title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 11 octombrie 1999

Sediul temporar al firmei LucasCompania Lucas Wiring Systems este, pana acum, cea mai importanta investitie directa in Arad. Lucas produce sisteme de cabluri electrice pentru industria automobilelor. Productia a inceput din luna mai, intr-un sediu temporar. Englezii au concesionat insa un teren in zona Hipodrom, unde va fi construita noua fabrica. "Aceasta va fi finalizata pana la sfarsitul anului. Hala de productie va avea 4300 de metri patrati, iar spatiul destinat birourilor 1200 metri patrati".spune Mike Cope managerul general al Lucas-Romania.In prezent compania britanica are la arad mai mult de 300 de angajati, va avea peste 400 pana la sfarsitul anului si circa 600 la mijlocul anului 2000. Spatiul destinat productiei este de o curatenie ireprosabila. Fiecare om stie ce are de facut, nu exista timpi morti. "Toti angajatii, inclusiv managerul general poarta tricouri la fel, in timpul programului de lucru. Acest fapt simbolizeaza ca toti formam o echipa si ca fiecare om este important pentru ca ansamblul sa fie functional", precizeaza Alina Bunei manager de resurse umane la Lucas Romania. Mike Cope este foarte multumit de  calitatea fortei de munca "oamenii fiind foarte bine pregatiti si adaptandu-se cerintelor noastre." De altfel, in hala sunt panouri pe care sunt afisate informatii referitoare la productie si calitate aflate la dispozitia tuturor angajatilor. "Incercam sa implicam oamenii intr-un proces de imbunatatire continua a performantelor si a mediului de productie. Este vorba de ceea ce se numeste - management vizual - ", adauga Mike Cope. Pe viitor, Lucas Romania va extinde capacitatea productiva. Succesul acestei firme, ar putea sparge scepticismul altor investitori straini de a face afaceri la Arad si in Romania in general.
Dotarile bazei de fizioterapie sunt cele mai moderne din taraIn prezenta a numeroase personalitati ale vietii publice aradene, vineri s-a taiat panglica inaugurala a noii Baze de fizioterapie si recuperare medicala, apartinand Policlinicii municipale. Desi momentul mult asteptat trebuia sa demareze la ora 10,00, presa a fost pusa, si de data aceasta, sa-l astepte pana la ora 11,00, pe Gheorghe Neamtiu, prefectul judetului, fara de care panglica nu ar fi putut fi taiata. Aceasta "scapare" a pus putin la incercare nervii asistentei, dar momentul organizat de Casa Judeteana de Asigurari Sociale de Sanatate a fost o reusita. Economist Sabin Baltat, directorul general al CJASS Arad, ne-a declarat: "Prin ceea ce am realizat am intins o mana de ajutor sanatatii. Cele 30 de cabinete ale bazei nu sunt un lux sau un moft, sunt o recunostinta adusa asigaratului nostru care, pentru banii dati, trebuie sa fie multumit". Cele 15 asistente si cei patru medici specialisti care lucreaza in aceasta baza de fizioterapie si recuperare medicala ofera, prin munca prestata, servicii de cea mai buna calitate, aparatura si celelalte dotari fiind de inalta performanta. "Se fac tratamente in cabinete de electrofizioterapie, ultraviolete, ultrasunete, diadinamice, unde-scurte, sala gimnastica, parafina, bai galvanice, hidroterapie, electroterapie sau masaj. Putem spune, fara lipsa de modestie, ca oferim conditii mai bune decat statiuni precum Herculane sau Olanesti. Nu va sta nimeni la coada. In 20 de minute peste 30 de persoane pot beneficia de tratament, iar - daca punem la socoteala si sala de gimnastica - chiar 50" - ne-a declarat Sabin Baltat. Referindu-se la investitie, inceputa in luna aprilie a acestui an, directorul general ne-a declarat ca a ajuns la 2 miliarde de lei, fara a fi incluse aici dotarile si apratura. Constructia a fost executata de catre S.C. Arcons S.A., in timp ce instalatiile sanitare si electrice de catre S.C. Selstar S.A.
CHF Romania are acum filiala si la AradSaptamana trecuta, partenerii locali, regionali si nationali ai CHF- Romania s-au reunit la Timisoara pentru a sarbatori lansarea oficiala a noului program finantat de USAID (Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala), intitulat "Integrarea ONG - urilor in procesul de dezvoltare economica regionala". Dintre obiectivele acestui proiect fac parte consolidarea organizatiilor locale ale proprietarilor de locuinte si ale micilor intreprinzatori prin activitati de asistenta tehnica, precum si crearea de locuri de munca si injectarea de resurse financiare in comunitatea locala prin credite acordata intreprinderilor mici. Un alt obiectiv al acestui proiect este crearea unei retele regionale de institutii financiare comunitare Care vor continua activitatile de creditare incepute de CHF - Romania cand programul va lua sfarsit. Acest program va avea un proiect operational de 2,2 milioane USD, pentru urmatorii trei ani. Pe linga acest buget, CHF a reusit sa mareasca fondul rulant de imprumuturi initial la 1,9 milioane USD. Impactul total al programului asupra economiei din partea de Vest a tarii, incluzand rambursarile la programul de imprumuturi CHF - Romania, se ridica in prezent la peste 7,5 milioane USD (peste 125 miliarde de lei ), pentru urmatorii trei ani. In cadrul acestui nou proiect, CHF are acum sucursala ln judetele Timis, Arad, Hunedoara, Caras- Severin si Mehedinti. Proiectul "Integrarea ONG-urilor in procesul de dez-voltare economica regionala" a obtinut finantarea pana in luna iulie 2002.
Ana Maria Furnica anunta deschiderea oficiala a "Liniei Vietii"Vineri, la Cantina Municipala din Arad, in prezenta a numerosi invitati, doctorul psihiatru Ana Maria Furnica a inaugurat oficial "Linia Vietii" din Arad. Linia functioneaza in orasul nostru de o luna de zile si se adreseaza persoanelor cu tentative de suicid. Sinuciderea e "o concluzie de viata, gresita, la care putem ajunge fiecare dintre noi. Cand ne aflam in fata intrebarii "a fi sau a nu fi", simtim nevoia sa confruntam decizia noastra. Tocmai in acest sens, a luat fiinta "Linia Vietii". O linie telefonica deservita de 15 voluntari, gata sa asculte, sa inteleaga si sa ajute. In decurs de o luna, "Linia Vietii" a inregistrat 0,7 telefoane / zi, telefoane care aveau drept scop suicidul si alte telefoane cu caracter informativ. De mentionat ca anul trecut, rata sinuciderilor in Arad a fost de 36 la 100.000 de locuitori. Printre invitati s-a numarat si preotul ortodox Simion Mladin, de la Noua Catedrala. Dumnealui, ne-a relatat ca "sinuciderea este, potrivit invataturii Bisericii Ortodoxe, cel mai greu pacat." Un pacat de neiertat care poate fi considerat drept "culmea pacatelor". De mentionat faptul ca pacatul sinuciderii urmeaza dupa pacatul deznadejdii. Omul ajunge in pragul deznadejdii si al sinuciderii fiindca lasa pacatele nemarturisite. Le lasa "sa roada, sa ia amploare si sa distruga". Preotul Mladin spune ca "cel mai mare pacat este pacatul pe care nu-l putem marturisi si de care nu ne putem feri a-l mai savarsi." In calitate de pastor de suflete, preotul Simion Mladin este dispus sa colaboreze cu initiatorii "Liniei Vietii", respectiv cu medicii psihiatri Furnica Ana Maria si Cristian, in cadrul unui program pentru salvarea celor aflati in situatii de sinucidere.
Violonistul Stefan Ruha ii incanta pe melomanii aradeniAradul este singurul oras din tara care s-ar putea mandri cu cea mai indelungata traditie in organizarea concertelor de muzica simfonica. Joi seara, Filarmonica de Stat a inaugurat cea de a 110-a stagiune. Dirijorul Dorin Frandes a ales un program Ceaikovski, care a cuprins concertul pentru vioara si Simfonia a V-a, lucrari des rulate in repertoriul filarmonicii. Ne amintim ca in urma cu vreo 15 ani, stagiunea se deschidea invariabil cu uvertura beethoveniana "Inaugurarea casei". De anul trecut slagarul pare sa fi ajuns concertul pentru vioara si orchestra de Ceaikovshi. Daca anul trecut l-am ascultat in talmacirea violonistului Gabriel Croitoru, joi l-am auzit in interpretarea maestrului Stefan Ruha. Vechi prieten al Aradului, violonistul cu cea mai indelungata cariera solistica din tara a reconfirmat, in fata unei sali arhipline, reteta-i infailibila in a retine atentia publicului.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}