title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 11 martie 1999

Ultima captura de droguri la Vama Curtici se intampla in anul 1997, atunci cand in nu mai putin de patru randuri s-au decoperit cateva sute de grame de heroina. Ieri dimineata, in jurul orei 7,30, la Vama Curtici, vamesii au descoperit intr-un compartiment al Rapidului "Ovidius" Constanta-Budapesta doua dame, mama si fiica, dragute, blonde si exagerat de amabile. Cele doua "turiste" se numesc Kosolapova Larysa (15 ani) si Gadyrova Elmira (32 ani). Cele 449 de grame de heroina descoperite asupra celor doua ucrainene care veneau din Turcia - se pare de la "produs" si se indreptau spre Budapesta, au fost descoperite in pantofi, sub branturi. Iata ce ne declara vamesul care a facut captura, insistand sa-si pastreze anonimatul: "Am descoperit drogurile fara a detine nici un fel de informatii. Noi ne-am facut doar datoria de serviciu. Pentru mine suspecta a fost destinatia si faptul ca mi-au prezentat tot ca aveau asupra lor, inclusiv casetele audio. In picioare aveau adidasi sport, cu talpa groasa. Pe talpa interioara se aflau plicurile cu heroina, intr-un loc scobit in toc si lipit apoi cu talpici." Cele doua ucrainene au fost oprite pentru cercetari, dupa cum ne declara seful Vamii Curtici, dl. Vasile Trusca, iar mai apoi, atat marfa cat si cetatenele din Ucraina au fost predate IJP Arad pentru continuarea cercetarilor.

Timp de trei zile, a avut loc in orasul nostru pregatirea primei sedinte de lucru a partenerilor internationali ai proiectului de dezvoltare regionala ECOS - OUVERTURE. La intalnirile desfasurate in Palatul Administrativ au participat partenerii italieni ai programului, veniti din regiunea Trentino, precum si reprezentantii municipiului Arad, singura regiune din Romania partenera in program. Conform celor declarate de primarul Valentin Neamt, acesta este primul proiect in care Aradul este lider. Comisia Europeana va finanta proiectul cu 800.000 de euro din care 120.000 vor reveni Aradului. Obiectivul programului este sa ajute regiunile partenere sa-si stabileasca strategii de dezvoltare pe un timp indelungat, conceptul de baza fiind integrarea intre urban si rural. In judetul Arad au fost initiate doua zone de testare, acestea fiind comunele Gurahont si Seleus. Aici se vor face studii de fezabilitate si se vor organiza seminarii, punandu-se accent pe crearea unor noi posibilitati de castigare a existentei. Programul in sine este structurat pe patru module: Modulul A vizeaza coordonarea, comunicarea, aprecierea si evaluarea; Modulul B priveste guvernarea locala si regionala; Modulul C se ocupa de bilanturile de productie iar Modulul D de dezvoltarea locala integrata. Proiectul a fost demarat la intai februarie si se va desfasura pe o durata de doi ani. S-a stabilit ca fiecare institutie locala partenera sa se ocupe de un anumit modul, fiind inplicate Administratia Locala Publica, societati comerciale, Directia Agricola si Agentia de Dezvoltare ( ADAR ). In ceea ce priveste turismul, in lunile urmatoare se vor selecta unele gospodarii din Gurahont si Seleus pentru a ajuta la dezvoltarea turismului rural. Coordonatorul din partea Centrului International pentru Protectia Muncii, Michel Dubost, a declarat: "Aveti o capacitate de organizare extraordinara si sunt sigur ca acest proiect va da rezultatele asteptate".

Casa asigurarilor de sanatate a judetului Arad - Virtual Arad News (c) 1999Casa judeteana de asigurari sociale si de sanatate s-a gandit sa faca o surpriza retelei sanitare din Arad (spitale, dispensare, policlinici), prin finantarea cu 12 miliarde de lei folosite pentru cheltuielile curente pe luna martie. Acest lucru este posibil datorita stabilirii de catre aceasta casa a unui buget de venituri si cheltuieli care sa permita finantarea retelei sanitare locale. Deoarece CJASS este subordonata atat Ministerului Sanatatii cat si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, banii care au fost colectati de catre Casa judeteana si care au intrat in bugetul MS urmeaza sa fie virati in foarte scurt timp inapoi pentru ca unele institutii din Arad cum ar fi Spitalul de la Mocrea, Maternul, Directia Sanitara, Spitalul judetean, Inspectoratul de control, Spitalul din Lipova sau cel din Ineu sa poata sa fie la zi cu restantele. "Casa are ca scop de a achita prestarea serviciilor, nicidecum de a acumula un capital de investitii. Cred ca prin aceasta institutie nou infiintata, actul medical nu are decat de castigat. Acesta incheie doar contracte de servicii si, cel mai important lucru care trebuie remarcat, nu vor mai aparea contestatii pe tema banilor." - ne declara Sabin Baltat, directorul general al Casei judetene de asigurari sociale si sanatate Arad.
Councurs de preselectie pentru "Autentic Miss Romania" la Arad - Virtual Arad News (c) 1999Ieri seara, la Discoteca Corleone, din incinta Strandului, era mare animatie. O multime de lume astepta curioasa inceperea Concursului de Frumusete organizat de ziarul Adevarul, postul de televiziune aradean Intersat si cel national Antena 1. Desi cu o oarecare intarziere, concursul a inceput. In prima parte cele 26 de concurente au "defilat" pe rand, in fata numerosului public si a unui prestigios juriu, in "tinuta de zi". In partea a doua a Concursului de Frumusete, participantele echipate in costum de baie, au reusit sa dovedeasca ca frumusetea aradencelor nu-i doar o legenda. Finalistele vor participa la faza "Autentic Miss Banat", unde vor fi selectate concurentele pentru faza nationala.Vom reveni cu noutati in zilele urmatoare.

Ieri si-a inceput activitatea Casa Judeteana a Cooperativelor de Credit "Concordia Romana" Arad. Aceasta este a treia casa judeteana deschisa in tara si are sediul in cladirea BIR Arad. Cooperativa de Credit "Concordia Romana" a luat fiinta in baza Legii 109/1996, la initiativa Centrului International Ecumenic si a Bancii Intemationale a Religiilor din Romhnia. Casa Judeteana a Cooperativelor de Credit "Concordia Romana" Arad functioneaza in stransa si directa legatura cu BIR Arad. "Concordia Romana" va acorda imprumuturi persoanelor fizice, urmand ca BIR sa acorde credite persoanelor juridice. Imprumuturile acordate de "Concordia Romana" pot fi de pana la zece ori suma depusa, care este minim 100.000 lei. "Imprumuturile se acorda fara garantii imobiliare, in baza a trei giranti. Dobanda pe care o vom practica va fi cea mai mica dintre dobanzile practicate de bancile comerciale din tara", spune Danut Nadasan, presedintele Casei Judetene a Cooperativelor de Credit "Concordia Romana" Arad. Pe langa cea din Arad, in urmatoarele zile isi vor incepe activitatea cooperativele de credit "Concordia Romana" din Lipova, Ineu, Siria. In scurt timp, astfel de cooperative vor fi infiintate la Sebis, Varfurile, Gurahont, Beliu, Semlac, Curtici, Pecica.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}