mai reduse si a disponibilizariior repetate din randul muncitorilor? Fiindca metoda de privatizare a fost negocierea si nu s-a depus nici o scrisoare de intentie, nu se reia publicitatea pentru o alta runda de negocieri. "FPS a facut propunerea ca Aris sa treaca la Ministerul Finantelor, prin transformarea datoriilor in actiuni. Deocamdata exista doar propunerea si se asteapta o hotarare de Guvern in acest sens. In momentul cand va aparea aceasta, Ministerul Finantelor va prelua Arisul, alaturi de alte societati din tara cu situatie asemanatoare", ne spune Doru Sever Puia, directorul FPS Arad. Daca Aris va trece la Ministerul Finantelor, acesta se va ocupa, in continuare, de privatizarea societatii. Avantaj ar fi ca un eventual cumparator ar achizitiona Aris-ul fara datorii. Daca, insa, nu exista cumparator...
Dacia 5 mai - 11 mai Al 13-lea razboinic - (SUA)
Muresul 5 mai - 11 mai Lumea e prea mica - (SUA)
Arta 5 mai - 11 mai - Sala A Blade - (SUA)
Arta 5 mai - 11 mai - Sala B Scoala sub teroare - (SUA)
Progresul 7 mai Aventura in doi - (SUA)
Progresul 8 mai Mary cea cu vino'ncoa - (SUA)

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}