title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 26 octombrie 1999

Primarul deschide o noua editie la PromoVest - Virtual Arad News (c)1999Azi: parada a modei si demonstratii de coafura si cosmeticaParada modei prezentata de manechine ale Palatului Copiilor - Virtual Arad News (c)1999
Astazi la ora 11, s-au deschis portile targului PromoVest '99, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad la Sala Sporturilor. Cele 34 de firme expozante sunt producatoare si distribuitoare de confectii, marochinarie, sticlarie, ceramica decorativa si menaj, rechizite, papetarie, bijuterii, cosmetice, telefoane si accesorii. In acest an, PromoVest, ajuns la a opta editie, este structurat pe domenii de activitate si isi propune sa fie o punte de legatura intre producatori, distribuitori si beneficiari, Targul se adreseaza oricarui aradean interesat. Timp de patru zile, paralel programului de vizitare a targului, au loc actiuni conexe organizate de firmele expozante.La deschiderea expozitiei, cercul de creatie vestimentara de la Palatul Copiilor a facut o interesanta parada a modei, cu manechine din randul acestora.  Tot astazi, casa de moda Lang va incanta publicul cu o parada a modei, iar salonul R-GO va face cateva demonstratii de coafura si cosmetica. Reamintim ca intrarea publicului este libera.
Deputatul Emil Putin este in dilema...Interviu cu dl. Emil Putin, deputat PSDR Arad
- D-le deputat, sunteti intre ciocan si nicovala. Pe de o parte aveti oferte personale din partea ApR si PDSR, iar pe de alta parte duceti in spate jumatate de partid. Cum veti iesi din aceasta dilema?
- Ati intuit exact. Sunt intr-un moment de mare cumpana interioara. Daca m-as ghida dupa propriul interes, probabil as accepta oferta unuia dintre partidele care mi-au lansat invitatia de a adera la aceste partide, care nu sunt doar cele doua enuntate de dv.
- Care ar mai fi?
-
Din pacate, sunt obligat sa pastrez tacere in privinta aceasta. Insa, vreau sa va spun ca aceasta dilema este determinata de faptul ca ma simt responsabil fata de cei 470 de delegati care au avut incredere in mine si mi-au dat votul. Ma simt obligat fata de colegii mei cu care doream sa formez o echipa si cu care, efectiv, sunt sigur ca as fi schimbat imaginea partidului si cred ca am fi reusit sa cream un alt partid competitiv, puternic, realist. Cat timp cred ca vor mai fi conditii pentru o disputa corecta, bazata pe principii si competenta, si nu pe interese de grup, voi ramane in acest partid si voi continua aceasta lupta. Totusi, o infrangere la 11 voturi poate insemna si o victorie si doar conjunctural adversarul meu a castigat acum. Cred ca una din diferentele dintre cele doua echipe, pe langa cele programatice, a constituit-o si modul cum a inteles fiecare dintre echipe aceasta disputa. Echipa mea a inteles aceasta ca fiind o competitie in care cel mai bun sa castige, iar echipa adversa ca pe o problema de viata si de moarte.
- Mereu apare in discursul dvs. cuvantul adversar. La aceasta ora mai putem vorbi de adversari in PSDR?
- Efectiv exista intre cele doua oferte program diferente care duc pana la incompatibilitate, care este si intre mine si d-l Athanasiu. Dar aceasta nu inseamna ca intr-un partid care are peste 40.000 de membri nu pot exista si pareri divergente. Sper ca am depasit demult stadiul unanimitatii in partid. Si apropo de adversitate, d-l Athanasiu, despre al carui stil de conducere exclusivist am fost avertizat, a si trecut la represalii impotriva celor care au fost alaturi de mine. Pe de o parte celor care au iesit din sala congresului li se pregateste excluderea din organizatiile lor (e vorba de membri ai unor organizatii ai caror membri au iesit in parte din sala) ca de exemplu Satu-Mare si Bucuresti. Pe de alta parte se trece la epurarea unor persoane din Ministerul Muncii, fiind vizati cei care au fost alaturi de mine. Se cauta, de asemenea, articole din statut si se forteaza interpretarea acestora in vederea excluderii liderilor de organizatii judetene care au fost alaturi de mine.
- Au fost sau nu exclusi din partid d-nii Sorin Prisca si Liviu Popa?
- Da, au fost exclusi saptamana trecuta, inainte de congres, prin votul majoritatii membrilor Comitetului Judetean. Singurul care s-a opus la excludere am fost eu.
- Dl. Prisca spune ca aceasta excludere este o "gaselnita".
- Pentru mine acesti oameni nu exista. Cel care si-a inselat prietenul, cel care musca mana celui care i-o intinde e demn de dispret. Ieri am avut Comitetul Judetean largit, cu participarea liderilor din aproape toate organizatiile noastre puternice si am fost impresionat pentru ca acestia, in mare majoritate, si-au exprimat atasamentul fata de mine si drumul pe care-l voi urma. De altfel, astazi ma voi intalni la Bucuresti cu o serie de lideri ai organizatiilor care mi-au fost alaturi, urmand sa stabilim strategia viitoare.
Deputatul PNTCD de Arad - Ion Ratiu - adept al democratieiAtacat de catre taranisti pentru linia urmata de ziarul "Cotidianul", Ion Ratiu a fost constrans sa renunte la serviciile lui Ion Cristoiu. Cu toate acestea, orientarea ziarului nu s-a schimbat, actuala guvernare (implicit PNTCD) fiind atacata in repetate randuri pentru greselile comise. Drept urmare, un grup de 43 de taranisti au semnat o adresa catre Ion Diaconescu , in care se cere tragerea la raspundere a fruntasului taranist. Iata ce ne-a declarat domnia-sa in acest sens: "Cand am coborat pe scara avionului care m-a adus in Romania dupa atata amar de vreme, am spus ca am venit sa-mi dau obolul pentru instaurarea democratiei in Romania. Mergand pe acest principiu, am scos un ziar, spunand de la bun- inceput ca va fi un ziar independent. Eu nu-mi calc principiile si ziarul "Cotidianul" va ramane independent, chit ca le place sau nu le place colegilor mei de partid. Nu-i acuz ca nu le place, pentru ca este normal sa nu le placa, dar nu pot sa nu fiu intrigat de maniera tipic comunista. A strange in secret semnaturi pentru a "infiera" pe cineva, seamana teribil de mult cu cenzura tipic comunista. Acest lucru mi-a dovedit ca inca nu exista democratie in Romania si ca am dreptate cand promovez un ziar independent. Asa voi face si de acum inainte, indiferent de urmari."
Aplicatia mixta un bun schimb de experienta intre militarii romani si maghiariIn perioada 19-22 octambrie 1999, in garnizoana Arad s-a desfasurat Conferinta Finala de Planificare a exercitiului "OPENING  WINDOWS RO 1999", exercitiu la care va participa, in perioada 15-19 noiembrie 1999, Batalicnul Mixt de Mentinere a Pacii Romano-Ungar Primul de acest fel, exercitiul se desfasoara sub forma unei aplicatii de comandament cu transmisiuni in teren si are ca obiectiv principal atingerea interoperabilitatii la nivelul comandamentului batalionului mixt, pentru comanda si controlul unei operatiuni de mentinerea pacii si umanitare. Pe timpul conferintei au tost elaborate in conformitate cu procedurile NATO, planurile de actiune (OPLANS) ale Fortei Multinationale de Mentinere a Pacii si Batailonului Mixt de Mentinere a Pacii Romano- Ungar. Activitatea, desfasurata la un inalt nivel profesional, a fost un bun prilej, pentru ambele parti, de a-si impartasi experienta acumulata in activitati de acest gen. Discutiile au avut loc in limba engleza, limba oficiala NATO.
Pe "COMFRUCT" Lipova s-a pus sechestruS-a deschis sezonul de vanatoare. De firme, de data asta. Firme cu datorii fata de tot felul de bugete si cu restante in ceea ce priveste plata impozitelor. Ultima din cele vanate este "COMFRUCT" LIPOVA, asupra careia s-a tras "foc incrucisat" din partea Finantelor, Directiei muncii si Agentiei judetene de ocupare si formare profesionala (AJOFP). Dl. Stefan Pascu, directorul executiv ai AJOFP, ne-a declarat: "Societatea din Lipova are datorii fata de fondul de somaj in valoare de 1,1 miliarde lei. Intr-un fel sau altul trebuie recuperate. Drept pentru care, in urma cu catava vreme am inceput executarea silita a firmei. Acum suntem in faza a treia a procedurii, adica sechestru si scoaterea la licitatie a bunurilor mobile si imobile. Noi ne-am indreptat atentia asupra halelor, tractoarelor, dar ceilalti se pare ca au "luat" distileria de tuica. Au pus sechestru pe ea." Ca doar are trecere tuica daca e sa se vanda la licitatia care va avea loc dupa ce vor fi intrunite conditiile impuse de lege. In acest caz, ce se intampla cu angajatii?  Ei bine, 53 dintre acestia vor beneficia de plati compensatorii, fiind disponibilizati in baza O.U. 98/1999. Articolul din ordonanta in care s-a incadrat "COMFRUCT" este cel cu privire la .."inchiderea operationala partiala".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}