title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Cotidianul national "Romania Libera" editia Web, recomanda cititorilor sai situl Virtual Arad pe prima pagina la data de 25 Nov 1999.

Joi, 25 noiembrie 1999

Logo "Romania Libera"Prestigiosul cotidian national "Romania Libera" editia Web recomanda cititorilor sai sa viziteze site-ul "Virtual Arad". Stirea apare pe prima pagina din data de 25 noiembrie 1999, fapt care inseamna o apreciere deosebita pentru realizatorii si cititorii paginii noastre.
Ne simtim onorati si multumim atat redactiei Web "Romania Libera", cat si cititorilor care au facut recomandarea.
Redactia "Virtual Arad"
Au inceput lucrarile la fundatia MonumentuluiLucrarile de amplasare a monumentului dedicat eroilor Revolutiei din decembrie '89 sunt in toi. Revolutionarii aradeni vor ca monumentul sa fie dezvelit in data de 22 Decembrie, la zece ani de la evenimentele care au rasturnat regimul comunist. Cu toate ca Primaria a acceptat, in cele din urma, amplasarea monumentului in mijlocul Pietei Revolutiei, arhitectii aradeni, nu sunt de acord cu aceasta idee. Ei spun ca aspectul monumentului nu se ridica la cerintele Pietii Revolutiei, pentru a fi amplasat jn mijlocul ei. Arhitectii sustin in continuare prima hotarare a Consiliului local, prin care locul de amplasare a fost ales in fata Bancii Comerciale unde se afla acum Troita. Directorul SC Proiect Arad, Gheorghe Seculici, totodata si consilier municipal, ne-a declarat: "Cred ca revolutionarii au facut presiuni seriose pentru a cere schimbarea hotararii CLM. Eu am sustinut inca de la inceput prima varianta, la fel ca ceilalti proiectanti si arhitecti aradeni. Asa am si votat, insa intr-o sedinta extraordinara ulterioara proiectul initial a fost modificat, consilierii acceptand varianta revolutionarilor care au ales mijlocul Pietei. Am lipsit de la sedinta respectiva, fiind plecat la Bucuresti, iar cand m-am intors nu mi-a venit sa cred ce s-a votat!". Fundatia Judeteana a Revolutiei din Decembrie 1989 va plati pentru acest proiect aproape jumatate de miliard de lei.
IMAR este impotriva exportului de lemn neprelucrat - Virtual Arad News (c)1999Faptul ca trebuie sa ne supunem unor canoane pentru a putea fi admisi in NATO sau in UE, provoaca tarii o serie de prejudicii. Este si cazul liberalizarii exportului de lemn brut, operatie care a fost facuta incepand cu 1 ianuarie 1998, in conformitate cu angajamentele asumate de Romania in acordurile internationale. Era de anticipat ca exportul de busteni va depasi livrarile de mobila, lucru care duce incet dar sigur la falimentarea industriei mobilei, cu toate ca aceasta industrie este considerata in programul de guvernare drept una care ar putea contribui la cresterea economica a tarii. Unele voci din Ministerul Industriei si Comertului sustin interzicerea la export a lemnului rotund si cherestea din specii valoroase deficitare (stejar, paltin, nuc), idee respinsa insa de Comisia Europeana. Nici legile romanesti nu sunt facute astfel incat sa vizeze interesele industriei de prelucrare a lemnului, din moment de procentul de crestere cu 25% la masa lemnoasa pe picior se aplica doar producatorilor de mobila, nu si titularilor contractelor pentru exportul de busteni. Daca in septembrie cheresteaua de fag clasa A era cotata la 1 milion de lei/ m.c., acum valoreaza 1.600.000 lei, iar la clasa B pretul a crescut de la 950.000 lei/m.c., la 1.400.000 lei/m.c. Au crescut, de asemenea, preturile la placaje cu 40% si la furnire cu 40-50%. Astfel o multime de agenti economici prefera sa faca export de semi- fabricate, avand numai de castigat de pe urma acestei situatii. Referitor la aceste probleme, Virgil Culda, liderul Sindicatului Liber de la IMAR ne-a declarat: "Sunt pentru interzicerea exportului de busteni, lucru care probabil nu se va intampla, deoarece unii reprezentanti ai clasei politice au interese ca exportul de lemn sa se faca in continuare. De asemenea ideea realizarii unor schimburi de tip barter, mobila contra gaze naturale, cu CSI, mi se pare buna". Tot in dorinta relansarii exportului in spatiul CSI, zilele acestea doua delegatii de la IMAR participa la un targ de mobila la Moscova. Pentru ca producatorii romani de mobila se confrunta cu pierderea comenzilor la export si restrangerea pietei externe, MIC cere sfaturi Comisiei Europene pentru rezolvarea situatiei dificile din industria de prelucrare a lemnului din tara noastra. Ar fi bine ca aceste sfaturi sa vina cat mai repede si sa se permita macar restrangerea exportului de lemn, deoarece nu e aceeasi treaba cand se primeste un pret pentru lemn sau se primeste de 5 ori mai mult pentru mobila executata din acel lemn.
La CCIA se pregateste desciderea Targului "Smart- Pack '99"Ne amintim, desigur, de perioada in care pe piata romaneasca incepusera sa apara produse din strainatate atat de frumos ambalate, incat parca-ti "faceau cu ochiul", imbiindu-te sa le cumperi. Suntem de acord cu totii ca un ambalaj potrivit, care raspunde nevoii noastre de frumos, vine sa intregeasca aspectul produsului, facandu-l mai atractiv pentru cumparator. Totusi, cu parere de rau, trebuie sa recunoastem ca produsele romanesti - de cele mai multe ori cu nimic mai prejos decat cele straine nu sunt prezentate la fel de ingrijit. Este un domeniu in care atat producatorii, cat si comerciantii nostri mai au multe de facut.  Pornind de la aceasta idee, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad organizeaza - in perioada 26 - 28 noiembrie - prima editie a targului SMART-PACK '99, specializat in tehnica ambalarii, tiparirii si papetariei. Reunind 35 de firme din tara si din Grecia, prima manifestare de acest gen organizata la Arad va oferi participantilor noi oportunitati de afaceri si posibilitatea de a cunoaste ultimele noutati in domeniu. Expozantii vor avea pe langa ocazia de a-si promova produsele in cadrul unui targ specializat, si prilejul de a studia produsele concurentei si potentialul pietei. Dupa cum a declarat Nicolae Bacanu, presedintele CCIA, sarcina de a organiza un targ cu o tematica noua nu a fost deloc usoara. Spre deosebire de expozitiile deja consacrate, lansarea acestei editii, ce aduce in atentia agentilor economici un domeniu de mare actualitate, a necesitat eforturi sporite din partea Departamentului Targuri - Expozitii al CCIA. Numarul mare de firme care si-au anuntat prezenta le confirma organizatorilor speranta ca aceasta actiune va avea succes dar, mai ales, ca ea va continua si in anii urmatori. Trecand peste dificulthtile pc care le presupune participarea la o astfel de manifestare in contextul economic actual, expozantii sunt interesati sa patrunda pe piata de vest a Romaniei. Adresandu-se in primul rand publicului specializat si intr-o mai mica masura publicului larg, SMART - PACK se doreste a fi o experienta interesanta in urma careia atat organizatorii, cat si parti- cipantii si vizitatorii sa fie multumiti. Organizarea expozitiei SMART- PACK, ce incheie sezonul de targuri din anul 1999, se constituie si intr-un prilej de bilant pentru activitatea depusa: "Desi nu am realizat toate obiectivele propuse pentru anul in curs, rezultatele obtinute de Departamentul Targuri - Expozitii al CCIA sunt mai bune decat cele de anul trecut" -a declarat Voicu Sferdean, seful departamentului.
Si olandezii vor sa faca investitii in Zona Libera CurticiLa invitatia Consiliului Judetean Arad, o delegatie olandeza din Regiunea Brabantul de Nord va efectua, in perioada 24-28 Noiembrie 1999, o vizita de lucru in judet. Delegatia este formata Paul Diemel, directorul pentru relatii externe a regiunii Brabant, Jos van Hulter - director pentru export al Camerei de Comert si Industrie a regiunii Brabant, Theo van de Larr directorul biroului de informare pentru Turism al orasului Eindhoven si Jip Stevens reprezentantul departamentului economic al  primariei orasului Eindhoven. La aceasta intalnire vor avea loc o serie de schimburi de experienta intre olandezi si reprezentanti ai administratiei publice locale, ai Aeroportului Arad, ai Camerei de Comert si Industrie a judetului Arad si cu agenti economici, in vederea stabilirii unor relatii si parteneriate in domeniul economic, turistic si administrativ. Delegatia a manifestat un interes deosebit si fata de Zona Libera Curtici - Arad.
Primaria Chisineu Cris aprinde lumina pe strazi... - Virtual Arad News (c)1999Printre multele probleme cu care se confrunta localitatea Chisineu Cris este si cea a curentului electric. La prima vedere, modul in care primarul Gheorghe Burdan a rezolvat problema iluminatului public pare cel putin ilara. Astfel, pentru a face economie de curent, primarul orasului Chisineu Cris a hotarat ca aprinderea si stingerea becurilor de pe strada sa nu se mai faca de la Conel. Sarcina a revenit portarului primariei, la care se afla butonul, rosu sau nu, ce le ofera locuitorilor lumina pe timp de noapte. Aceasta masura a venit ca urmare a facturilor mari pe care Primaria din Chisineu Cris a trebuit sa le plateasca catre Conel. De asemenea, orasul este iluminat doar sapte ore pe noapte, tot pentru a se face economie. Insa, nici economiile facute nu-i salveaza pe cei din Chisineu Cris de datorii, de curand Conel transmitand un avertisment catre primarie, in care se spune ca, in caz de neplata a sumei datorate, care se cifreaza undeva in jurul a 65 de milioane de lei, orasul va ramane fara curent.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}