title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Vineri, 8 ianuarie 1999

Credinciosii ortodocsi sarbi au sarbatorit ieri prima zi de Craciun. Dupa Sfanta Liturghie, oficiata de parintele protopop Stefan Raici, cei prezenti in biserica sarbeasca au asistat la rememorarea unei stravechi traditii. Au fost sfintite buchetele facute din crengute de stejar si paie, legate cu tricolor, care s-au impartit credinciosilor din biserica odata cu anafura. In practica ortodocsilor sarbi, bradul de Craciun nu este traditional, el venind pe filiera occidentala. In dimineata zilei de Ajun era obiceiul ca gospodarul sa aduca din padure o creanga de gorun, cu care se intretinea focul toata noaptea, ajutand astfel luminii sa triumfe asupra intunericului, practica venita din epocile precrestine. Totodata se puneau pe jos, in casa, paie care sugerau ieslea Mantuitorului. A doua zi, taciunii se adunau din vatra si se duceau in camp spre imbelsugarea roadelor pamantului. La praznicul sabesc a fost prezent si a rostit un cuvant de salut fratesc P.S.P. dr. Timotei Seviciu, episcop al Eparhiei Ortodoxe Romane a Aradului.

Emil Putin, deputat PSDR - Nu exista vacanta politica

Emil Putin - Virtual Arad News (c) 1999"Vreau sa amintesc o veche zicala de-a mea: exista doar vacanta parlamentara, dar vacanta politica niciodata. As vrea sa folosesc perioada de vacanta in trei di- rectii. In primul rand, profitand de faptul ca in prima perioada sunt in Arad, doresc sa ma intalnesc cu membri ai unor organizatii din teritoriu. Sambata, de exemplu, ma voi deplasa la Sicula si Cherelus pentru a discuta cu cei de acolo in vederea promovarii unei propuneri legislative privind declararea localitatii Cherelus comuna. In partea a doua a vacantei voi fi la Bucuresti si de acolo voi pleca in mai multe judete din tara In calitatea mea de prim-vicepresedinte al PSDR. De asemenea se vor relua discutiile si negocierile cu partenerii nostri din ApR. Mi-am impus, deasemenea, sa iau legatura si cu o serie de lideri de organizatii sindicale in vederea gasirii unor modalitati comune de iesire din criza social-economica a tarii. In partea a treia va trebui sa-mi gasesc timp pentru a reciti o serie de proiecte legislative nou aparute, intrucat in ultima saptamana de vacanta avem sedinta Comisiei Juridice de Disciplina si Imunitati. Exista o cerere privind rediscutarea ridicarii imunitatii deputatului Gabriel Bivolaru. Cam acestea ar fi, pe scurt, activitatile pe care mi le-am propus in aceasta vacanta... activa."

Titus Ghiorghiof, deputat PNL - In data de 13 - confruntare Remes - Catarama

Titu Ghiorghiof - Virtual Arad News (c) 1999"Eu am timp de vacanta? Abia m-am intors de la Bucuresti. Incepind cu data de 18 ianuarie, la Comisia de Industrie si Servicii a Camerei Deputatilor se discuta Proiectul de buget pe 1999. Practic, eu trebuie sa adun amendamentele din judetul Arad. De aceea am considerat ca e necesar sa se intruneasca Consiliul Politic la Arad. Pentru ca deputatii trebuie sa cunoasca investitiie pentru judetul Arad si dorinta consilierilor judeteni privind obiectivele pe care le au in vedere si a caror finantare doresc sa o primeasca partial de la buget. Cu alte cuvinte, noi trebuie sa stim ce sa cerem pentru judetul nostru. Cand sunt in judet, dimineata intre orele 10-14, am ore de audienta la biroul parlamentar, iar in rest ma deplasez in judet. Spre exemplu, saptamana viitoare imi deschid birou parlamentar in Gurahont. As mai vrea sa ma intalnesc cu primarii PNL la ei acasa, sa vad cu ce probleme se confrunta si cum pot sa-i ajut. Am putin timp la dispozitie pentru judet, pentru ca marti seara (12 ian.) plec la Bucuresti pentru sedinta Biroului Permanent din 13 ianuarie. Se va discuta in mod sigur pozitia Ministerului de Finante (in speta a ministrului Remes) fata de ordonanta privind impozitul pe profitul reinvestit, pornita din initiativa Comisiei Economice condusa de V. Catarama. Timp pentru mine nu mai am".
Tren in gara Arad - Virtual Arad News (c) 1998Greva salariatilor cailor ferate din Ungaria (MAV), care a inceput in urma cu trei zile, afecteaza serios traficul feroviar romanesc. Toate trenurile care aveau ca destinatie Ungaria au fost anulate, singurul tren care a avut unda verde din partea maghiarilor fiind un Eurocity, format in gara Curtici cu destinatia Bucuresti. Potrivit informatorului de calatori Fibia Don, din gara Arad se vor forma doua trenuri cu destinatia Bucuresti, acestea plecand la orele 18,05 respectiv 19,44. Greva maghiarilor a dus la constituirea unor pierderi financiare destul de mari, insa, in urma acordurilor care se vor semna de catre cele doua societati nationale de transport feroviar acestea vor fi decontate. Unii dintre calatori care au avut ghinionul sau proasta inspiratie sa fie intr-unul din trenurile care mergeau spre Ungaria au constatat cu surpriza ca nu mai au cu ce sa se intoarca in tara. De la regionala CFR Timisoara nu am putut afla mare lucru, la randul lor acestia asteptand noi indicatii de la conducerea centrala. Pana la aceasta data casierele nu au semnalat nici o reclamatie din partea calatorilor privind restituirea totala sau partiala a costurilor legitimatiilor de calatorie. Nici trenurile de marfa nu au avut o soarta mai buna, in ultimele 72 de ore acestea neintrand in Ungaria. Ca si cand toate acestea nu ar fi suficiente, in noaptea de 5/6 ianuarie, datorita stresului si presiunii psihice la care a fost supus, directorul general al Companiei de transport feroviar din Ungaria Sipos Andras, a decedat in urma unui atac de cord.

Cea mai cunoscuta companie de bauturi racoritoare din lume ne propune un joc interactiv, in care "hotul" se afla in Romania iar romanii trebuie sa ajute la gasirea originalului. Indiciile privind "hotul" originalului Coca-Cola se afla inscriptionate in interiorul capacelor sticlelor de Coca-Cola. Pentru oricare din indicii gasite premiul este de 100 de dolari iar pentru persoana care va gasi capacul castigator, Coca-Cola ofera un premiu in valoare de 10.000 de dolari si o excursie de sapte zile in Atlanta pentru doua persoane.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}