title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 13 martie 1999

CCIA Arad - Virtual Arad News (c) 1999Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetutui Arad organizeaza in perioada 16-19 martie, la Sala Sporturilor din Arad, targul Confort Construct, targ international de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare, mic mobilier, servicii conexe. Ajuns la a cincea editie, Confort Construct reuneste 50 de participanti din Romania si Ungaria, firme producatoare, importatoare sau comerciante in aceste domenii. Pe durata celor 4 zile, va fi expus un bogat sortiment de materiale de constructii: gresie, faianta, obiecte sanitare, tamplarie aluminiu, caramizi, tigle, vopsele, mic mobilier, decoratiuni interioare, etc. Miercuri, la sediul CCIA Arad, firma Macon din Deva va prezenta simpozionul "Utilizarea produselor din vata minerala bazaltica in constructii si instalatii civile, industriale si zootehnice." Nicolae Bacanu, presedintele CCIA Arad a spus: "Cu acest targ dam start activitatii de organizare a targurilor a Camerei. Iar un oras in care se organizeaza targuri, este un oras care se dezvolta."

Licitatia pentru concesionarea unei suprafete de patru hectare de teren in zona Hipodrom a fost amanata pentru data de 17 martie, pentru ca la sedinta de ieri s-a prezentat doar firma engleza Lucas. Primarul Valentin Neamt ne-a declarat ca la urmatoarea sedinta de licitatie concesiunea va fi adjudecta oricum, chiar daca se va prezenta doar Lucas, urmand ca societatea engleza sa castige terenul respectiv. Primarul municipiului a precizat ca Lucas intentioneaza sa-si demareze investitia in fabrica de echipamente electrice pentru autoturisme in urmatoarele luni. In prima faza, vor fi create circa 700 de locuri de munca, urmand ca activitatea firmei sa se extinda. Societatea engleza a inceput deja sa faca angajari pentru viitoarea fabrica.

Elena Laslean - Virtual Arad News (c) 1999Recent, la Bucuresti, S.C. Ellis SRL Arad si-a deschis in incinta Galeriei Comerciale World Trade Center un nou magazin. La inaugurare au participat reprezentanti ai presei scrise, ai TVR, Antena 1, PRO TV, Tele 7abc, vedete (Tavi Ursulescu, Christel Ungar Topescu, Doina Berchina, Gabriel Cotabita, Mirela Voiculescu Fugaru, Cornel Fugaru), oameni de afaceri, politicieni si... multe femei. Cu aceasta ocazie, d-nei Elena Laslean i s-a acordat premiul MAGIA MODEI. Acest premiu vine sa confirme inca odata valoarea cretiei de moda propuse si realizate de Casa de moda Ellis Arad. Dar acest eveniment, aradenii il pot viziona sambata la Tele 7abc si in emisiunea "Turnul Babel", realizata de Christel Ungar Topescu, sambata, 13 martie, pe programul 1 al TVR. Felicitari Ellis, felicitari d-na Elena Laslean pentru curajul de a lupta cu bucurestenii.

La inceputul acestei luni s-a deschis anul de instructie militara Martie 1999 - Februarie 2000. Comandantul Garnizoanei Arad, col. Moise Iercosan, a declarat ca activitatea de instructie a demarat in conditii foarte bune, obtinandu-se rezultate excelente la tragerile individuale cu arme de infanterie, care se desfasoara in aceste zile. Comandantul Moise Iercosan a adaugat ca obiectivul principal al Brigazii 19 Mecanizata "Ziridava" este dotarea cu armament, tehnica, aparatura si instruirea efectivelor batalionului mixt romano-ungar, care va deveni operational la sfarsitul acestui an.

Scoasa la licitatie pentru a sasea oara, ieri, 12 martie, SC Teba SA Arad se pare ca va fi in cele din urma transferata unui investitor local. Acest lucru se poate desprinde dupa prima zi de negociere directa purtata intre reprezentantii FPS Arad si conducerea SC Manitoba SRL Arad, o firma cu capital mixt, romano-german. Chiar daca, inca, contractul nu a fost semnat, cumparatorul pare foarte interesat de preluarea pachetului detinut de FPS. In aceasta ordine de idei, negocierile vor mai continua si in zilele urmatoare sperandu-se ca in cele din urma producatorul textil aradean sa treaca in proprietate privata. Acest lucru ar fi favorabil pentru lucratorii de aici, dar si pentru economia aradeana, care in ultimul timp este in mare suferinta si lipsita de piata de desfacere.

Dacia 12-18 martie En garde (FR)
Muresul 12-18 martie Sarutul dulce al razbunarii (SUA)
Arta 12-18 martie - Sala A Orasul nebun (SUA)
Arta 12-18 martie - Sala B Ingerul pazitor (SUA)
Progresul 11-14 martie Dr. Dolittle (SUA)
Progresul 15-17 martie Sabia magica - Legenda tinutului Camelot (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}