title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 3 iulie 2000

Primarul Dorel Popa doreste colaborarea angajatilor PrimarieiNoul primar al municipiului, Boru Popa, i-a convocat, ieri, pe toti angajatii Primariei, dorind sa le transmita acestora ca spera intr-o colaborare de la foarte buna in sus cu acestia. Dupa ce a tinut sa precizeze ca presa n-a fost invitata la eveniment (totusi, nici n-am fost invitati sa parasim sala festiva a Palatului Administrativ, primarul amintindu-si ca nu are secrete), Popa s-a adresat astfel subordonatilor: "Va place, nu va place, cu mine veti lucra!". Vazand, insa, ca functionarii s-au cam emotionat, noul primar si-a continuat discursul pe un alt ton, spunand, in esenta, ca angajatii Primariei nu trebuie sa se teama ca vor fi dati afara pentru a fi inlocuiti de apropiatii sai, asa cum spuneau zvonurile care circulau la un moment dat prin aceasta institutie (chiar noua ne-au marturisit anumiti functionari teama lor ca in Primarie vor incepe sa apara oameni noi, de aceeasi confesiune religioasa cu a lui Doru Popa, cum s-a intamplat in mandatul lui Cristian Moisescu). "Nu exista motive sa aveti temeri cu privire la venirea mea in Primarie. Nu vor fi discriminari religioase, politice etc. (..) Nu voi tolera, insa, minciuna si inselaciunea. In astfel de cazuri, ne vom desparti". "Voi fi exigent cu viceprimarii (Levente Bognar si Emanoil Voicu, care au fost de fata - n.r.) asa cum va trebui ca si viceprimarii sa fie foarte exigenti cu angajatii de care raspund". Desi Popa a asteptat intrebari de la subordonati, nimeni nu "a spart gheata". In ultimul moment, Radu Dragan, presedintele Sindicatului Primariei, si-a exprimat speranta ca va exista o colaborare buna intre conducere si functionari, exclusiv in interesul orasului. Dupa aceasta sedinta, care a durat 45 de minute (timp in care functionarii pareau ca niste elevi in prima zi de scoala din viata lor), am incercat sa aflam de la Doru Popa care a fost scopul vizitei in Anglia, si daca s-a intors sau nu cu mana goala de acolo. Din pacate, insa, acesta a refuzat, pe motiv ca are o agenda foarte incarcata.
Incepand din aceasta luna si aradenii vor plati servicii RomTelecom majorateSingurele servicii ale caror tarife vor fi mai mari incepand cu data de 1 iulie sunt cele de telefonie, iar preconizatele majorari ale tarifelor solicitate de societatile de transport in comun, de producatorii de apa potabila, de Posta Romana si Ministerul de Interne ar putea intra in vigoare doar dupa ce Guvernul va primi, din partea Oficiului Concurentei, raportul care include rezultatele analizei privind justificarea economica a cresterii tarifelor. Un impuls de convorbire telefonica va costa 595 de lei, iar pretul unui abonament telefonic pentru o linie individuala cu 100 de impulsuri incluse va fi de 124.000 lei, in urma aplicarii deciziei RomTelecom de majorare in medie cu 7,37% a tarifelor pentru serviciile de telecomunicatii. Impulsul telefonic se scumpeste cu 45 de lei, in timp ce costul abonamentului lunar care include 100 de impulsuri va fi mai mare cu 16.000 de lei. In acelasi timp, pretul unui abonament cu 50 de impulsuri incluse va creste de la 85.000 de lei la 99.000 lei, iar cel al unui abonament care nu include impulsuri, de la 59.000 de lei la 71.000. Peste 50% din agentii economici prestatori de transport in comun, producatori de apa potabila, servicii postale de baza interne si internationale si Ministerul de Interne pentru carti de identitate, pasapoarte, permise de conducere, carti de inmatriculare auto, au solicitat majorari ale tarifeior cu indici intre 15 si 25%. Ca urmare a solicitarii acestor societati care realizeaza pierderi si ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de Ordonanta de Urgenta nr.7/1998 si aprobata prin Legea 88, Oficiul Concurentei a informat Guvemul despre posibila ajustare a tarifelor la unele utilitati publice. Guvernul a solicitat Oficiului Concurentei si prezinte o analiza in detaliu a posibilitatilor de incadrare in inflatia programata pentru anul 2000, de 27%. Pana la prezentarea acestei analize la Guvern nu se vor ajusta tarifele discutate saptamana trecuta in Guvem. Rezultatele analizei realizate de Oficiul Concurentei ar putea fi prezentate Guvernului la inceputul saptamanii viitoare.
Festivitate de absolvire la Facultatea de Medicina "Vasile Goldis"
Vineri 31 iunie, la Teatrul de Stat a avut loc festivitatea de absolvire a celei de-a treia promotii din cadrul Facultatii de Medicina Generala. Decanul de an al acestei pomotii a fost doamna doctor Elvira Bajovan. Decanul Facultatii de Medicina Generala dr. Maria Puschita a primit cu bucurie uralele oficialitatilor locale: primarul Dorel Popa, presedintele C.J. - Caius Parpala si cele cu state mai vechi: consilierul Episcopiei Aradului - preot Vasile Pop, prefectul Gheorghe Neamtiu. Ultimul curs festiv a fost sustinut de dr. Ioan Ioiart. Asadar, festivitate, bucuria absolvirii amestecata cu tristetea despartirii de dascali, colegi, prieteni... si emotii pana in 15 septembrie cand va avea loc examenul de licenta.
Directoarea filialei judetene de Cruce Rosie - Iudita Cuvineanu multumeste sprijinitorilorCu ocazia zilei de 4.07.2000 ziua Crucii Rosii Romane, zi in care se sarbatoresc 124 de ani de la infiintarea sa, filiala judeteana de Cruce Rosie Arad a initiat o ampla actiune de acordare de ajutoare umanitare persoanelor defavorizate social - familii cu multi copii, batrani cu probleme sociale (pensii mici, ajutor social) in raza municipiului Arad. Pe baza anchetelor sociale efectuate de voluntarii Crucii Rosii din Arad la domiciliul persoanelor defavorizate au fost acordate ajutoare materiale in alimente (zahar, faina, gris, malai, mezeluri) la 30 de familii cu 67 de persoane in componenta. Alimentele au fost donate de firma aradeana AGRIROM precum si cumparate din fondurile proprii ale filialei de Cruce Rosie Arad in valoare totala de 5.000.000 lei. La distribuirea acestora au participat voluntari de Cruce Rosie precum si protectia civila a judetului. Sprijin pentru depistarea persoanelor defavorizate s-a primit din partea serviciului social al primariei Arad. Tuturor celor care ne-au inteles si ne-au sprijinit in reusita acestei actiuni le multumim. Dorim sa continuam acest gen de actiuni umanitare, iar cei care doresc sa ne sprijine sa sune la telefonul 281625 la sediul filialei judetene de Cruce Rosie. Actiunea s-a desfasurat in perioada 26-30.06.2000.
Director Ing. Iudita Cuvineanu
Pregatiri inainte de start, al motocicletelor de concursIeri, intre orele 10,00 si 14,00 Aeroportul International Arad a fost gazda etapei a II-a a Campionatului national de motociclism viteza in circuit. Organizat de firma aradeana S. C. Las Vegas SRL concursul a reusit sa aduca la aeroport numerosi pasionati ai cailor putere. Singurul lucru care a diminuat spectacolul de pe pista a fost numarul mai redus de concurenti, din inscrierile initiale, la Arad neajungand destui sportivi. Una peste alta, cei care au fost prezenti au lasat o excelenta impresie, turandu-si motoarele la maximum in aplauzele spectatorilor. Atmosfera de competitie, cu lume destinsa, bere, suc, mici si, fapt imbucurator, numeroase reprezentante ale sexului frumos. Organizarea, asigurata de patronii S. C. Las Vegas, fratii Muresan, s-a ridicat si ea la inaltime, iar sprijinul sponsorilor Petrom, Fedra si Nedra de bun augur. Au avut loc intreceri la 10 clase de concurs, doua dintre ele fiind castigate de aradeni: Muresan Robert - Las Vegas Arad (juniori II) si Holschwandner Cornel - Las Vegas Arad (50 cc Sport Baieti). Foarte buna si evolutia Andreei Marcu, sportiva aradeana ce concureaza pentru bucurestenii de la Steaua General Turbo, ea castigand doua locuri secunde (50 cc Sport fete si 125 cc Sport). Iata in continuare castigatorii celor 10 clase si evolutia sportivilor aradeni:
50 cc Sport Fete: 1. Panca Otilia (Steaua General Turbo); 2. Marcu Andreea (Steaua G. Turbo)
Side Car (atas): 1. Stancu Gheorghe si Stancu Martha (Police Racing Bucuresti); 2. Rada Teodor si Ienei Daniel (Las Vegas & Pegas Arad).
125 cc Sport: 1. Pakai György (Steaua General Turbo); 2. Marcu Andreea (Steaua G. Turbo); 3. Holschwandner Cornel (Las Vegaa Arad); ...5. Jivan Cristian (Las Vegas Arad).
Juniori I: 1. Mihailescu Remus (Steaua G. Turbo)
Jeniori III: 1. Pentek Laszlo (Rozsdas Team Oradea).... 3. Muresan Robert (Las Vegas Arad)..... 6. Muresan Aneliese (Las Vegas Arad).
Juniori II: 1. Muresan Robert (Las Vegas Arad).
50 cc Sport baieti: 1, Holschwandner Cornel (Las Vegas Arad)...... 6. Ienei Daniel (Las Vegas & Pegas Arad).
Super Sport: 1. Pop Florian (Steaua G. Turbo)
250 cc: 1. Pakai Gyorgy (Steaua G.Turbo)
Super Bikes: 1. Berenyi Csaba (Lupo Racing Timisoara).
La sfarsitul acestei saptamani, in 8 si 9 iulie, se va disputa cea de a treia etapa a Campionatului National, gazda fiind tot Aeroportul din Arad.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}