title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 2 februarie 2000

La Consiliul Judetean Arad s-au votat normele de venitOrdinea de zi a sedintei Consiliului Judetean Arad de luni a decurs fara mari probleme si fara discutii aprinse asupra continutului celor sapte proiecte de hotarari. Punctul numarul unu, care a fost votat in unanimitate, a fost acela privind stabilirea normelor de venit pentru activitati independente, pentru impunerea veniturilor realizate de persoanele fizice, pe anul 2000. S-au evidentiat doua tipuri de activitati: prima a contribuabililor care presteaza servicii in ateliere stabile si cea de a doua, a contribuabililor care executa aceleasi lucrari, dar dupa orele de serviciu. La acelasi punct, s-a aprobat si stabilirea comunelor de gradul I din judetul Arad, aceasta facandu-se in functie de   pozitia geografica si vadul comercial. Un articol mai amplu despre acest proiect veti putea citi intr-unul din numere viitoare ale stirilor. Dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, consilierii judeteni au votat infiintarea si functionarea unui Serviciu Public Judetean de Promovare a Turismului din Arad, motivatiile acestui proiect fiind legate de pozitie geografica, potentialul turistic si de desfiintarea OJT- urilor. In urma aprobarii organigramei CJA si a statului de functii, luni, s-au aprobat si fisele de evaluare a posturilor pentru anul 2000, acestea urmarind treptele si gradele profesionale, pe fiecare directie. Ca un lucru de remarcat, la acest proiect au existat patru voturi impotriva si doua abtineri. Un alt proiect de hotarare care a fost aprobat, s-a referit si la abrogarea unor prevederi ale Consiliului Judetean Arad, cu privire la modificarea Hotararii l /1999, cea care stabileste taxele judetene. Toti consilierii au fost de acord si pentru participarea judetului Arad la Proiectul "Sprijinirea IMM-urilor Instrumente-inovatie pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii romanesti". Obiectivele acestui proiect sunt crearea unui centru de servicii pentru dezvoltarea sectorului antreprenorial, prestarea de servicii efective pentru IMM-uri sau dezvoltarea cooperarii intre cele trei regiuni implicate in domeniul economic, cultural si politic: Campagna (Italia), Castilla La Mancha (Spania) si Arad (Romania). Bugetul total va fi de 410 mii de EURO, proveniti din fonduri EDRF (UE), Phare si contributiile proprii ale partenerilor celor doua fonduri. Soarta Aeroportului din Arad a fost si ea disputata in aceasta sedinta. Unul, dintre subiecte s-a referit la mandatarea reprezentantilor CJA in Adunarea generala a actionarilor, pentru majorarea capitalului social. Astfel, s-a hotarat aceasta mandatare pentru majorarea capitalului social cu 90,5 milioane de lei, asigurandu-se si incadrarea in prevederile legale privind societatile comerciale de interes strategic, asa cum este si Aeroportul din Arad.
Stefan Pascu - directorul AJOFP - explica avantajele proiectului CEREOLa initiativa Agentiei Judetene de Ocupare si Formare Profesionala Arad (AJOFP) in acest moment este aproape de perfectare un proiect regional de ocupare a fortei de munca. Proiectul - denumit CEREO 2000 - este finantat din fonduri PHARE si cuprinde judetele Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara. Pentru realizarea proiectului CEREO 2000, (proiect unic in tara) sunt alocati 200.000 de EURO. Prin retelele de calculatoare initiatorii proiectului spera sa imbunatateasca modalitatea de gasire a unui loc de munca. "Vine omul, apasa cateva taste si in fata lui apare intreaga baza de date privind oferta de munca. La fel pot proceda si patronii care doresc sa-si gaseasca angajati pe masura pretentiilor lor" ne-a declarat dl. Stefan Pascu, directorul executiv al AJOFP In proiectul CEREO 2000, pe langa reprezentantii AJOFP, un loc insemnat il au si cei ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad, plus reprezentantii Inspectoratului scolar. Grupurile tinta sunt formate in primul rand din categorii de persoane care cu greu isi gasesc un serviciu. Adica, somerii de lunga durata, absolventii ultimelor promotii si tinerii in general. Reamintim ca la ora actuala, din totalul de someri inregistrati la AJOFP Arad, 1120 beneficiata de ajutor de integrare, fiind absolventi ai promotiei '99! Daca ar fi sa-i punem la socoteala pe toti ceilalti tineri inregistrati ca someri, este evident ca proiectul CEREO 2000, prin care se poate gasi mult mai usor un loc de munca, este binevenit!
La Universitatea "Aurel Vlaicu" au inceput alegerile - Virtual Arad News (c)2000In cadrul sedintei de senat a universitatii "Aurel Vlaicu" au fost validati in functia de decan urmatorii: preot conf. dr. Ioan Tulcan (Facultatea de Teologie), conf. dr. ing. Gheorghe Gherman (Facultatea de Inginerie), conf. dr. Marius Herbei (Facultatea de Stiinte Economice). In cadrul departamentului de matematica - informatica a fost ales in functia de director prof. dr. Gheorghe Halic. De remarcat ca nici unul dintre candidati nu a avut concurenta pentru postul de decan.
Pentru functia nr.1 - de RECTOR - in cadrul U.A.V. (Universitatea Aurel Vlaicu) candideaza conf, dr. Lizica Mihut, conf. dr, ing. Gheorghe Gherman, conf. dr. ing, Iosif Kaposta, conf. dr. Octaian Cira. Cei mai multi candidati sunt inscrisi pentru functia de PRORECTOR; conf. dr.ing. Petre Popa, conf. dr. ing Ionel Barbu, conf, dr. ing. Doina Carlan, conf. dr. Gabriela Cristescu, conf. dr. inq. Gheorghe Gherman. Functia de secretar stiintific al senatului U.A.V. ( sub noua titulatura, conform M.E.N. - Cancelar General) va fi ocupata de unul din urmatorii candidati: conf. dr. ing. Adriana Motica, conf. dr. ing, Doina Carlan, conf. dr. ing. Gabriela Cristescu, s.l. dr. ing. Liviu Bocal. Precizam ca alegerile vor avea loc in data de 15 februarie a acestui an.
Investitorul a fost impresionat de frumusetea statiunii Moneasa - Virtual Arad News (c)2000Un investitor american, din Chicago, s-a aratat interesat sa cumpere in intregime statiunea Moneasa. Prezent in Arad, ieri, Slavko M. Gricic s-a intalnit cu presedintele Consiliului judetean - Dan Ivan, cu directorul Zonei Libere Curtici-Arad - Adrian Nitu si cu directorul Aeroportului International Arad - Gheorghe Udrescu, Gricic a declarat ca a fost puternic impresionat de frumusetea naturala din Moneasa si ca ar fi interesat sa investcasca masiv in statiune. Deocamdata, insa, dupa cum ne-a declarat sefa Directiei pentru relatii publice din cadrul CJA - Mihaela Stanescu, investitorul este doar intr-o vizita de explorare a potentialului economic al judetului, urmand sa se intoarca cu oferte concrete. "Slavko Gricic a ajuns in Arad printr-o cunostinta din Chicago, plecata din orasul nostru cu ani in urma. Acesta si-a manifestat interesul pentru a investi si in Zona libera, pentru a construi un hotel pe un teren din apropierea Aeroportului". Omul de afaceri american va ramane si astazi in Arad, pentru a vizita Zona libera si Aeroportul.
Sculptorul aradean Dumitru Serban va pleca in Egipt - Virtual Arad News (c)2000Dumitru Serban este singurul sculptor roman selectat si invitat la Simpozionul International de Sculptura din Aswan, Egipt. Simpozionul din Aswan este o manifestare anuala de mare prestigiu, care reuneste cele mai importante nume ale sculpturii contemporane. Cu o desfasurare de doua luni (2 februarie-3 aprilie) simpozionul este organizat de Ministerul Culturii din Republica Araba Egipt. Dumitru Serban este vicepresedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, presedintele Filialei UAP Arad si, mai recent, decanul Facultatii de Arte Plastice din Timisoara. La incheierea simpozionului, lucrarile vor fi expuse la Muzeul de Arta in aer liber din Aswan "Este pentru mine o onoare si, totodata, o recunoastere a valorii. Este important ca tara noastra sa fie reprezentata de ambasadorii ei culturali la manifestari de o asemenea anvergura" - ne-a declarat sculptorul Dumitru Serban.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}