title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 4 decembrie 2000

Comandantul ISJ - Viorel Hahaianu a condus personal cercetarileAsasinarea vicepresedintelui PDSR Hunedoara pune pe drumuri politistii aradeni
Vineri dimineata, in jurul orei 01,00, in apropierea localitatii Ususau a fost gasit abandonat un autoturism marca Mercedes, de culoare gri. La fata locului au aparut imediat lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, in frunte cu insusi Viorel Hahaianu, comandantul inspectoratului, si al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad. Dupa primele cercetari, s-a stabilit faptul ca acesta ar fi fost furat. De asemenea, la cativa metri mai incolo, politistii aradeni au gasit si numerele de inmatriculare ale autoturismului. Daca acestea sunt numerele reale de inmatriculare, atunci rezulta faptul ca masina a fost inmatriculata in Ungaria, cu numarul 230-E. Ceea ce a dat de gandit inca din primul moment in care a fost descoperit autoturismul au fost petele de sange de pe tapiterie. Asa se face ca lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului Arad au facut o paralela intre autoturismul gasit langa Ususau si asasinarea Vicepresedintelui PDSR Hunedoara, Sorin Moldovan. Acesta, in varsta de 33 de ani, a fost impuscat mortal in cap joi seara, imediat dupa ce a iesit din biroul propriei firme. Conform certificatului de deces intocmit de medicii legisti din Hunedoara, Sorin Moldovan a fost impuscat deasupra ochiului drept, iar glontul a iesit prin partea posterioara a craniului. Pe de alta parte, ministrul de interne, Constantin Dudu Ionescu, a declarat ca Moldovan a fost asteptat in autoturismul sau de o persoana cu cagula, care l-a impuscat. Asasinul a fugit imediat dupa aceea cu un Mercedes, care avea numere de inmatriculare false. Acesta este si motivul pentru care politistii aradeni au facut o conexiune intre cele doua cazuri. Lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului Arad au incercat sa gaseasca in interiorul masinii amprentele persoanei care a condus, dar, din nefericire, aceasta nu a lasat absolut nici o urma. Jandarmii prezenti la fata locului au scotocit toata zona pentru a gasi si alte indicii, fara sa gaseasca altceva decat numerele de inmatriculare a autovehiculului deteriorate.
Utilajele pentru deszapezire sunt pregatite de actiuneAvand in vedere apropiexea anotimpului rece si problemele majore care pot aparea o data cu acesta, municipalitatea a pregatit planul de masuri pentru ca iarna sa nu ne ia prin surprindere. In acest scop, Serviciul Administrarea Domeniului Public si Privat al Primariei si RADM au incheiat lucrarile de intretinere a arterelor intens circulate. Si unitatile care au executat lucrari de gospodarie subterana au finalizat toate lucrarile de refacere a carosabilului si trotuarelor afectate de sapaturi. RECONS SA va lua masuri la cladirile care le apartin. Se vor lua masurile de intretinere si reparare a autoincarcatoarelor, buldozerelor, autogrederelor  si a celorlalte utilaje necesare pentru inlaturarea zapezii, asigurarea conditiilor de pornire usoara a acestora pe timp friguros si completarea stocului de piese de schimb. Pentru , curatirea zapezii si transportul acesteia de pe strazi si din piete vor actiona cu utilaje si forfa de munca SC Salubritate SA, RADM, GCA, TOP SA si RECONS. Si societatile comerciale din municipiu vor participa la adunatul, incarcatul si transportul zapezii din jurul si interiorul spatiilor detinute. Societatile din subordinea CLM vor organiza echipe permanente pentru imprastierea materialului antiderapant pe strazi. De asemenea, vor fi montate lazi cu nisip de-a lungul traseelor prevazute cu poduri si pasaje denivelate si se va asigura stocul de unelte necesare pentru interventii.
Viceprimarul Levente Bognar crede in relansarea culturala a AraduluiLevente Bognar, viceprimarul Aradului, va participa, la inceputul saptamanii viitoare, la o conferinta interregionala la Szeged. Scopul principal al conferintei consta in promovarea proiectelor culturale regionale. Atuul Aradului consta in faptul ca face parte dintr-o euroregiune care cuprinde orase cu traditie culturala. Levente Bognar a fost invitat la Szeged ca viceprimar al unui oras cu un potential cultural foarte puternic. Conferinta isi propune sa stabileasca legaturi intre partenerii din tarile membre ale UE si cele care si-au depus candidatura pentru aderare, la UE  pentru a avea acces la programele culturale finantate de Comunitatea Europeana. Conferinta este organizata de un for al organizatiilor neguvernamentale din tarile europene. Aradul este unul dintre putinele orase din vestul Romaniei care au fost invitate la aceasta conferinta. Levente Bognar crede ca partenerii nostri pentru un eventual progam de dezvoltare culturala ar fi orase din Ungaria si din Slovacia.
Absolventii de facultate sunt in cautarea unui loc de muncaIn septembrie, doar cinci dintre acestia au fost incadrati in munca, la SC Proiect SA
Flagelul sfarsitului de mileniu, somajul, loveste tot mai tare. Persoanele afectate sunt, de cele mai multe ori, tineri, proaspeti absolventi ai diferitelor forme de invatamant. Cea mai grava situatie se inregistreaza, insa, in randul somerilor "cu diploma", mai bine zis, al celor care au terminat cu bine o facultate. In primele luni ale anului, numarul somerilor cu studii superioare a fost, in judetul Arad, de 186, acesta crescand semnificativ in primavara: in.lunile martie (353 someri inregistrati), aprilie (305) si in luna mai (292). In luna septembrie, numarul licentiatilor deveniti, someri a ajuns la 354. Marea majoritate dintre acestia sunt persoane de sex feminin, care spun ca e foarte greu sa-si gaseasca un loc demunca, mai ales ca schimbarile vin una dupa alta. De exemplu, o absolventa a specialitatii "Istorie- Engleza" s-a vazut in situatia de a nu-si putea sustine examenul de titulatura decat pe postul de profesor Istorie-Geografie, deoarece in scoala unde functiona, doar catedra de geografie a ramas descoperita. "Am predat si desenul, numai ca sa-mi fac ore sa am o norma intreaga. Nu stiu in ce directie o s-o apuc pentru ca nu am fost acceptata la examnul de titularizare". Majoritatea absolventilor de facultate care au reusit sa se incadreze in munca in nu lucreaza in domenii in care s-au pregatit. Posibilitatea de incadrare a absolventilor a fost scazuta, in septembrie, doar cinci dintre ei fiind angajati (ingineri in constructii si arhitecti).
Copii cu retard psihic vor fi internati in camine spital"Leaganele de copii, respectiv Centrele de plasament, vor continua sa existe atata timp cat vor exista copii abandonati, cat timp cat vor exista familii dezorganizate, atata timp cat parintii iresponsabili isi vor maltrata odraslele. Pentru ca, in acest moment, Leaganul devine o institutie de ocrotire, ua refugiu pentru cei singuri", ne declara dr. Edita Iuhasz, pe vremea ca conducea unul din centrele de plasament aradene. Si ne-am convins ca are dreptate in momentul in care am intalnit o situatie mai aparte la Sectia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judetean. Periodic, copiii internati in Centrele de plasament si cei din Leagane sunt supusi unui control neuropsihiatric la Sectia Neuropsihiatrie Infantila din cadrul Spitalului Judetean. In urma acestor controale sunt depistati copii cu retard psihic sever, care ar trebui internati in camine-special destinate celor cu afectiuni neurologice. Din pacate, acestea lipsesc, iar tratamentele se fac, in cazurile grave, la Sectia NPI. ora actuala, aici sunt internati cinci copii proveniti din Centrele de Plasament si care prezinta afectiuni neurologice severe. Toti sunt cazuri sociale, parintii lor parasindu-i de mult timp. Sau, cei care au mai ramas in familii beneficiaza de tratamente din cele mai dure din partea, parintilor, tratamente care ii "arunca" vrand-nevrand in Leagane sau in spitale. Sansa copiilor cu afectiuni neurologice este caminul-spital care va fi dat in curand in functiune. Dar capacitatea lui este de numai 25 de locuri, in timp ce numarul copiilor care ar trebui sa beneficieze de ajutor medical este mult mai mare.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}