title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 1 iunie 2000

LA MULTI ANI, COPIL CUMINTE SI FRUMOS! - Virtual Arad News (c)2000Frumoasa zi a fost aleasa de semenii nostri pentru a sarbatori copilaria. Frumoasa, pentru ca e iunie, e inceput de vara, iar natura imbraca in acest moment al anului cele mai frumoase vesminte. Abundenta de verde, parfum de floare, zumzet de gaze si triluri de privighetori. Toate se daruiesc in adevarata lor splendoare, COPILARIEI. La multi ani, copil frumos si bun! Gingas si pur ai venit in lume sa umpli vietile oamenilor cu desmierdari si iubire. Daca noi cei mari mai avem idealuri si ganduri de viitor, daca mai tinem capul sus demni in fata tuturor greutatilor, este pentru tine si in numele tau, COPILE. Tu esti candidatul nostru la viata. La o viata mai buna. Iti deschidem ferestre spre cunoastere. Iti oferim prietenie si incredere. Iti sustinem pasiuni si iti mangaiem cu dragoste capusorul pentru sanatatea mintii si a trupului. Toate, ca zambetul si speranta cu care intinzi mainile pentru mileniul III, sa fie de bun augur, iar realitatea zilei de maine sa-ti fie asemeni lumii povestilor in care cei curajosi inving mereu, in care fericirea face casa buna cu omenia, in care viata e mereu invingatoare in lupta cu moartea. Inceput e de iunie. Ard macii in cranguri, iar cirese dau in parg si e sarbatoare. Sarbatoarea ta COPILE.
LA MULTI ANI !
Mini locomotiva la Transport-Ar - Virtual Arad News (c)2000Ieri, la Sala Sporturilor a fost inaugurata editia a VII-a a Targului TRANSPORT-AR 2000. Aceasta manifestare are cea mai mare amploare din Romania in domeniul transporturilor. Si datele statistice confirma acest fapt. La aceasta editie expun 86 de firme pe o suprafata deFerrari la Transport-Ar - Virtual Arad News (c)2000 peste 2500 metri patrati. Fata de anii precedenti, noutatea absoluta consta in prezenta firmelor din domeniul feroviar. Asadar, TRANSPORT-AR inseamna nu doar roti de cauciuc, dar si rotide fier si nu numai. Aceasta activitate implica si domenii conexe: anvelope, lubrifianti, servicii de comisionare, materiale didactice pentru scoli de soferi, alte echipamente si instalatii complementare. La deschiderea oficiala de ieri, alaturi de autoritatile locale au fost prezenti si Adrian Marinescu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Gheorghe Dinu presedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri, din Romania, Sotir Stancu, director general la Autoritatea Rutiera Romana. De altfel, alaturi de Directia Targuri a C.C.I.A., M.T., U.N.T.R.R. si Astra-Trinity Arad sunt organizatori ai editiei din acest an. Targul este deschis pana sambata, 3 iunie. Vizitatorii pot vedea multe lucruri interesante, printre altele si o Ferrari 360 Modena, dar si motociclete de serviciu ale Politiilor Rutiere din Bekes si Arad.
Noul Mers al trenurilor nemultumeste calatoriiDe cand a aparut noul mers al trenurilor, calatorii de pe Valea Muresului au constatat indignati ca principalul tren personal, care facea dimineata legatura intre aceste localitati si centrul de judet, a fost anulat. "Personalul". Simeria-Arad circula, acum, doar pana la Savarsin, unde ajunge in jurul orei 08,00, stationand acolo pana la intoarcere. Astfel ca, practic, nu mai exista nici o legatura cu municipiul Arad, cu orasul Lipova sau cu celelalte localitati de pe acest traseu. Nemultumirea oamenilor este indreptatita, deoarece trenul era deosebit de util, fiind singurul mijloc de transport de la orele diminetii cu care ei puteau ajunge la Judecatoria Lipova, la Spitalul Lipova, la notar, Politie sau in alte locuri unde treburile ii obliga sa calatoreasca. De asemenea, legatura cu municipiul Arad devine extrem de anevoioasa, mai ales pentru calatorii din satele mai indepartate de calea ferata, deoarece autobuzele care circula in aceste zone transporta si elevii la scoala, - dar nu ajung atat de dimineata pentru a face legatura cu trenul de la ora 05,00.
Ovidiu Maitec este cetatean de onoare al AraduluiIn 1998, intr-un inceput de decembrie, sculptorul Ovidiu Maitec, originar din Semlac, revenea - dupa 50 de ani in Aradul pe care l-a simtit mereu aproape. Muzeul de Arta aradean ii gazduieste lucrari realizate intre anii 1968 si 1998, intr-o expozitie structurata pe cateva repere ale creatiei sculptorului (seria "Pasari", "Porti", "Tronuri"), carora Ovidiu Maitec le adauga "elemente" ce tin de tehnologia contemporana ("Radar ", "Container ", etc.) Acum, Ovidiu Maitec e din nou in Arad, care ii multumeste - simbolic - pentru ceea ce a facut si face pentru imaginea romanilor, aici si in strainatate. Marti, autoritatile aradene i-au acordat artistului, titlul de Cetatean de Onoare al urbei nostre. Cu o modestie exemplara, Ovidiu Maitec a acceptat aceasta distinctie, care-l onoreaza. Ar trebui, poate, ca acest eveniment sa ne determine sa reflectam mai profund la oamenii de cultura valorosi pe care-i avem (fie ei artisti plastici, scriitori, actori, muzicieni !) si pe care, din pacate ii ignoram, afisand un dezinteres sfiditor. Poate ca, in plina campanie electorala, politicienii nostri vor reusi sa invete ca mai exista o "politica" demna de imbratisat, una culturala, a bunului-gust, care administrat eficient, ne inscrie in istorie prin acte autentice.
"Top Dogs" la Teatrul din Arad - Virtual Arad News (c)2000Astazi, 1 iunie, la orele 19, pe scena Teatrului de Stat, cu sprijinul Cercului Cultural Banat JA Romania si al Forumului German din Arad, se va prezenta spectacolul cu piesa (in limba germana) "Top Dogs" de Urs Widmer. Initiativa acestui eveniment teatral apartine actorului Viorel Iliescu, actor care actualmente joaca la Koln, in Germania. Piesa lui Urs Widmer, a carei premiera absoluta a avut loc acum trei ani si care se joaca cu mare succes acasa in Germania, este o drama piihologica despre cum isi depaseste liderul infrangerea. Actiunea se desfasoara in cadrul unui seminar cu participarea mai multor fosti mari sefi, pe cheltuiala firmelor tocmai i-a demis, incercandu-se reabilitarea lor sufleteasca si, totodata, pregatirea acestora pentru o alta slujba, in binecunoscutul spirit al rotatiei cadrelor. Adesea fostii lideri nu-si recunosc greselile nici in forul lor interior, continuand sa pretinda ca sunt inca in top. Ei invata sa parcurga traiectoria de la adulat, invidiat la starea de ignorat sau dispretuit. Psihoterapia aplicata urmareste strategiile celebrului samurai Musashi, strategii ce isi probeaza functionalitatea pana si in management. Un text de mare prospetime, avand in vedere ca societatea actuala se confrunta cu asemenea situatii, si un joc actoricesc promitator sunt argumente ce ne pot conduce spre sala de spectacol.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}