title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 4 august 2000

De astazi incepe pe strand Festivalul berii Kaiser - Virtual Arad News (c)2000Conferinta de presa ce a avut loc cu prilejul Festivalului berii Kaiser, a fost deschisa de catre directorul de vanzari Brau Union Romania, Sucursala Banat- Crisana, dl. Dumitru Ioan Memetea, care si-a manifestat convingerea ca va fi si in acest an un spectacol de o calitate exceptionala. Organizatorii evenimentelor sunt firma "Siesta" si West Media Network. Lucian Cordos a anuntat prezenta 100% a numelor aflate pe afis. De asemenea trupele Andre, Valahia, K-apital, ASIA si Ducu Bertzi isi vor lansa in premiera aici noile piese. Spre deosebire de anul trecut puterea la sunet va fi de 30.000 W iar la lumini 60.000 W. Sambata vor fi artificii de scena pentru ca duminica pe cerul strandului "Neptun" sa fie un superb joc de artificii si proiectii laser. Ca o noutate, s-a anuntat ca in cadrul celor trei zile (4-5-6 august) va fi si un program de muzica populara. Biletul de intrare in incinta strandului va costa 30.000, pe toata perioada zilei, asta si pentru ca prograrnul va incepe de dimineata. Cei care au abonamente la casuta au intrarea libera si posesorii de legitimatii personal. Aradenii care au abonamente in incinta strandului sunt scutiti doar de taxa de la strand (5000 lei), acestia platind 25.000lei. Cele mai avantajoase sunt abonamenele pe cele trei zile de festival (la pretul de 50.000 lei) abonamente ce pot fi cumparate pana astazi (vineri) la toate oficiile postale. Nu vor mai fi incasati cu pretul biletului aradenii care vor intra la strand cu jumatate de ora inaintea terminarii ultimului recital al serii. Ca o curiozitate, anul trecut cu prilejul festivalului berii Kaiser, s-au vandut la corturi peste 5 tiruri cu bere, ne spunea dl. Dumitru Memetea. Bugetul festivalului este de 78.000 dolari, suma din care o mare parte a fost virata de sponsorul principal Brau Union Romania, Sucursala Banat- Crisana.
Presedintele ANEVAR - Daniel Manate arata rolul evaluatorilorAsociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania, constituita in 1992, este o organizatie profesional-stiintifica cu personalitate juridica si are drept scop promovarea, prin mijloace specifice profesiei, a metodelor si tehnicilor de evaluare si diagnostic a intreprinderilor, a proprietatilor imobiliare si a valorilor mobiliare. In prezent, la nivel national, ANEVAR are ca membri titulari peste 3.000 de persoane fizice si 100 de firme. In Arad, exista 103 firme de evaluare inregistrate, dintre acestea doar 20 fac evaluari. Evaluatorii romani sunt "in fierbere" deoarece daca vor obtine certificarea europeana vor putea lucra pentru firme din Europa. In luna ianuarie a acestui an, Grupul European al Asociatiilor de Evaluatori a lansat, la Bruxelles, programul de "Certificare europeana a evaluatorilor ". Scopul certificarii este promovarea standardelor si normelor profesionale europene si internationale, precum si monitorizarea activitatii evaluatorilor din tarile europene. In acest sens, ANEVAR a demarat pentru membri sai un program de acreditare, pentru ca specialistii din domeniul evaluarii sa obtina, mai intai, o certificare interna. Pentru a obtine certificarea este foarte important ca evaluatorul sa fie asigurat profesional (o polita de asigurare ajungand pana la 250.000 de dolari), are nevoie de recomandare de la centrul teritorial, testul fiind pretentios si greu de promovat. "In Romania, evaluarile sunt destinate atat afacerilor inchise, firmelor necotate la Bursa, cat si si celor cotate, pentru ca investitorul sa judece daca va mai cumpara sau nu actiuni la firma respectiva" a declarat in cadrul unei conferinte de presa Daniel Manate, presedintele organizatiei ANEVAR Arad. "Romania este foarte apreciata in domeniul standardelor. In Europa se lucreaza la societatile necotate, dupa standardele facute de Romania si Spania" a mai spus presedintele ANEVAR Arad. La intalnirea cu presa au mai participat si Cornel Belei, vicepresedintele ANEVAR Arad si Nelu Biris din partea Centrului universitar de afaceri, care va crea o pagina web pentru ANEVAR, unde doritorii vor putea obtine informatii utile. Meseria de evaluator a fost recunoscuta anul acesta in mod oficial, la facultatile de stiinte economice a fost introdusa ca disciplina obligatorie evaluarea societatilor, exista o universitate care pregateste evaluatori imobiliari si un institut, IROVAR creat de ANEVAR.
Muresul ar putea deveni navigabil - Virtual Arad News (c)2000Recent, dl. Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad (CTPA) a participat in capitala la o intalnire de lucru privind problemele transportului aradean. Prezent la discutiile desfasurate in biroul deputatului PNL, Stefan Popa, capitanul de cursa lunga, Dan Turnaru, din cadrul NAVROM Constanta, a evidentiat faptul ca "exista posibilitatea de a transforma cursul Muresului intre Arad si Szeged intr-un culoar navigabil atat in scop turisitic, cat si comercial." Daca intre cele doua orase adancimea Muresului va fi adusa la trei metri si jumatate, s-ar putea transporta cu vasele pana la 2000 de tone de marfa, echivalentul a doua garnituri de tren sau a zeci de TIR-uri.
* Pe langa Arad, Nadlacul va fi si port si Post de Control. Detaliile unui posibil proiect romano-maghiar privind realizarea culoarului navigabil pe Mures urmeaza sa fie promovate cat de curand in Guvern.
La Universitatea "Aurel Vlaicu" au sosit oaspeti din Spania* Marti, la Universitatea Aurel Vlaicu a avut loc o conferinta de presa organizata cu ocazia vizitei prorectorului Universitatii. Tarii Bascilor din Bilbao - prof. univ. dr. Nicanor Ursua Lezaun
* Dansul a declarat ca desi la Bilbao este o universitate mica, acolo invata peste 65.000 de studenti, indrumati de 3.500 de dascali, in salile celor 32 de facultati. Finantarea universitatii este asigurata de Guvernul Basc in proportie de 80%.
* In anul universitar 2000-2001 se va intensifica colaborarea intre cele doua institutii de invatamant superior prin cursuri comune, interschimburi de studenti, profesori si dezvoltarea curiculara in comun.
* Pentru dezvoltarea universitatii aradene se vor urmari trei directii: invatamant performant, cercetare si administrare.
* Dl. prof. dr. Nicanor Ursua a amintit si de competitia pentru elevi si studenti din Europa, acestia avand posibilitatea sa se transfere sau inscrie la orice institutie de invatamant din Franta, Anglia, Spania, Germania etc.
* Peste 70 % din studentii de la Universitatea din Bilbao au o bursa lunara de aproximativ 8.000.000 de lei (400 USD)!...
* Liviu Bocii - cancelarul general al U.A.V. a tinut sa precizeze ca la universitatea spaniola exista un observator care se ocupa cu studiul pietei de munca, orientand sau schimband specializarile facultatilor in functie de cerinte. Astfel, si studentii isi gasesc mai usor de lucru dupa absolvire...
* Prorectorul U.A.V conf. univ. dr. Petre Popa ne-a declarat ca s-au facut pasi importanti in domeniul colaborarii cu universitati din Europa. "Avem legaturi cu institutii de invatamant superior din Spania, Iugoslavia, Ungaria si Slovacia. Pot sa afirm cu tarie ca, de multe ori, mediul universitar a luat-o inaintea politicului in ceea ce priveste integrarea europeana..."
Angajatii S.C. Zahar Arad sunt trimisi la OradeaLiderul de sindicat al SC Zahar Arad, Vasi Romi, a avut o intalnire la Bucuresti, cu reprezentantii Consiliului de Administratie, in privina negocierii contractului colectiv de munca. In acest sens, liderul de sindicat ne-a declarat: " in privinta situatiei celor aflati in somaj tehnic cu 75 la suta din salar, nu s-a discutat nimic. De fapt nici nu s-a discutat despre contractul colectiv de munca ci despre posibilitatea unor angajati de a lucra la Fabrica de Zahar din Oradea. Bineinteles ca nimeni nu a fost de acord, nici nu este greu de imaginat de ce: drumul nu este platit decat pe jumatate de catre societate, iar diurna s-a redus de la 65.000 lei la 45.000 lei. Desi nimeni nu are nevoie de o astfel de naveta paguboasa, Consiliul de Administratie a hotarat ca acelora care nu vor raspunde acestei solicitari sa li se desfaca contractul de munca. " Pentru ca intalnirea de la Bucuresti, dintre sindicat si Consiliul de Administratie a fost doar la nivelul de argumente pro-contra, s-a convenit ca pana la data de 5.08. a.c. Consiliul de Administratie sa raspunda sindicatului ce hotarari a luat in privinta formularilor propuse de sindicat in legatura cu balanta economica si strategia pentru viitor a societatii, daca se poate vorbi astfel. In 12.08., va trebui prezentat proiectul de contract de munca 2000-2001 iar in 23.08 a.c. va avea loc o noua intalnire dintre sindicat si Consiliul de Administratie al SC Zahar, al carui presedinte este Franck Barneville.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}