title

* Stirile pe scurt:   ...

Stirile Zilei

Miercuri, 17 februarie 1999

Muzeul viei si vinului din Ghioroc - Virtual Arad News (c) 1999Sambata, la invitatia Consiliului Judetean se va desfasura in orasul nostru, prima sedinta de birou din acest an a regiunilor vitivinicole din Europa. Din aceasta regiune face parte si judetul Arad, fiind membru cu drepturi depline. La aceasta intrunire vor participa reprezentantii a 24 de tari, din cei 32 de membri cat numara aceasta adunare, dintre care cele mai importante sunt: Franta, Portugalia, Ungaria, Spania, Grecia si Germania. In cadrul acestei intalniri oficiale se vor discuta bugetul si planul de activitate pe anul in curs. Totodata, se va face o trecere in revista a bilantului de actiuni pe anul trecut. La lucrarile de sambata vor participa, pe langa notabilitatile orasului si directorii generali ai statiunilor vitivinicole Minis, Baratca, respectiv Arvinex, pentru incheierea unor contracte de colaborare cu societati de specialitate din Europa. Cele mai importante personalitati de peste hotare participante la aceasta sedinta vor fi: Louis Braga da Gruz, presedintele Biroului International ARED, Jaques Blanc, presedintele de onoare din cadrul aceleiasi asociatii si vicepresedintele Consiliului profesoral european al producatorilor de vinuri, Pierre Parmant. Dupa terminarea lucrarilor, participantii vor vizita statiunile viticole Minis, Ghioroc, Siria si Baratca.

De curand a luat fiinta in Arad un nou club ce se adreseaza atat tinerilor (indiferent de varsta) avizi de cunoastere, cat si celor ce doresc sa-si petreaca timpul liber intr-un mod specific mileniului III. Este vorba despre clubul "TOPNET" situat in Piata Veche, din Arad, vizavi de "casa cu lacat", deschis zilnic de dimineata si... pana tarziu in noapte. "Suntem dotati cu calculatoare din ultima generatie - K611 de 300 MHz si 64 MB- RAM si acceleratoare grafice cu 8.M.B.-R.A.M. In ceea ce priveste INTERNET-ul (conexiuni asigurate de D´ART) fiind dotati cu sistem IRC, tinerii pot comunica oriunde in lume. Si asta nu e totul, pentru ca distractia nu se incheie aici, avand pentru tineri si alte surprize" - ne-a mai declarat dl. Nicolin Surducan, unul din patronii firmei. Este un lucru imbucurator ca astfel de cluburi iau fiinta, pentru ca Romania, indiferent de ceea ce spun unii, nu este o tara de handicapati sau de copii ai strazii. Iar faptul ca tinerii nostri sunt atrasi de informatica, o dovedeste cu prisosinta.

CET Arad - Virtual Arad News (c) 1999Conducerea unei firme olandeze a fost prezenta in Arad, ieri, avand o intrevedere cu Dan Ivan, presedintele Consiliului judetean, vicepresedintele CJA Romulus Tasca si reprezentanti ai Arterm-ului si CET-ului. Negociatorii olandezi nu s-au aflat in Arad pentru prima oara, in cursul anului trecut prezentand autoritatilor locale un proiect de investitie in valoare de 33 de milioane de dolari. Dan Ivan ne-a declarat ca investitia prevede construirea unei centrale electrice si termice cu turbina pe gaz, care ar contribui semnificativ la reducerea poluarii aerului cu dioxid de carbon. Tehnologia a fost implementata cu numai cativa ani in urma in Olanda, fiind preluata si de alte tari din Occident. Deocamdata, insa - dupa cum ne-a mai declarat presedintele CJA - negocierile sunt in impas ca urmare a scandalului intre Consiliul judetean si Consiliul local, cu privire la transferul activitatii de termoficare la municipalitate, Arterm-ul fiind unul dintre partenerii importanti in cazul derularii investitiei in orasul nostru.

Ieri, la cantina sociala a Primariei Arad s-a desfasurat o interesanta conferinta de presa organizata de Asociatia Handicapatilor Neuromotor Arad (presedinte dna Monica Antoci). Spunem interesanta pentru ca am fost informati despre o premiera absoluta: infiintarea in Arad si in alte trei judete din tara - Arges, Salaj, Cluj - a unui centru de consultanta si consiliere pentru femeile cu handicap. Proiectul (CASA) se desfasoara cu sprijinul financiar acordat de Ambasada Regala a Olandei in Romania. In Arad, coordonatorarea proiectului este dna Ecaterina-Ani Jäger. Situatiile specifice cu care se confrunta fetele cu handicap duc la atitudini negative si prejudecati care determina de cele mai multe ori excluderea lor din comunitate... Femeile cu handicap sunt dublu discriminate: ca femei si ca femei cu handicap. Ei bine, activitatile proiectului CASA vor oferi fetelcr si femeilor cu handicap nu numai sansa de a beneficia de servicii de consultanta si consiliere gratuite dar si de a analiza corelatia dintre problemeie sociale si cele individuale cu ajutorul unor specialisti in domeniu. In judetul nostru, cele 89 de membre AHNR Arad cu varsta de peste 12 ani vor fi prinse in acest proiect. Cu amanunte despre proiectu! CASA vom reveni.

SC Orologeria SA si-a schimbat ieri denumirea. Prin preluarea de catre partea italiana a 51 la suta din actiunile societatii de la FPS, noua societate se numeste SC Vi.Ro. SA. Pe langa schimbarea numelui, s-a modificat si statutul societatii, fiind aleasa si componenta noului Consiliu de Administratie. Astfel, Consiliul de Administratie este format din Gianfranco Domberini, Mario Mantovani, reprezentand partea italiana, respectiv Gheorghe Palcu, directorul general, reprezentand partea romana. De remarcat este faptul ca SIF, care detine 49 la suta din actiunile noii societati, a fost de acord si a votat in consecinta aceeasi componenta. Tot ieri, Orologeria a fost gazda unui alt eveniment, vizita presedintelui organizatiei sindicale U Metal, Dorel Racolta, totodata vicepresedinte la Cartel Alfa.

In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}