title

* Stirile pe scurt:   ...

Stirile Zilei

Luni, 15 februarie 1999

Ce surpriza ! si inca una placuta !
M-am bucurat sa citesc un ziar din Arad, chiar daca numai on-line. V-am gasit prin "Virtual Arad" smiley.gif (93 bytes), am sa mai revin la aceasta pagina. Am plecat din Romania pe vremea cand la Arad era numai un singur ziar publicat, cred ca-i zicea "Flacara Rosie". Locuiesc in SUA, dar dorul de TARA ma face sa tot colind pe aripile internetului pe meleaguri romanesti, dar mai ales aradene, pentru ca am plecat din judetul Arad. Va doresc tuturor, din toata inima, mult succes, sanatate (ca-i mai buna decat toate), bucurii si prosperitate.

Hotel "Astoria" Arad -Virtual Arad News (c)  1999Cu ocazia petrecerii organizate de ziarul "Observator" la discoteca Corleone , unde sambata noaptea zeci de tineri aradeni l-au sarbatorit impreunape Sfantul Valentin, patronul indragostitilor, un cuplu din cele zece care au participat la concursul cu premii a castigat o noapte in apartamentul prezidential de la Continental Astoria. Cei doi se numesc Teodora Huzu si Razvan Lala. Alaturi de ei au mai fost premiati inca 18 tineri. In pagina dedicata "generatiei XXI" din ziarul de maine, vom reveni cu amanunte picante din timpul Valentine´s Night cu poze , comentarii, declaratii calde si tot tacamul. Pana la surpriza de maine, lasam sa ne scape doar o singura picanterie: adolescentii din discoteca au opinat ca indragostitii care au castigat noaptea la Astoria vor juca, vreme de multe ceasuri, atat de bine cunoscutul joc "X si O". Pai sigur ca da, asa ca... pe maine !!!

Orice oras are nevoie, pentru prosperitatea si bunastarea locuitorilor lui, de investitori. Fara acestia si fara banii pe care ei ii aduc, nu se creaza locuri de munca, nu se varsa la buget impozite pe salarii, CAS, pensii suplimentare, somaj, sanatate si tot fara locuri de munca nu exista bani si deci nici consum. Astfel de orase se intalnesc la tot pasul unde puterea de cumparare este diminuata de lipsa unor oameni de afaceri puternici, aici toate produsele si alimentele fiind vandute si respectiv cumparate "pe datorie". Banii putini ipotecheaza viitorul, condamnand localitatea la un regres economic si deci nu la bunastare. De aceea trebuie bine privita sosirea in localitate a unor oameni cu putere materiala consistenta, ce-i drept dornici sa castige, prin investitii intr-o anumita zona si fata de care organele locale trebuie sa stea cu bratele deschise si nu incrucisate, cum sade prost romanului. Dictonul "nu ne vindem tara" ramane unul desuet, decesul nostru economic, dar si spiritual putand fi odata cu glia stramoseasca, daca nu suntem constienti de realitatea economica si de penuria financiara ce ne bantuie de vreun deceniu. Orasul Lipova, pana in, 1989 cunoscut pentru apa sa minerala, pentru scoala de ofiteri de rezerva, ce cuprindea peste 1000 de soldati, si pentru o fabrica de strunguri. Viata atunci era tumultuoasa in ciuda perioadei comuniste. Acum e pace. Nimeni nu mai bate la cap si pe nimeni, letargia si lipsa de orizont se intrezareste pe fetele locuitorilor de aici, perspectivele-s deplorabile. Totusi, pentru femeile de aici pare-se ca s-a intrezarit o sansa. Aceasta poarta numele SC Naturana SA, o firma cu capital integral german, care doreste sa construiasca o fabrica de tricotaje in valoare de peste 10 miliarde lei. Pentru ca activitatea sa demareze este nevoie de forta de munca feminina, in prima faza vor fi in numar de 300. Consiliul local Lipova este dispus sa acorde toate avizele si terenurile aferente pentru ca aceasta firma sa-si demareze activitatea in orasul de pe Mures. Ba mai mult, deschiderea consiliului spre investitori este una "ampla", acesta punand la dispozitia celor interesati mai multe terenuri ce pot fi cumparate sau concesionate pentru construirea unor ateliere tip service si care sunt situate langa soseaua internationala Arad- Deva. Dar, din pacate, si Consiliul Local Lipova se vede legat de maini prin lipsa prevederilor legale care sa reglementeze patrimoniul public si privat. In acest mod nici concesiunile, nici inchirierile, nici vanzarile,de terenuri nu pot demara, iar banii la bugetul local sunt modici si oricum insuficienti pentru dezvoltarea si amenajarea urbei.

In urma sustinerii Licentei la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, studentii Facultatii de Stomatologie din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" s-au prezentat excelent : 66 de absolventi, 66 de promovati cu note intre 7 si 10. Procentul este mult superior peste cel al Universitatii de Stat, fapt pentru care Rectorul Universitatii, Profesor univ. dr. Aurel Ardelean a declarat : "Numai printr-un invatamant situat la standardele europene putem depasi invatamantul de stat si polariza studentii spre specializarile din Universitatea noastra".

Sanevit Arad - Virtual Arad News (c) 1999La aceasta ora S.C. Sanevit S.A. are de incasat peste 10 miliarde de lei. "Si unitatea noastra resimte reculul economic general. De anul trecut noi avem de incasat 7 miliarde de lei pentru produse livrate unor diversi clienti, iar pe 1999 avem de primit inca 3 miliarde", spune ing. Mircea Roman, director general la Sanevit. Or, aceasta este una din tarele economiei romanesti: livrezi marfa si iti primesti banii peste cateva luni. Asta in cel mai fericit caz. Un adevarat cerc vicios care, in unele situatii conduce la blocaj financiar si in final la "griparea" activitatii unei firme. Pentru a preveni acest fenomen, Sanevit s-a adaptat si altor comenzi ale pietei. Astfel, de cateva luni firma aradeana fabrica pentru o firma din Italia suporturi pentru rujuri de buze. De asemenea, Sanevit lucreaza in sistem Iohn o comanda de 150 de milioane seringi unifolosibile pentru o societate maghiara. Pana acum s-au executat 46 de milioane de bucati. "Facem de toate pentru a ne mentine pietele si a ne dezvolta", adauga directorul Roman. De asemenea, in urma vizitei pe continentui sud-american este posibila perfectarea unui contract cu o firma argentiniana. S-a inaintat o oferta de realizare a unor pungi medicale pentru pastrarea sangelui. "Pentru 1999, ne-am propus insa si dezvoltarea obiectului de activitate principal, cel de realizare a seringilor unifolosibile si materialelor auxiliare", a conchis directorul Roman.
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}