title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Sambata, 8 mai 1999

Targurile CONFORT INSTAL '99 si PROTECT '99 la Arad - Virtual Arad News (c) 1999Ieri, la Sala Sporturilor, s-a incheiat a V-a editie a targului CONFORT INSTAL '99, desfasurat in paralel cu prima editie a salonului PROTECT '99. Targul a reunit 39 de participanti, firme producatoare, importatoare sau comerciante in domeniul instalatiilor etectrice, sanitare, echipamentelor de incalzire si climatizare, echipamentelor si serviciilor pentru protectia muncii. Confort Instal si Protect '99 a oferit expozantilor, pe durata celor patru zile, posibilitatea de a-si prezenta si promova firma in cadrul unui targ cu participare internationala. Targurile CONFORT INSTAL '99 si PROTECT '99 la Arad - Virtual Arad News (c) 1999"A fost un targ bun, decent, care s-a adresat in primul rand firmelor de specialitate din Arad, ne-a spus Nicoale Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, care a organizat targul. Expozantii au fost multumiti atat de calitatea organizarii cat si de vizitatori. Targul e in crestere si ce este de remarcat e ca targurile incep sa devina mai profesioniste. Sunt mai bine aranjate iar expozantii si vizitatorii sunt mai bine pregititi. Inainte, lumea venea la targ din curiozitate. Acum, are tinte precise. Oamenii vin si se intereseaza de anumite lucruri." Salonul de echipamente, dispozitive si servicii pentru protectia muncii, Protect '99, organizat in premiera in orasul nostru, a avut mare succes. Daca dupa revolutie, protectia muncii a fost lasata deoparte, acum domeniul se reinstaleaza, pentru ca protectia muncii e ceva necesar. "Singura grija a expozantilor a fost daca anul viitor va mai fi organizat salonul Protect. Noi i-am asigurat ca Protect va continua", a adaugat Nicolae Bacanu.

In mod traditional, la 8 mai , se sarbatoreste in intreaga lume "ZIUA MONDIALA A CRUCII ROSII", in care personalitati ale lumii politice, ale culturii, artei si sportului se reunesc sub deviza "Puterea Umanitatii". In acest an, ziua mondiala marcheaza la 8 mai, inceputul unei actiuni de amploare a Miscarii Mondiale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie "Campania Millennium", care va avea ca obiectiv promovarea in pragul unui nou mileniu a ideilor, principiilor si documentelor Crucii Rosi. Cu prilejul acestor evenimente, filiala de Cruce Rosie a judetului Arad va desfasura o serie de activitati printre care amintim: in perioada 1-31 mai 1999, se va organiza la nivelul subfilialelor orasenesti si comunale, actiuni de colecta de fonduri ce vor fi folosite in scopuri umanitare, in sprijinul persoanelor defavorizate, in zilele de 11 si 12 mai 1999, orele 9, se va desfasura concursul pentru sanatate prim ajutor "Sanitarii priceputi", fazele pe municipiu si zona, cu participarea claselor din gimnaziu si licee, iar in ziua de 27 mai, ora 9, pe terenul Constructorul din municipiul Arad se va desfasura faza judeteana la ambele grupe de varsta. In perioada 7 - 15 mai a.c., filiala judetului Arad, cu sprijinul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, va acorda ajutoare in valoare de 40 milioane lei constand in alimente pentru cele 161 familii, din municipiul Arad, Chisineu Cris si Pancota care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna februarie 1999, suma alocata in acest scop provine din donatiile in in bani oferite de catre diferite societati comerciale si oameni de suflet din randurile populatiei.

La Macea vor incepe lucrarile pentru amenajarea unui parc al copiilor. Banii pentru aceste constructii au fost donati de catre copiii ofiterilor americani NATO, din Olanda. Desi initial ar fi trebuit sa vina chiar micutii americani sa se ocupe de aceasta lucrare, acestia nu au mai ajuns deoarece parintii lor sunt implicati in conflictul din Kosovo. Pentru ca lucrarile sa nu intarzie, americanii au trimis 2.250 de dolari pentru inceperea acestora. In ceea ce priveste aceasta donatie, primarul Ioan Mercea ne-a declarat: "Americanii ne-au trimis banii iar acum noi asteptam proiectele pentru montarea parcului, proiecte care ne vor fi trimise, prin fax din Olanda. Copiii au mai fost si anul trecut la noi si au amenajat niste hinte iar acum speram sa terminam lucrarile". Toate constructiile care se vor face in parc sunt din lemn.

Cu ocazia vizitei Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al ll-lea va fi pus in circulatie un tren special pe ruta Aradul Nou - Timisoara - Bucuresti, care va pleca astazi, 8 mai, la ora 22,39. Cu el vor calatori peste 3000 de credinciosi (catolici, greco-catolici si ortodocsi) din toata zona Banatului: Arad, Timisoara, Lugoj, Caransebes si Orsova. Ei vor participa la liturghia celebrata de Sanctitatea Sa in Parcul Izvor, din Bucuresti, maine, 9 mai, la ora 17. Alte trenuri suplimentare pregatite special pentru acest eveniment vor pleca din orase precum: Bacau, Oradea, Cluj, Satu Mare, Suceava s.a. Se anunta o participare masiva a romanilor, conferind astfel o dimensiune spirituala deosebita evenimentului, a faptului ca Papa Ioan Paul al II-lea va fi primul care, dupa Marea Schisma de acum aproape o mie de ani, va ingenunchea pentru a saruta pamantul unei tari ortodoxe.

Fabrica de mobila curbata din Pancota - Virtual Arad News (c) 1999Judecatoria dn Ineu a hotarat ca greva de la - SC Pancotas - este ilegala. Aceasta pentru ca nu se incadreaza in limitele dispzitiilor Legii 15/1991 privind conflictele colective de munca. Solutia a fost data cu drept de recurs. Greva a inceput cu cateva zile in urma si continua si ieri. Dl. Ioan Moraru, directorul executiv al S.C. -Pancotas SA- din Pancota, a declarat: "Sper ca acum lucrurile sunt clare!". Ce inseamna acest lucru pentru conducerea firmei, ne-a precizat in continuare dl. Ioan Moraru: "Conducerea de la Bucuresti a firmei a revenit asupra deciziei de a inchide fabrica daca nu inceteaza greva. Insa am fost mandatat sa fac listele cu cei carora le vom desface contractele de munca in baza art. 130 litera i. Vor fi peste 300 de persoane ! In al doilea rand, vom actiona in judecatata pe cei ce au declansat greva,pentru ca in timpul grevei noi am inregistrat pierderi mari ce trebuiesc recuperate !". La ceste decizii s-ar putea reveni in functie de rezultatul judecarii recursului, in cazul in care grevistii il vor declara. Ieri, au aparut si primele disensiuni intre angajatii de la "Pancotas" martori oculari sustinand ca prin curtea fabricii zburau lemne si pietre !

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}