xtree6.gif (8191 bytes)titleanim_comic_snowman01.gif (20468 bytes)

 

2000.gif (7538 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde


* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

xmascan1.gif (6951 bytes)

Hristos s-a Nascut !


Stirile Zilei

Luni, 27 decembrie 1999

Coristii de la Biserica penticostala "Betania" au colindat la Banca PhoenixBanca Populara Phoenix a primit ieri vizita corului de copii de la Biserica penticostala Betania, din cartierul Gradiste. Sub conducerea dirijorului Daniel Popa, peste 40 de copii i-au colindat pe angajatii Bancii care au intrerupt aproape orice activitate pentru a le primi colinda. De altfel si clientii care au intrat in Banca in acele momente au ascultat cu aceeasi placere cantecele micutilor colindatori. Dupa cum ne-a delarat Dorel Sbarcea, directorul Bancii Phoenix, acesta nu a fost primul grup de colindatori. "Au mai fost la noi si liceeni de la Pedagogic, si studentii de la Teologie ortodoxa si un grup de colindatori din Republica Moldova". Fiind, insa, cei mai micuti colindatori, copiii de la Biserica Betania au avut surpriza de a fi invitati de lucratorii Bancii la McDonald's. "Ei se bucura mai mult de acest cadou decat de orice altceva, mai ales ca provin din familii mai sarace care, cu siguranta, nu isi vor putea permite sa ii duca la McDonald's", ne-a explicat Dorel Sbarcea decizia Bancii de a-i duce pe colindatori in celebrul restaurant. "In plus, mie imi plac foarte mult sarbatorile de iarna si am dorit sa traiasca si ei bucuria Craciunului", ne-a mai spus Dorel Sbarcea. La McDonald's copiii au primit un meniu standard: un hamburger, un suc si un Happy Meal. Buna dispozitie si bucuria lor au umplut restaurantul. La plecare, copiii au primit de la restaurant cate un balon cu sigla McDonald's si un stegulet. Cu siguranta acesta va fi un cadou de Craciun pe care micutii si-l vor aminti cu drag mult timp de acum inainte.
Presedintele Sindicatului Democratic din Invatamantul Aradean e nemultumit...

Saptamana trecuta a avut loc conferinta de presa de sfarsit de an la Sindicatul Democratic din Invatamantul Aradean (S.D.I.A.) Bilantul nici nu putea sa aiba alta coloratura decat ... "neagra". Liderul SDI Arad, a deplans starea actuala a invatamantului romanesc: "In unele scoli nu exista nici macar bani pentru igienizare ! Este inadmisibil sa se lucreze cu cadre didactice necalificate ! In loc sa se reduca orele din invatamant s-au inmultit ! Elevii invata si ajung sa nu stie de fapt nimic ca lumea !", au fost doar cateva din acuzele lui Stefan Balita. Dansul a tinut sa precizeze ca din 11 ianuarie in Arad cei care sunt afiliati la S.D.I. vor incepe o greva japoneza urmand ca in ultimele patru zile ale semestrului I sa se declanseze Greva Generala ! Aceasta ar putea duce la inghetarea semestrului in cazul nesolutionarii revendicarilor. Reamintim ca datoriile care trebuie achitate dascalilor aradeni se ridica la 7.317.362.000 lei.

"Linia Vietii" si-a dovedit eficientaIn urma cu trei luni, Alianta Antisuicid din Arad a venit in sprijinul persoanelor cu tentativa de suicid prin "Linia Vietii". Amintim ca "Linia Vietii" este o linie telefonica care poate fi apelata la numarul 214214, intre orele 20,00-8,00, de catre persoanele disperate, aflate la un pas de sinucidere. Linia este deservita de voluntari care dialogheaza cu persoanele aflate in impas. La trei luni de la infiintare, linia telefonica a dovedit ca este functionala. Doctorul psihiatru Ana-Maria Furnica, fondatorul liniei, a precizat ca sunt persoane cu probleme care resuna la 214214. Aceste persoane prefera sa stea de vorba cu un voluntar anume sau exista cazuri cand cel care suna nu are preferinte si dialogheaza cu voluntarul de serviciu. "Aceste rechemari fac dovada ca linia este eficienta". In medie se inregistreaza doua- trei telefoane/garda. Foarte putine garzi sunt fara telefoane. Nu toate apelurile vin, insa, din partea unor persoane cu tentativa de suicid. Unii suna pentru ca simt nevoia sa discute cu cineva problema pe care o au. In ultima vreme, din pacate, de telefonul 214214 s-au folosit nu doar unor oameni cu probleme suicidale. Probabil pentru ca 214214 este un telefon cu taxa obisnuita, aici au sunat si persoane care au probleme cu alcoolul si asa-numitii sex-callers. Practica liniei este sa asculte, sa  ajunde persoane care vor sa-si incheie socotelile cu viata. Cei care nu au astfel de probleme, ar face bine sa apeleze alte linii telefonice, pe masura dorintelor lor, nu sa tina ocupata o linie, cu o cu totul alta destinatie: anitisuicidala. In alta ordine de idei, Alianta Antisuicid continua antrenamentele saptamanale cu voluntarii. "Suntem intr-o perioada de supervizare a voluntarilor. Ei au nevoie sa discute anumite cazuri cu un specialist". Intentia doctorului Ana Maria Furnica era sa antreneze o noua grupa de voluntari. Cu noua grupa se dorea dublarea actualei linii. Si asta pentru ca cei care suna vor sa discute cu persoane de acelasi sex sau cu persoane de sexe diferite. Deocamdata, intentiile n-au putut fi puse in practica din cauza lipsei de fonduri, necesare pentru amenajarea unui spatiu adecvat. Dorinta fondatorului "Liniei Vietii" este ca macar in primavara sa reuseasca sa puna in practica planurile pe care le are. Mai ales ca voluntarii care deservesc asemenea linii telefonice, au nevoie de o perioada de respiro. "Daca-i folosesti non-stop, apare ceea ce se numeste sindrom de burn-out, care apare in special la persoanele care presteaza o astfel de munca si care prin meseria lor se angajeaza foarte puternic". Voluntarii sunt antrenati dupa o metoda de antrenament de psihoterapie analitic existentiala, de interventie in criza a acestei metode.
Savino Acettura in vizita la PNRConvorbire cu Savino Accetura membru al partidului "I Democcratici" Italia
- Cum se vede viata politica romana din Italia?
- Se vede ca o activitate in contivua schimbare. Si in bine si in rau. In bine, faptul ca se fac pasi pe calea democratiei. Nu sunt insa bine vazute prea desele crize politice. Daca vreti sa faceti ceva, - sa intrati in U. E., trebuie asigurata stabilitatea politica si legislativa. Astfel, vor veni si mai multi investitori, italieni sau din alte parti.
- Romano Prodi, presedintele partidului din care faceti parte e un sustinator al Romaniei in procesul de integrare in UE ...
- Da! Domnul Prodi e unul dintre oamenii importanti in Europa si considera ca Romania are ceva de spus in Uniunea Europeana chiar daca mai are pasi mari de facut pana sa   ne ajunga din urma.
- In cat timp credeti ca va face acesti pasi ?
- Sunt multi si mari pasi de facut. Totul depinde, asa cum va spuneam, de stabilitatea politica interna. Iar dezvoltarea economica nu vine de azi pe maine. Primul pas mare se vaface insa odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
- Pe d-voastra, ca cetatean al U.E. nu va deranjeaza sa "sponzorizati" o tara ca Romania ?
- U.E. trebuie sa contribuie cu fonduri sa ajute Romania sa ne ajunga din urma. Saracie exista si in U.E. nu numai in Romania. Dar trebuie facute sacrificii si din partea Romaniei, pentru ca sa ajunga la nivelul celorlalte tari din UE. De exemplu, Italia e una dintre tarile cu cele mai mari taxe in UE. Acum le reducem si asta inseamna un pas inainte pentru noi. Exista aceasta idee in politica dar, in acelasi timp, exista si foarte multa ratiune. Problemele au la baza sentimente, dar se rezolva cu creierul. Mai trebuie ridicata vocea uneori pentru a te face auzit.
- De ce atata insistenta in extinderea UE ?
- Foarte simplu. Trebuie sa fim liberi, uniti si independenti de SUA.
La Ortopedie a inceput sezonul cazaturilor

In ultimele zile, iarna si-a facut cu adevarat simtita prezenta peste tot. Sectia Ortopedie de la Spitalul judetean este asaltata, practic, de persoane care s-au accidentat in urma cazaturilor. Medicii spun ca se inregistreaza de trei ori mai multe cazuri decat in mod normal. "In aceasta perioada, numarul persoanelor accidentate in urma unei cazaturi datorita alunecusului este de trei ori mai mare decat cifra normala, de 20 de pacienti pe zi. Predomina, bineinteles, persoanele in varsta, de la 55 de ani in sus" ne-a spus dr. Adrian Tarnau, de la sectia Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean.

xmasb.gif (3928 bytes)


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

santa3.gif (11001 bytes)Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}