title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 22 iunie 1999

Astra-calatori. Produse noiIeri, 2l iunie, expira termenul legal privind negocierile de privatizare a SC Astra vagoane calatori SA. Acestea s-au derulat, vreme de trei luni, intre FPS Arad (in al carui portofoliu a fost cuprinsa societatea) si cel mai important producator de material rulant din Europa, grupul francez Alstom. In prima instanta, francezii s-au aratat deosebit de interesati de preluarea a 70,76% din actiunile societatii, cota detinuta de FPS. Dar, dupa aceea au pus niste conditii considerate absolut inacceptabile de catre Fond, anume: stergerea datoriilor societatii (in valoare de peste 200 miliarde lei), asigurarea de catre statul roman a unui nivel al comenzilor care sa acopere minimum 70% din capacitatea de productie pe o perioada de 1-3 ani, includerea fabricii in programele de achizitie ale CFR si ale firmelor de transport urban. Toate aceste conditii lasau sa se intrevada deznodamantul de ieri. Dupa cum ne-a informat Anisoara Weisl, referent in cadrul FPS Arad, "ieri nu s-a ajuns la nici un acord. In consecinta, putem considera negocierea (de tip direct) FPS - Alstom drept esuata. Astra - calatori ramane tot in portofoliul nostru, urmand sa se incerce scoaterea ei din nou la privatizare."

Deoarece este direct interesata de numarul celor care intra in somaj (inclusiv de cei disponibilizati colectiv), Agentia judeteana pentru ocupare si formare profesionala Arad (AJOFP) tine in permanenta legatura atat cu agentii economici cu capital privat cat si cu agentii economici cu capital majoritar de stat. Asa dupa cum ne informa dl. Stefan Pascu, directorul executiv el AJOFP Arad, se pare ca in urmatoarea perioada  nu se intrevad restucturari semnificative la agentii economici "de stat". "Din discutiile avvte cu dl. Sever Puia, directorul FPS Arad, poate doar la Astra Vagoane se vor mai efectua ceva disponibilizari", ne-a mai declarat dl. Stefan Pascu. Cu toate acestea, in "buna traditie impusa de tranzitie" oricand poate aparea un ordin "de sus" care sa dea peste cap toate previziunile...

Ambulanta. O noua interventieAmbulanta a avut in sapatamana care a trecut, peste 650 de interventii. Adultii au fost cei care au avut nevoie, de cele mai  multe ori, de ambulanta. Afectiunile cele mai frecvente au fost spasmofiliile, colicile renale si biliare, astmul bronsic, intoxicatiile etilice, precum si diversele accidente. Dupa cum ne-a informat Alexandru Istrate, operator in cadrul Ambulantei, s-au inregistrat si cateva cazuri de insolatii, aparute in special la copii si tinere pana la 25 de ani.
Un nou motel la intrarea in Valea Cladovei - Virtual Arad News (c)1999Localitatea Cladova este printre putinele din judet care se poate mandri cu un camping modern. In cadrul acestuia sunt organizate diferite tabere pentru copii si, de asemenea, aici isi are sediul filiala locala a cercetasilor romani. Totodata, la Cladova se va inaugura un motel, care va avea o crama din piatra. Servirea la aceasta crama va fi facuta doar din cani de lut. De asemenea, specialitatea casei va fi pestele, pe care vizitatorii il vor putea prinde dintr-un helesteu special amenajat in incinta campingului. Incepand din acest an,  fiecare casuta existenta aici isi are numele ei, iar in cazul in care o persoana isi face un abonament pe sezon la o casuta, aceasta va primi, numele persoanei respective. In prezent, la Cladova exista sapte casute cu doua paturi si o cabana din lemn cu opt paturi. Potrivit managerului Dan Constantin, in construirea cramei si a motelului s-au investit nu mai putin de 300 de milioane de lei si investitiile continua. De altfel, mai multi cetateni germani au solicitat cazarea la acest motel in 11 august cand va avea loc eclipsa de soare. 
Cupa "Silva Lazar"la box organizat la VarfurileEditia I a Cupei "Silva Lazar" la box s-a desfasurat, la sfarsitul saptamanii trecute, in comuna Varfurile. S-au organizat intreceri la nivelul copiilor, juniorilor, cadetilor si al seniorilor. De anul viitor, Cupa "Silva Lazar" va intra in calendarul oficial al F.R. de Box. Ieri dimineata, pe ringul montat in aer liber, s-au desfasurat finalele turneului la care au participat reprezentanti ai cluburilor: Motorul, Astra, Box Club Arad, CFR Timisoara, Forta Cluj, Crisul Oradea si UM Timisoara. In competitia copiilor s-au impus Ciprian Bradean (Astra) si Eugen Barna (Motorul). La cadeti, primele pozitii au fost ocupate de Lucian Mulcuta (Crisul Oradea), Lucian Oprean (UMT), Ciprian Gavrila (UMT) si Sergiu Coroiu (Crisul). Juniorii Ioan Nichici (UMT), Eugen Bunta (Motorul), Ionel Darau (Motorul), si Nadrei Cbereches (CFR Timisoara) au cucerit locurile 1  la categoriile lor de greutate. In final, la nivelul seniorilor, a avut loc o singura finala, care i-a revenit lui G. Muller (CFR). Aradeanul Florin Delamarian a boxat doar sambata, dupa care a somat din lipsa de adversari.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}