title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 24 iunie 1999

Taierea pangicii inaugurale la LUCASCeremonia de incepere a lucrarilor de constructie a fabricii de echipamente electrice a firmei britanice LUCAS a avut loc ieri, in jurul orei 12,00. La ceremonie au participat John Coates si Mike Cope,  reprezentantii firmei Lucas in Romania. Valentin Paul Neamt, primarul interimar al Aradului, Achim Alexa, vicepresedinte al Consiliului judetean, Bognar Levente, subprefectul judetului si alte persoane oficiale. A fost prezent si directorul general al SC ICIM SA, Ioan Faur, firma pe care o conduce urmand sa construiasca viitoarea hala de productie. Dupa un scurt discurs, Valentin Paul Neamt a taiat panglica inaugurala apoi cei prezenti au vizitat cladirea SC Aramis, unde LUCAS isi are acum sediul. In scurtul discurs tinut, John Coates a tinut sa precizeze: "Acord o atentie deosebita calitatii si eficientei. Nu suntem dispusi sa sacrificam calitatea pentru productie. Peste patru saptamani, atat eu cat si toti angajatii, vom purta aceeasi uniforma. Intre noi nu exista diferente. Dupa sapte saptamani de la inceperea activitatii, nimeni nu a renuntat la slujba. In urmatoarele trei luni aceste spatii vor fi pline de utilaje. Se va lucra in doua si trei schimburi ". Noua investitie straina va fi gata pana in data de 22 noiembrie, constructia intinzandu-se pe o suprafata de 5000 de metri patrati. In cadrul acestui proiect vor fi create peste 1500 de noi locuri de munca. In acest an urmeaza sa fie angajate 800 de persoane. "LUCAS este prima investitie straina adusa de mine in Arad. Consider ca este singura forma in care un primar poate sa aduca bani pentru nevoile localitatii. Dupa LUCAS vor urma inca patru investitori. Prin aceste investitii, Aradul va fi un oras prosper, cu drumuri mai bune si, bineinteles, cu mai multe locuri de munca", ne-a declarat Valentin Paul Neamt. Toate produsele fabricate prin intermediul firmei LUCAS sunt destinate exportului pentru Anglia si Germania, urmand sa echipeze automobilele Rover si BMW. Materia prima este la ora actuala adusa din import dar, pe viitor, se preconizeaza folosirea unor materiale de provenienta autohtona. Firma LUCAS doreste sa faca o investitie pe termen lung. Interesul ei este de a fi cat mai flexibili cu colaboratorii romani.
Directorul Liviu Bobar de la Astra-calatori declara...Pentru privatizarea societatii aradene Astra - Calatori, F.P.S. Arad a negociat timp de 3 luni cu firma franceza Alstom, insa negocierile s-au fncheiat fara concretizare. Dupa cum a spus directorul F.P.S. Arad, Doru Sever Puia, francezii au pus niste conditii pe care Fondul nu le-a putut accepta. Alstom intentiona sa cumpere pachetul de actiuni (76,70%) de la Astra - Calatori daca datoriile societatii - care depasesc 200 miliarde de lei - sunt anulate. Totodata, Alstom dorea ca piata de desfacere sa le fie asigutata de statul roman. "Francezii au incercat sa obtina conditii cat mai favorabile pentru ei, spune directorul Astrei - Calatori, Liviu Bobar. Ca sa anuleze toate datoriile e, insa, dificil. De regula, s-a acceptat anularea penalizarilor, dar nu si a datoriilor. Alstom este un investitor greu si au fost cateva luni in care am sperat ca Astra - Calatori se va privatiza. Eu regret ca nu s-a realizat privatizarea si ca acum se va lua de la inceput." In scurt timp, F.P.S. Arad va scoate, din nou, la vanzare actiunile de la Astra - Calatori. Metoda de privatizare va fi, insa, licitatia. Posibilitatea ca Alstom sa participe la licitatie nu este exclusa, spune directorul Bobar. Alstom este unul din liderii mondiali din domeniul transportului feroviar, concernul fiind cunoscut si prin trenurile de mare viteza ce circula in multe tari europene.
Liceul "Moise Nicoara" citadela a invatamantui aradean -Virtual Arad News (c)1999Unul dintre cele mai emotionante momente in viata unui elev este clipa cand trebuie sa cante "Gaudeamus". Atunci, cu glasul tremurand de emotie, elevul aduce un omagiu dascalilor si scolii in care a invatat. Oare v-ati intrebat vreodata cum este pentru dascali sa spuna adio scolii, catedrei, elevilor sau colegilor? Cat de grea este despartirea de cancelaria in care erau inconjurati de colectivul de profesori? Dar, un astfel de moment este inevitabil. Munca pe care au depus-o acesti dascali le-a fost utila la generatii intregi de elevi. Pretuirea acestora va dainui pentru profesorii care le-au deschis noi orizonturi, aratandu-le calea in viata. Iata profesorii care vor spune adio catedrei: Rodica Enache, Elena Ciupar, Viorica Dobrin, Valeria Ivanov, Iulian Negrila si Ioan Marconi. Iata ce ne-a declarat dl. Gheorghe Herlo, directorul adjunct al liceului: "Pensionarea colegilor nostri lasa un gol in cadrul colectivului de profesori. Au fost buni colegi si buni dascali, apreciati nu numai de profesori ci si de elevi. Cancelaria o sa fie mai goala fara dansii."
Sedinta Consiliul judeteanIeri a fost randul Consiliului Judetean Arad sa se intruneasca in cadrul unei sedinte, in plen. Unul dintre proiectele de hotarhre care a provocat destule discutii se refera la organizarea Serviciului public judetean de protectie a plantelor Arad (S.P.J.P.P,) ca unitate cu personalitate juridica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean si finantata partial din bugetul acestei institutii. Doar ca in bugetul Consiliului Judetean Arad nu mai prea sunt bani. Ca urmare, exista toate sansele ca dupa ce se va face preluarea activitatilor de profil si a personalului de la Inspectoratul de protectie a plantelor si carantina fitosanitara, cea mai mare parte a personalului va fi disponibilizata. Problema e ca acestia nu vor putea beneficia de prevederile Ordonantei 9, situatie care va duce probabil la nemultumiri. Tot in cadrul sedintei de ieri a fost adoptata o hotarare cu privire la infiintarea "Serviciului tehnic judetean de interventie la dezastre", care va fi coordonat tehnic de catre Inspectoratul Judetean de Protectie Civila. Personalul serviciului nou infiintat va fi format din voluntari cu pregatire fizica corespunzatoare si cunostinte specifice adecvate misiunilor. Sefia acestui serviciu i-a revenit, prin hotararea adoptata ieri, d-lui Stefan Bakos. De asemenea, ieri au fost numiti reprezentantii Consiliului Judetean Arad in A.G.A. de la S.C. Compania de Transport Public S.A. Arad si S.C. ARTERM S.A. Bineinteles, nu fara discutii... Vorba aceea, unde e ceva castig, toti vor sa mearga!
Pompierii militari aradeniPompierii militari vor efectua controale preventive dupa data de l iulie, o data cu inceperea campaniei agricole. In perioada cand debuteaza lucrarile de recoltat la orz si grau vor fi verificate pe parcursul a trei zile cele mai importante unitati agricole, baze de receptie si silozuri din judetul nostru. Seful de Stat Major din cadrul Detasamentului de pompieri "Vasile Goldis" Arad, lt.-col. Constantin Parva, ne-a declarat ca unitatile agricole mai mici vor primi, fiecare, cate un comunicat ce cuprinde masurile de prevenire a incendiilor. In luna iulie, pompierii militari vor organiza un nou curs pentru functia de responsabili PSI in diferite intreprinderi comerciale. La acest curs s-au inscris, pana acum, doar trei persoane. Constantin Parva a mentionat ca mai sunt asteptati sa participe la aceste lectii de instruire reprezentantii a 16 ocoale silvice de pe raza judetului nostru.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}