title

 

2000.gif (8148 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde


* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 14 decembrie 1999

Generalul Muresan si col. Hahaianu anunta numirea d-lui Maghici in functia de adjunctMircea Muresan, general de corp de armata, secretar de stat si prim loctiitor al Ministrului de Interne, a vizitat ieri, Inspectoratul Judetean de Politie din Arad, cu scopul de a-i evalua activitatea. "Am examinat situatia operativa din teritoriu precum si dinamica si evolutia fenomenului infractional. Desi am vazut ca Aradul s-a confruntat in ultimul timp cu un numar destul de ridicat de omoruri, datorita promptitudinii si modului in care s-a actionat, calificativele pentru activitatea politistilor din Arad se ridica la cote superioare." Cu ocazia acestei vizite s-au facut si unele schimbari in conducerea IJP Arad. Astfel, seful brigazii Politiei Judetene Arad, Ioan Maghici a fost promovat in functia de prim adjunct al sefului Inspectoratului de Politie Arad, ocupand astfel un loc, pana acum vacant. Ca urmare a acestei schimbari, in functia de sef al brigazii Politiei Judetene Arad, a fost numit Marian Spanu. Generalul Mircea Muresan, venit cu stiri proaspete de la Bucuresti, ne-a declarat ca problema pedofilului din Iasi a fost rezolvata, dar deocamdata, nu poate dezvalui nimic altceva din motive de securitate.
Primarul Petru Gherman doreste promovarea LipoveiSaptamana trecuta, in Spania, la Bilbao a avut loc un Congres pe tema infratirii oraselor europene pentru mileniul trei. Au participat 800 de reprezentanti ai administratiei locale din mai multe orase europene. Din partea Romaniei au fost inivitati doi primari: Petru Gherman, primarul orasului Lipova si Dan Condurat, primarul orasului Sibiu. Organizat sub inaltul patronat al Uniunii Europene, congresul a vizat stabilirea unor criterii comune de dezvoltare in domeniile economice, sociale si culturale. "Este o onoare ca orasul Lipova a fost invitat sa participe la acest congres, nominalizarea fiind facuta direct de Uniunea Europeana. Orasul nostru este cunoscut prentru contactele si actiunile de colaborare cu alte orase din Europa" a spus primarul Petru Gherman. "La Bilbao am stabilit legaturi cu primarii mai multor orase din Germania, Grecia, Spania, Franta si Portugalia, urmand ca acestea sa se materializeze prin realizarea unor proiecte comune avand ca obiectiv cultura, turismul si sportul." Membrii delegatilor prezente la Bilbao au emis o charta a infratirii europene, prin care se angajeaza sa stabileasca puncte comune in mai multe domenii, cum ar fi: integrarea societatii, combaterea rasismului si xenofobiei, conservarea valorilor patrimoniului cultural european etc. "Acest congres mi-a oferit prilejul de a promova orasul Lipova si obiectivele culturale si turistice pe care le are. Intentionez constituirea unui program de oferta, pentru atragerea de fonduri pentru Lipova de la Uniunea Europeana" ne-a mai comunicat Petru Gherman.
Stefan Lacsan - liderul S.L. ARIS - anunta existenta in continuare a problemelorIn zilele de 9 si 10 decembrie 1999, Stefan Lacsan, liderul Sindicatului Liber ARIS, a fost la Bucuresti, la Conferinta nationala anuala a Federatiei sindicale "Henri Coanda", a lucratorilor in metal. Cu aceasta ocazie a facut un drum si pe la FPS, pentru a vedea daca se vor rezolva solicitarile strungarilor, trimise in scris prin intermediul Comisiei pentru dialog social a Guvernului, cu privire la privatizarea intreprinderii si acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea activitatii. Aici, surpriza! Hartia cu pricina nu a fost de gasit. "N-am gasit nici urma de solicitarea noastra - ne-a spus liderul S.L. ARIS. S-o fi ratacit prin sertarul vreunui birocrat, ca altfel nu-mi pot explica situatia. Gheorghe Pasca, seful Departamentului Restructurare, cu care am dialogat la Arad, a fost si el "restructurat", asa ca nu am reusit sa gasim pe nimeni care sa ne spuna daca problemele noastre vor fi rezolvate sau nu. Nu ne-a ramas decat sa depunem din nou aceeasi solicitare, poate-poate o va baga cineva in seama. In afara de promisiuni de genul "se vor face demersurile necesare", nu am avut parte pani azi de nici un raspuns concret. S-a asternut linistea in privinta problemelor noastre, mai ales ca acum capul de afis l-a tinut greva ceferistilor. " Pana una-alta, sindicalistii de la ARIS raman in greva japoneza. Salariile au fost platite la zi, ele fiind asigurate din resurse proprii. Stefan Lacsan spera ca de acum inainte sa nu mai fie probleme cu plata acestora. Mai exista totusi o problema, anume ca nici acum nu s-a primit din partea Prefecturii un raspuns privind rezolvarea platii la bugetul de stat a CAS-ului si a contributiei la fondurile de somaj si pensii. Ceea ce inseamna ca inca nu s-a facut nimic.
La Universitatea "Aurel Vlaicu" este greva generala - Virtual Arad News (c)1999De ieri, de la ora 13,00, profesorii din invatamantul superior de stat aradean se afla in greva generala desi in cursul diminetii, pe adresa Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad a sosit un comunicat de la Ministrul Educatiei Nationale, in care se specifica faptul ca banii de salarii vor ajunge la Arad. "Din pacate, Trezoreria din Arad ne-a comunicat ca banii nu au intrat in cont", ne spunea liderul sindicatului aradean "Sigma", Radu Redac. Tot dansul ne-a mai comunicat faptul ca si alte centre universitare (Timisoara, Cluj, etc.) au intrat alaturi de Arad in greva generala nelimitata. Profesorii din invatamantul superior de stat aradean nu vor alege ca forma de protest iesirea in strada sau manifestarile galagioase, singura masura radicala fiind suspendarea cursurilor pe termen nelimitat.
Presedintele Gheorghe Constantin face eforturi pentru adunarea ajutoarelorComitetul Judetean de Cruce Rosie este preocupat in aceasta perioada a anului de colectarea de fonduri pentru ajutorarea copiilor asistati in scolile speciale si centrul de plasament. Cu prilejul sarbatorilor de iarna, Crucea Rosie din Arad doreste sa ofere copiilor de la Scolile Ajutatoare din Petris si Varadia precum si celor de la Centrul de Plasament Nr. 1, citrice, dulciuri si produse alimentare in valoare totala de 12 milioane de lei. De asemenea, se vor acorda si obiecte de imbracaminte si lenjerie pentru copii, primite de la delegatia de Cruce Rosie din localitatea Alfortville (Franta), a caror valoare se ridica la 20 de milioane de lei. In ceea ce priveste colectarea fondurilor, "Comitetul Judetean de Cruce Rosie face eforturi foarte mari, insa nu intotdeauna suntem intelesi de cei cu posibilitati. De catva timp am repartizat unor societati comerciale si unitati scolare, 40.000 de calendare spre valorificare (2.000 de lei / bucata). De asemenea, am facut adrese catre 12 firme si banci, (Amet, Tricoul Rosu, Arbema, Frigorifer, West Bank, BCR, Petrom etc.) cu rugamintea de a ne sprijini cu donatii in bani pentru a putea rezolva solicitarile mari pe care le avem. Din pacate insa, pana acum nu ne-a raspuns nimeni" - ne-a spus Gheorghe Constantin, presedintele Comitetului Judetean de Cruce Rosie. La ora actuala, in contul Crucii Rosii aradene au fost depuse doar sase milioane de lei, din care se vor cumpara cadouri pentru copiii din Petris si Varadia. Darurile vor fi distribuite in cursul saptamanii viitoare. Pana la sarbatori insa, Comitetul Judetean de Cruce Rosie mai spera in bunavointa si spiritul caritabil al unor societati comerciale.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}