title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 16 iulie 1999

 Astra-Trinity - Virtual Arad News (c)1999 Potrivit programarii, la data de 14 iulie, la SC Astra-vagoane SA (o companie a corporatiei americane Trinity) s-a derulat Adunarea Generala a Actionarilor. Pentru ca Trinity Industries este acum actionar majoritar al fabricii, nu a mai fost nevoie de o reluare, astazi, a sedintei AGA, din lipsa cvorumului necesar pentru ca adunarea sa fie statutara si sa poata lua hotarari. Sedinta s-a desfasurat sub semnul rigurozitatii tipic americane, tinand mai putin de doua ore, timp in care s-au parcurs si aprobat toate punctele de pe ordinea de zi, si anume: modificarea statutului societatii, prezentarea raportului Comisiei de Cenzori pe perioada 1 I - 31 V 1999, prezentarea raportului de gestiune al administratorilor pentru aceeasi perioada, alegerea unui nou Consiliu de Administratie, ca si a unei noi Comisii de Cenzori, aprobarea noii sigle a societatii. AGA a ales noul C.A., format din sase membri, care sunt: presedinte (cu dreptul la doua voturi) - Douglas Schneider (totodata presedinte al companiei Trinity); vicepresedinte si director general - George Albu; director de productie - Romulus Nössner; Teodor Dumitrascu; George Sorianu; Constantin Nicolescu (directorul general al ICPV SA).
David Ibolya - ministrul de justitie din UngariaMinistrul ungar de Justitie, Ibolya David, a examinat, marti, la Bucuresti, cu prim- ministrul Radu Vasile planurile unui parc memorial dedicat reconcilierii romano- maghiare, care ar urma sa fie construit la Arad, relateaza MTI. In parc ar urma sa fie amplasat un grup statuar simbolizand razboiul de independenta de la 1848 din Ungaria, alaturi de un memorial al Revolutiei romane din 1989. Grupul statuar pe care partea maghiara doreste sa-l amplaseze in parc a fost ridicat in memoria unui grup de generali care au fost executati la Arad, in urma cu 150 de ani. Grupul statuar se afla, in prezent, dezafectat in Cetatea din Arad. "Anul acesta ofera o sansa istorica pentru realizarea unui parc memorial al reconcilierii maghiaro-romane, in memoria razboiului de independenta de la 1848-49 si a revolutiei romane din 1989", a spus David. Ministrul ungur s-a aflat, luni si marti, la Bucuresti, unde a discutat cu omologul sau Valeriu Stoica, continuarea cooperarii incepute in 1997. Cei doi au decis organizarea unei conferinte, la Timisoara, intre 23 si 25 septembrie, cu privire la procedurile juridice civile.
Laureatii la Balcaniada. - Virtual Arad Nevs (c)1999Ca in fiecare an, elevii Liceului "Moise Nicoara", prin performantele lor, fac cinste scolii pe care o urmeaza si municipiului nostru. Anul acesta, insa, eforturile au fost rasplatite cum se cuvine. Astfel, doi dintre elevii participanti la olimpiade au fost premiati recunoscandu-li-se meritele.
Marti la liceul "Moise Nicoara",  Andrei Boros si Ioan Mirciov au fost recompensati cu 100 si respectiv 65 USD pentru rezultatele obtinute la Balcaniada de matematica. Premiile au fost inmanate de profesorul Paul Zarna, fost elev al liceului. Iata ce ne declara Andrei Boros, medaliat cu argint la Balcaniada. "Fata de premiul primit la olimpiada nationala, anul acesta este mult mai substantial. Ma bucur ca au existat fonduri sa ne rasplateasca eforturile"
" Este un fapt pozitiv ca cineva se gandeste si la noi" -
ne-a spus Ioan Jurcov, medaliat cu bronz la aceeasi competitie.
Si pentru ca Ioan Mirciov a absolvit in aceasta vara liceul, l-am mai intrebat despre planurile sale de viitor: "Inca nu m-am decis. Am multe posibilitati. As putea opta pentru politehnica la Lion (in Franta) sau pentru centrele universitare de prestigiu de la noi din tara".
Biserica de lemn din Troas dupa ce a fost restaurata - Virtual Arad News (c)1999In satul Troas aflat la 13 km de comuna Savarsin, exista, la ora actuala. doua biserici ortodoxe. Una care duminica de duminica este frecventata de credinciosii  din sat si o alta, din lemn care dateaza din secolul al XVII-lea. Din spusele invatatorului pensionar Iosif  Dohangie, cunoscut in zona, ca un iubitor de arta, biserica a fost vizitata in 1997 de  artistul Horea Bernea. Dupa acea vizita au  inceput lucrarile de restaurare a bisericii. Construita  in stil bizantin, biserica mai  pastreaza o parte din picturile originale ale unor pictori anonimi: drumul Crucii, imagini care au avut model taranii Troasului. Iadul - sugerat de paraiele care strabat satul.  Picturile reflecta zona geografica si oamenii de acolo. Situata la altitudine fata de celelalte cladiri ale satului., biserica din lemn cu hramul Sfintii Ierarhi da o nota aparte Troasului. Edificiul este bun de patrimoniu al Muzeului National  de Arta. 
Biserica ortodoxa din Buteni a fost recent sfintita - Virtual Arad News (c)1999In urma renovarii si a implinirii a 70 de ani, duminica, 11 iulie, a fost sfintita Biserica Ortodoxa din Buteni. Slujba de sfintire a fost oficiata de un sobor de 12 preoti, in frunte cu preasfintitul Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Ienopolei si Halmagiului. Cu aceasta ocaze au fost avansati la rangul de iconom stavrofor parintele protopop de Sebis, Ioja Seni, parintele paroh Ioan Balea din Arad si parintele paroh Marian Ciucur din Buteni. A fost prezent si a tinut o cuvantare si preotul romano-catolic Petru Stoianovici din Silindria. A fost sfintita, cu aceasta ocazie, Casa culturala din localitate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}