title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 10 aprilie 1999

Hristos a Inviat !

kosovo_war_15.jpg (16757 bytes)Americanii si ortacii lor continua bombardamentele impotriva lui Milosevici. Fiindca, tinand de proasta o lume intreaga, yankeii asta zic: il bombardam pe Milosevici. Prin urmare, ne putem linisti. Nevricosi si suspiciosi cum suntem, noi credeam ca Iugoslavia este bombardata si ca poporul sarb este supus caznelor. Acum, insa, ne-am luminat. Cand sunt distruse podurile peste Dunare, de fapt este lovit Milosevici, impielitatul de el care s-a dat de trel ori peste cap, la miez de noapte si s-a facut pod. Americanii nu pot fi insa pacaliti cu una, eu doua, asa ca l-au lovit. Cand sunt in flacari fabrici de medicamente, de autoturisme etc., cand sunt distruse cartiere, Milosevici mai primeste cateva peste cocoasa. Cand mor civili nevinovati tot Milosevici este pedepsit. Cand Serbia este in lacari, democratii de americani il parjolesc, de fapt, pe Milosevici. Acum, se zice, Milosevici s-ar fi intrupat in releele Televiziunii Iugoslave, drept pentru care americanii vor distruge turnul TV si releele. Si uite-asa, Milosevici asta va fi lovit pe tot teritoriul Iugoslaviei, pana nu va mai ramane piatra pe piatra. Daca am fi tampiti ori handicapati psihic, cum ne cred americanii lui Bill Clinton, ar trebui sa zicem cum asa: "Loviti-l pe Milosevici asta cat vreti, dar aveti grija sa nu sufere poporul sarb". Dar nu suntem idioti. Vedem si pricepem. Americanii, cred ei, isi ascund nesimtirea de a ataca un stat independent si suveran in spatele unui nume de om. Pentru ei, Iugoslavia nu exista. Exista doar un Milosevici. Cladiri, fabrici, institutii, poduri, rauri, ramuri, oameni maturi, copii, televiziune si toate cate sunt se numesc simplu: Milosevici. Avem de-a face cu cel mai mare cinism din acest secol. Nici Adolf Hitler n-a confundat cu atata impertinenta un lider de stat cu poporu. El macar a spus-o pe fata - evreii trebuie lichidati, tiganii, la fel. Nu si-a ascuns gandul marsav dupa rabin ori dupa bulibasa. Doar Adolf Clinton, cum il numesc sarbii, dupa ce i-a facut felul Monicai, vrea sa-i faca felul si Iugoslaviei. Smecheria asta cu pedepsirea lui Milosevici este strigatoare la cer. Ieri seara, intr-un interviu acordut la BBC, Tony Blair, premierul Marii Britanii, a declarut ca Iugoslavia nu mai poate ramane intreaga si ca provincia Kosovo va deveni stat independent. Cum s-ar spune, Milosevici va fi rupt in doua. Uite-asa ajungem sa ne fie rusine de lumea in care traim si sa dezvoltam un semtiment antiamerican de care nu ne credeam capabili. Mai ales ca, nu-i asa, maine s-ar putea ca americanii sa se "supere" pe Constantinescu ori pe cine-o mai fi presedintele Romaniei.

Guvernul a decis, joi, si dea aviz favorabil pentru infiintarea Zonei Libere Arad - Curtici. Vestea a fost primita de autoritatile locale drept cel mai frumos cadou de Pasti, sperandu-se ca in cel mai scurt timp isi vor face aparitia si investitorii. Gheorghe Udrescu, directorul Aeroportului International Arad, este convins ca cele 15 hectare ale Zonei Libere, aflate in zona aeroportului, vor fi inchiriate investitorilor in cel mult doua saptamani. "Cred ca in urmatoarele doua saptamani nu va mai exista nici un centimetru patrat de teren neinchiriat de catre investitori" - a declarat acesta. Gheorghe Udrescu si-a exprimat speranta ca in viitorul apropiat va putea fi pus in practica si proiectul CARGO, pentru transportul aerian de marfa. Pentru acesta, aeroportul aradean urmeaza sa pimeasca 2,6 milioane de dolari.

Pana la sfarsitul lunii februarie din 1999, totalul investitiilor straine din judetul nostru se ridica la 52.587.250 dolari si 129.580.507.356 lei. Cele mai multe societati au fost infiintate de investitori italieni, totalul lor ridicandu-se la 469 de agenti economici. Din acestea cele mai multe, 103 firme, au fost infiintate in 1994, in anii urmatori afluenta italiana fiind mai scazuta. Anul 1998 a marcat o revenire in forta a acestora, ei participand la aparitia a 89 noi operatori economici. In primele doua luni ale anului in curs au fost infiintate 13 firme. Partea italiana a investit in jur de 11 miliarde de lei si 16,8 milioane de dolari. Pe al doilea loc ca numar de societati infiintate se afla Germania, pana la sfarsitul lunii febraurie, ei participand la nasterea a 396 de firme. Anul de activitate maxima pentru germani a fost tot 1994, cand acestia au infiintat 100 de firme. In 1998 nemtii au pus la punct 41 de societati, iar pana in februarie anul in curs, cinci. Totalul investitiilor germane se cifreaza la 21 de miliarde de lei si 9 milioane de dolari. Pe locul trei se afla Ungaria cu 180 de societati comerciale (sase infiintate in acest an) cu un total de investitii de 262 de milioane de lei si 2 milioane de dolari. Din statistica prezentata reiese ca sunt mai multe tari care au infiintat relativ putine firme (in comparatie cu cele clasate pe primele trei locuri) dar, sumele investite le confera un loc important. Astfel, Austria participa in 92 de societati cu o investitie de 4 miliarde de lei si 10 milioane de dolari. Investitorii canadieni au infiintat doar 22 de societati, in schimb au investit 59 de miliarde de lei 5,8 milioane de dolari. In fine, Islanda este reprezentata in trei societati comerciale, dar a investit 15 miliarde de lei si 2 milioane de dolari. Ca si o curiozitate, amintim ca in judetul nostru au investit reprezentanti si din tari mai exotice, cum ar fi de pilda: Irak, Insulele Virgine, Bahamas, Camerun, Venezuela, Singapore, Libia, Nigeria etc. In judetul nostru sunt investitori din 55 de tari de pe toate cele patru continente populate ale lumii.

Aeroportul International Arad - Virtual Arad News (c) 1999Ieri, intr-o conferinta de presa, directorul Aeroportului Arad - Gheorghe Udrescu - ne-a informat ca in ultimele 11 zile au operat 98 curse exteme si 30 interne, avand in total, la bord 2258 de pasageri. In aceasta perioada s-a desfasurat o activitate intensa derulata eficient prin efortul celor 70 de angajati ai aeroportului. Chiar daca unele persoane au afirmat ca aeroportul aradean nu e adecvat pentru cursele ce au operat aici, trebuie sa spunem ca pilotii si toate companiile au fost extrem de multumite. Din conferinta de presa a reiesit ca in aceasta vara s-ar putea ca aeroportul aradean sa preia toate cursele de pe Oradea, avand in vedere ca acesta va intra in reparatii. Directorul Aeroportului Arad a precizat ca prin politica manageriala practicata se doreste marirea traficului pe relatiile externe. Ieri a fost avizata hotararea de Guvern privind Zona libera. Asta inseamna ca in viitorul apropiat se va inaugura si transportul CARGO. Mai mult decat atat, dl.Udrescu spunea ca in doua saptamani nu va mai exista nici un centimetru patrat de teren neinchiriat. Ceea ce denota ca viitorul aeroportului se prefigureaza a fi extrem de bun, atat in ceea ce priveste transportul de pasageri cat si cel de marfa. Mai ales ca asa cum spuneau toti pilotii care au aterizat pe Arad pista de aici este, din punct de vedere calitativ, cea mai buna din Romania. In ultimele 11 zile, aeroportul a avut beneficii in valoare de 7.723 dolari USA, ceea ce a facut ca pierderile din perioada in care aeroportul a fost inchis, sa fie amortizate. Cursele externe de Verona, Treviso si Stuttgart opereaza normal, zborul inaugural al cursei de Stuttgart facandu-se in zilele imediat urmatoare.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}