title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Sambata, 16 ianuarie 1999

Clubul Presei - Virtual arad News (c) 1999Ieri, la Clubul presei a avut loc o intalnire organizata de Sectia politica a ziarului "Adevarul" la care au participat prefectul judetului Gh. Neamtiu, presedintele CJA, Dan Ivan, primarul Aradului, Valentin Neamt, senatorii Marin Nicolai (PNTCD), Ioan Cretu (PD), deputatul M.Calimente (PNTCD), presedinti de partide: Gh. Seculici (PD), Ioan Biris (ApR), T. Patrauta (PSM), F. Remetan (PS), Cziszter Kalman (UDMR), Al. Savici (PAR), L. Stana (PRM), vicepresedinti: Al. Pirv (PDSR), Gh. Chiper (ApR), Hosszu Zoltan (UDMR), Sorin Popa (PSDR), Ioan Hui (PNTCD), Emil Roman (secretar PUNR), Ioan Cuzman (presedinte SIF Banat-Crisana), Ioan Maris (presedinte Vatra Romaneasca). Tema discutiei a fost: Aradul, prezent si viitor. Intalnirea s-a dovedit a fi necesara, fiind prima de acest gen. Luarile de cuvant au evidentiat in speta problemele cu care se confrunta Aradul, mai putin caile de rezolvare a acestora. Cert este ca s-a facut un prim pas. Speram ca initiativa ziarului "Adevarul" va constitui doar un inceput pe calea colaborarii factorilor de decizie de la nivelul conducerii judetului nostru.
Sala Polivalenta din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Pregatirea vestiarelor, a sonorizarii, igienizarea, sunt cateva din actiunile de renovare si modernizare ale Salii Polivalente in vederea primirii in bune conditii a echipelor care vor participa in acest an la competiile internationale. Cornel Marian, directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport Arad declara: "Aceste renovari si modernizari sunt deosebit de importante pentru desfasurarea in bune conditii a acestor competitii. La fel, trebuie sa fim foarte atenti - si am reusit pana in acest moment - sa cunoastem toate imnurile de stat ale echipelor participante si, bineinteles, drapelurile sa fie arborate cum se cuvine. Tocmai de aceea, am tinut foarte mult ca drapelurile sa fie de o calitate superioara, numai din matase." Principala competitie sportiva gazduita de Sala Polivalenta in acest an este Campionatul european de baschet feminin - cadete. Pentru aceasta manifestare, Vasile Siladi, administratorul Salii Polivalente Arad, va imbunatati si afisajul rezultatelor, prin achizitionarea de tabele electronice mai performante. "De asemenea, vom amenaja mai multe spatii de protocol si vom moderniza considerabil vestiarele, la un nivel international" - afirma Vasile Siladi.

Gradinita "Alfar" a fost construita acum 23 de ani, din fondurile fostei intreprinderi SERE. Este una din gradinitele etalon ale Aradului, fiind singura din municipiu cu program saptamanal. Problemele cu care se confrunta in acest moment gradinita sunt strans legate de cele ale S.C. ALFAR S.A. Societatea trece printr-o perioada dificila, avand probleme cu furnizarea agentului termic; gradinita este racordata la sistemul de incalzire si furnizare de apa calda pe care ALFAR le primeste direct de la CET. Astfel, gradinita risca sa fie inchisa pentru ca nu va mai putea asigura conditiile necesare desfasurarii procesului instructiv-educativ, iar personalul din gradinita, retribuit de societate, sa fie trimis in somaj. Pentru evitarea unor astfel de situatii, se are in vedere stabilirea unui acord intre S.C. ALFAR S.A. si Inspectoratul Scolar Judetean, prin care, acesta din urma, in conformitate cu legea, sa preia personalul angajat din gradinita, cladirea in care acesta functioneaza si cheltuielile de intretinere. Daca in privinta transferului personalului (si a cheltuielilor de intretinere) juridic nu sunt impedimente, in ceea ce priveste cladirea sunt, pentru ca se afla in patrimoniul societatii. Este necesara initierea unei hotarari guvernamentale pentru realizarea transferului cladirii la ISJ. In acest sens, marti, 19 ianuarie, va avea loc o intalnire intre juristii Prefecturii si ISJ. Cladirea se afla insa intr-o stare avansata de degradare, fiind necesare fonduri substantiale pentru repararea ei. Pana atunci, aici continua sa invete, sa se joace, sa manance si sa doarma peste 100 de copii din Arad si din cateva localitati suburbane.

In sedinta de joi, consilierii municipali au adoptat o hotarare prin care au fost modificate impozitele si taxele locale. Aceasta modificare s-a facut in baza O.G. 62/1998 ce modifica Legea 27/1994 cu privire la impozitele si taxele locale. In baza prerogativelor date de lege, consilierii municipali puteau opta fie pentru varianta propusa de Guvern in O.G. 62/1998, fie pentru reducerea ori majorarea cu pana la 50 la suta a acestor valori. C.L.M. Arad a votat astfel o varianta in care impozitele pe terenuri au fost reduse cu aproape 50 la suta fata de cele prevazute in O.G. 62/1998. Asadar, aradenii ce locuiesc in perimetrul zonei A vor plati anual, un impozit pe terenuri de 800 lei/m. p., cei din zona B 600 lei/m. p., contribuabilii din zona C 400 lei/m, p., iar cei din zona D 200 lei/m. p.

Dorinta romanilor de a-si plati impozitele anuale pe cladiri face ravagii si la Socodor. "De cateva zile suntem asaltati aici, la Primarie, de zeci de oameni care doresc sa-si plateasca impozitele - ne spune viceprimarul localitatii, Mircea Ardelean. Se inghesuie ca doar-doar prind reducerile. Noi i-am mai trimis acasa, spunandu- le ca o sa-i chemam noi cu duba. Ca la noi a ramas traditia ca toate informatiile importante sa le transmitem satenilor prin dubasu satului." Tot de la Mircea Ardelean an mai aflat ca acei care se grabesc sa-si achite impozitele sunt in marea majoritate batranii satului pentru care orice reducere inseamna foarte mult.

Dacia 15-21 ian Afaceri necurate (SUA)
Muresul 15-21 ian Drumul oaselor (ROM)
Arta 15-21 ian Doctor Dolittle (SUA)
Sala mica 15-21 ian Legea e lege (SUA)
Progresul 14-17 ian Godzilla (SUA)
Progresul 18-20 ian Sfera (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}