title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 25 octombrie 1999

Defilarea garzilor de Ziua Armatei Romane - Virtual Arad News (c)1999Astazi, 25 Octombrie 1999, se implinesc 55 de ani de cand glorioasa armata romana, prin jertfa, patriotism si inalt spirit de sacrificiu a eliberat ultima palma de pamant romanesc, zi ce a ramas adanc sadita in inimile si constiinta tuturor romanilor, devenind Ziua Armatei Romane. Cu acest prilej, gandurile de bun roman se alatura celor ale concitadinilor mei si urez atat participantilor activi la acele evenimente, cat si celor care azi vegheaza la integritatea noastra nationala, sa pastreze viu in amintire acest exemplar model de eroism si sa faca cinste inaintasilor nostri pe masura jertfei lor pe altarul patriei. Doresc tuturor cadrelor militare sanatate, succese si impliniri in nobila misiune pe care o indeplinesc sub drapelul tricolor, pentru pacea si linistea acestui popor.

Valentin Paul Neamt
Primarul municipiului Arad

Presedintele ApR - Teodor Melescanu - a facut o scurta vizita in judetul AradO delegatie a ApR Arad, impreuna cu presedintele partidului Teodor Melescanu, a facut vineri o vizita in Ungaria pentru a lua contact cu diaspora romana si cu problemele acesteia. Dupa o oprire la Simand, unde Teodor Melescanu a stat de vorba cu locuitorii judetului nostru, reprezentantii ApR au ajuns la Gyula, unde au fost intampinati de preotul paroh din Micherechi (Mehkerek), una dintre localitatile cu populatie majoritar romaneasca din aceasta parte a Ungariei. Programul artistic al elevilor liceului romanesc "Nicolae Balcescu" din Gyula, vizita la autoguvernarea romana din acest oras, precum si intilnirea cu episcopul ortodox de Jula ne-a convins ca aici comunitatea romaneasca are nevoie imperios de ajutorul nostru, al romanilor din Transilvania. Din delegatie au facut parte si membri ai Fundatiei "Moise Nicoara" care a fost infiintata de profesorii liceului omonim din oragul nostru, care au promis, alaturi de membri ApR Arad si Teodor Melescanu ajutor material pentru romanii din Ungaria. Cu aceasta ocazie au fost depuse coroane de flori la bustul lui Moise Nicoara din curtea episcopiei ortodoxe. Teodor Melescanu va participa la Budapesta la o intalnire cu socialistii maghiari.
Centrul de Directionare a Zborurilor Arad a implinit 35 de ani - Virtual Arad News (c)1999Joi, la Casa de oaspeti intr- un cadru festiv s-au aniversat 35 de ani de la infiintarea Centrului de Directionare a Zborului Arad precum si 5 ani de la inaugurarea noului sediu, cel mai modern si mai bine utilat din Europa de est. La aniversare au participat reprezentanti ai forului de conducere al C.D.Z. Arad, oficialitati locale, precum si invitati din toata tara. Iata ce ne-a declarat dl. Horia Timaru, directorul Directiei Regionale Arad, fosta Directie Regionala a Cailor Aeriene, acum la ceas de sarbatoare pentru instituti pe care o conduce "CDZ Arad implineste azi 35 de ani de la infiintare. Am invitat conducerea R.A. Romatsa precum si colegi de la centrele de control al traficului aerian din toata tara, dintre care 80 ne-au onorat invitatia si pot sa spun, ca ma bucura foarte tare prezenta lor aici." La acest eveniment a fost prezent si primarul Aradului, dl. Paul Valentin Neamt care si-a exprimat multumirea cu privire la prestigiul C.D.Z. Arad in tara.
-Profesorul Tiberiu Tulucan asteapta  sponsorizariCare a fost motivul principal al organizarii simpozionului internationai de pseudokarst, cine va ajutat la realizarea lui?
- Motivul principal al organizarii simpozionului a fost acela de a atrage atentia opiniei publice internationale, dar nu numai, asupra realizarilor speologice in Romania. Am incercat sa dam simpozionului o tinuta cat mai ridicata, fapt ce a fost realizat si prin sprijinul acordat de Fundatia "Vasile Goldis" prin Universitatea de Vest "Vasile Goldis", la care se adauga si cel financiar acordat de Ministerul Turismului si Sportului prin D.J.T.S. Arad.
- D-le profesor, care este situatia financiara actuala a clubului pe care il conduceti?
- Proasta, foarte proasta. Ne descurcam si noi ca oricare club. Din venituri exterioare si din cotizatiile membrilor, care nu acopera nici un sfert din necesar. Dar asupra potentialului adevarat al ne putem pronunta deoarece cercetarea nu se poate face in conditiile financiare actuale. Desigur aceasta este o repercusiune grava si asupra activitatii noastre. Prin urmare, avem nevoie urgenta de un finantator.
- S-a tot vorbit despre fenomene pseudokarstice. Ce sunt acelea?
Pseudokarst este o roca necalcaroasa, prin urmare neerodabila. La pestera Hodobana, pe care am vizitat-o cu ocazia simpozionului, s-a putut observa fenomenul pseudokarstic. Pestera se afla pe orizontala, iar vizitarea ei de neavizati este imposibila. Fenomenele pseudokarstice sunt multiple in judetul nostru, dar, din pacate, nu pot fi cercetate.
- Va multumesc.
Artistul Calin Tolan a scris postfata la "File din istoria Aradului"Nascut la Simand acum 100 de ani, ISAIA TOLAN a avut o activitate publicistica remarcabila in perioada interbelica. Textele din volumul "File din istoria Aradului" au fost preluate din publicatiile aradene aflate la Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti si din manuscrisele pastrate de familia autorului. "Daca am incerca o definire lapidara a omului si publicistului Isaia Tolan am spune ca el a fost aparatorul frecvent al unui crez national intr-un timp plin de nelinisti", spunea Horia Medeleanu in prefata volumului. Postfata cartii este semnata de catre Calin Tolan, fiul regretatului autor. Cartea prezinta adevarata istorie a orasului si nu cea deformata prezentata de diferite arcuri iredentiste. Dar iata ce spunea insusi autorul despre urbea noastra: "Aradul este "piatra de hotar" a Romaniei intregite..."

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}