title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 28 august 1999

Consilerul Ambasadei britanice - Flaviu Popa - viziteaza AradulMiercuri, s-a aflat la Arad consilierul comercial al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, Flaviu Popa. In cursul diminetii, acesta s-a intalnit la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad cu reprezentanti ai unor firme aradene care au relatii cu firme britanice sau care doresc sa colaboreze cu firme englezesti. In mare parte, activitatea sectiunii comerciale a Ambasadei Marii Britanii este indreptata spre identificarea distribuitorilor pentru exporturile din Marea Britanie. Din pacate, Romania nu reprezinta o piata care sa sara in ochii exportatorilor englezi, spune Popa. "De multe ori, partenerul roman asteapta ca cel britanic sa initieze o colaborare, si asta nu e prea bine. Comparativ cu alte tari, relatiile romano-britanice sunt destul de slabe", a adaugat consilierul. In judetul Arad, Marea Britanie e prezenta cu doar 13 participari in societati aradene, ocupand abia locul 15 ln clasamentul participarii straine. "Partea britanica este un partener serios. Avem un investitor major britanic, Lucas. In ierarhia exporturilor si in cea a importurilor din judetul Arad, Marea Britanie e pe locul 6", a spus Lucian Palcau, vicepresedintele C.C.I.A., prezent la intalnire. Pentru dezvoltarea relatiilor economice dintre firmele britanice si cele romanesti, Ambasada a infiintat un site pe Internet, care contine date despre peste 50.000 de exportatori din Marea Britanie, domeniile lor de activitate etc. Din cele spuse de domnul consilier s-a desprins ideea ca pentru a-si alege un partener britanic, o firma romaneasca n-are decat sa acceseze site-ul respectiv. La fel stau lucrurile si pentru firmele romanesti interesate in a participa la reconstructia provinciei Kosovo, si in general a Iugoslaviei. Tot pe un site sunt firme britanice care isi ofera serviciile in acest sens. Firmele romanesti le pot contacta (la adresa http://www.brittrade.com./Kosovo/index.html ) pentru colaborari de genul antreprenor (firma britanica) - subantreprenor (cea romaneasca), Ne-a suprins faptul ca dl, consilier Popa a refuzat sa vorbeasca cu presa, motivand ca a fost sanctionat fiindca a raspuns o data ziaristilor si nu mai doreste inca o sanctiune! Fara comentarii.
Italienii apreciaza romancele... - Virtual Arad News (c)1999Investitiile straine in orasul nostru au scazut considerabil in primele sapte luni ale acestui an. Daca la finele anului 1998 au fost inregistrate 247 de societati cu participare straina, pana la sfarsitul lunii iulie 1999 au fost inregistrate doar 120 de firme cu participare straina de capital. Clasamentul tarilor dupa participarea straina la capital a adus in luna iulie, in fruntea topului Italia, care are pana la aceasta ora un numar de 502 firme si un aport de capital de peste l1 miliarde de lei si peste 17 milioane de dolari, urmata de Germania cu 405 firme, peste 23 miliarde de lei si peste 10 milioane de dolari. In aceeasi situatie se mai gasesc Ungaria, Austria, Turcia, SUA, Franta, Olanda, Elvetia, Canada si firme din alte tari, care au un capital mai mic sau chiar deloc. Printre acestea putem enumera: Islanda cu 3 firme, dar cu un aport de capital ce depaseste 14 miliarde de lei si aproape 2 milioane de dolari;  Macedonia, o singura firma si un aport de capital de 300 de dolari. Ca o curiozitate, va putem spune ca la aceasta ora in orasul nostru functioneaza, sau cel putin sunt inscrise in Registrul Comertului, firme din Bahamas, Liechtenstein, Camerun, Nigeria, Senegal, Insulele Turks si Caicos, Singapore, Uruguay etc. In ceea ce priveste investitiile straine care se fac, acestea se axeaza mai mult pe textile, imbracaminte, incaltaminte, transporturi si operatiuni de import export. Prea putini s-au hotarat sa investeasca in ceva pe termen lung. Motivele pentru care acestia prefera sa investeasca in industria usoara sunt lesne de inteles: "Am investi poate in ceva mai trainic, dar fiscalitatea ne da peste cap. Preferam sa aducem aici materie prima si sa trimitem in Italia produsul finit. Ne convine ca mana de lucru este foarte ieftina, ca si fetele frumoase, asa ca putem sa stam cativa ani pe aici", ne-a declarat Luigi Angelo, un patron italian din Palermo, care a venit printre primii in Romania. Se pune problema daca am ajuns sa fim cautati de straini pentru femei si mana de lucru ieftina, ramane sa mai fim transformati in colonie sau cine stie ce altceva. Si totusi, pe zi ce trece investitorii straini seriosi isi strang randurile, lasand loc catorva asa zisi investitori care vin, trag cate un tun, si pleaca spre alte zari, cu alti fraieri, cu alte pretentii.
Consiliul Local delibereaza ...Joi, consilierii locali municipali s-au intrunit intr-o sedinta extraordinara. La punctul intai al ordinii de zi a fost adoptarea unei hotarari privind insusirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al Municipiului Arad. Aceasta hotarare a fost adoptata abia spre finalul sedintei, dupa ce intre timp se discutasera deja celelalte puncte ale ordinii de zi. Motivul: in "prima incercare" consilierii, incurcati in procedura, amendamente si punctele termice care erau in opinia unora cand in domeniul privat al Arterm, cand in cel privat al CLM, nu au votat hotararea. Abia spre final, gandindu-se la termenul limita de emitere a acestei hotarari (sfarsitul lunii august) si-au luat ochii de pe ceas si inima in dinti si au votat primul punct al ordinii de zi. Al doilea punct al ordinii de zi a trecut relativ repede: alocarea a 2840 DM, reprezentand diurna pentru o delegatie formata din cinci persoane, pe o perioada de 8 zile, persoane care vor efectua o vizita la Manheim, in vederea vizionarii (sic!) si a unei (alte) instalatii de incinerare a deseurilor. Dupa ce s-a decis ca nimic nu se poate modifica (privitor la lista), din partea primariei si a CLM vor participa viceprimarul Ioan Darida, directorul tehnic al Primariei, Sorin Bondoc, si consilierii Nicolae Murvai, Pantea Gheorghe si Corneliu Matica.Vizionarea cu pricina se datoreaza firmei Zenner, care implineste 75 de ani de la infiintare, in perioada 4-11 septembrie fiind organizate o serie de manifestari pentru celebrarea evenimentului, in acest sens si Primaria Arad primind o invitatie. Bucuros ca vede Germania, consilierul Murvai a iesit din sala de sedinte pentru ca, se zice, si-a jurat ca nu o sa mai participe niciodata la vot atunci cand este propusa atribuirea unei locuinte. Chiar si fara consilierul Murvai, ceilalti consilieri au fericit o familie, atribuindu-i locuinta. In rest, vorba unui consilier: "Propun ca urmatoarea sedinta sa fie facuta la Mannheim" ...
Crucea Rosie aradeana va pregati surori de caritate In programul de activitate al Comitetului Judetean de Cruce Rosie Arad, pentru anul 1999, un capitol deosebit de important il constituie pregatirea de surori de Cruce Rosie in cadrul cursurilor avand durata de 2 ani seral, de doua ori pe saptamana, de la orele 16-19. Astfel in perioada 1- 10 septembrie a.c. intre orele 8,30 - 12 si 15-17, se fac inscrieri pentru anul I si care se va deschide la data de 1 octombrie, se pot prezenta persoane de sex feminin avand varsta de 17-35 ani care vor prezenta copiile dupa certificatul de absolvire a 12 clase sau echivalentul acestora (10 + 2 cl. prf.), precum si adeverinta de la locul de munca unde este incadrata, urmand ca cererea tip sa fie completata in baza B.I. la sediul Crucii Rosii din B-dui Revolutiei Nr. 77 (cladirea fostului Liceu Sanitar), unde se depun actele solicitate si eventualele precizari asupra desfasurarii cursului. Materiile ce se vor preda de catre medici si asistente cu multa experienta in acest domeniu, sunt cuprinse in Manualul editat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si care va fi pus la dispozitia fiecarei cursante contra cost, dupa absolvirea celor 2 ani. Se elibereaza Certificat care echivaleaza cu calificarea de infirmiera, posturi ce sunt in spitale, policlinici, dispensare private. Acolo unde acestea sunt stabilite, cursantele au posibilitatea sa-si insuseasca cat mai multe cunostinte de cultura sanitara si de prim ajutor care pot fi de mare folos in familie si societate.
Dansatoarele de striptease de la Piano Bar se prezintaZilele trecute, am stat de vorba cu o tanara care practica dansul prin barurile de noapte. Cristina, cum ii place sa i se spuna, este convinsa ca singurul loc unde se poate descurca atat de bine este... bara. La striptease pare (cel putin pentru noi, barbatii) o treaba extrem de simpla. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. Iata parerea Cristinei:
- De ce faci striptease?
- In primul rand pentru ca arat bine! Apoi, imi place sa fiu admirata, sa dansez, sa castig bani foarte multi. N-are nici o legatura striptease-ul cu prostitutia.
- Desi nu poti nega ca n-ai fi avut ofette tentante...
-Ce inseamna oferte tentante ? In bani, probabil, dar sa stii ca eu niciodata n-am acceptat un barbat doar pentru faptul ca are bani. Meseria mea incepe atunci cand porneste muzica si se sfarseste atunci cand ultimul acord dispare. Dupa aceea, fata care practica striptease-ul n-are decat sa se retraga in culise unde se schimba in hainele de oras.
-Spune-mi, cat castiga o fata care practica aceasta profesie?
Am un salariu fix, nu ma pot mandri cu el deoarece nu e foarte mare. In schimb fumez mult, beau bauturi fine si imi place sa ma coafez dupa ultimele reviste. Toate acestea costa, iar eu ma trezesc la sfarsitul lunii ca raman cum se spune in popor"cu buzele umflate", deoarece banii se duc tot asa cum vin. Asta e ! Ma mai scoate bacsisul care mai pica de la clienti in timpul dansului. Si consumatia...
- Practicand aceasta profesie, ti-ai putea intemeia o familie ?
- Nu stiu! Pana acum n-am prea iubit. Si chiar daca am facut-o mi-a fost jena sa recunosc. Oricum, ar trebui sa- mi gasesc un barbat care sa accepte felul meu de a-mi castiga existenta. Asta imi place!
-Vremea trece, frumusetea odata cu ea, ce vei face peste cativa ani ?
- Imi gasesc un baiat cu situatie, ma casatoresc, fac doi copii si totul va intra in normal. In ce priveste serviciul, cred ca am raspuns la intrebare atunci cand am spus ca-mi gasesc un baiat cu situatie. Daca baiatul are bani atunci eu n-am nevoie de servici. Corect?
- Daca tu spui...
-Iti spun eu ca treaba merge! Am colege care, zicem noi, au iesit la pensie din aceasta meserie. Si-au gasit  sotul cu bani, dragostea i-a apropiat si s-a transformat intr-o casnicie extrem de durabila. Asta sper si eu sa fac...
Dacia 27 august - 2 septembrie De la apusul la rasaritul soarelui (SUA)
Muresul 27 august - 2  septembrie Sa mor eu daca mint (FRA)
Arta 27 august - 2 septembrie - Sala A Jackie Brown (SUA)
Arta 27 august - 2 septembrie - Sala B Negociatorul (SUA)
Gradina de vara 27 august -  29 august Negociatorul (SUA)
Progresul 28 august Risc Maxim (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}