title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Vineri, 7 mai 1999

Rectorul Aurel Ardelean - Virtual Arad News (c) 1999La invitatia Liberty University din Sacramento si a Comitetului Diasporei Romane din SUA, o delegatie din Romania a Parlamentului si a Ministerului Educatiei Nationale efectueaza o vizita in SUA in perioada 3-17 mai 1999. Delegatia este condusa de prof. dr. Stefan Glavan - membru al Parlamentului Romaniei, Florin Vasiliu - director al Directiei Invatamant si Programe Educationale din cadrul MEN, Sorin Zaharia - director adjunct la Unitatea de Coordonare a Programelor PHARE si este formata din rectori, decani si alte cadre didactice de la universitati din Iasi, Arad, Timisoara, Targoviste si Alba-Iulia. Aradul este reprezentat de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", singurul reprezentant al invatamantului independent din Romania. Scopurile acestei vizite sunt: stabilirea de relatii "exchange program" pentru studenti si corpul profesoral; recunoasterea Curriculei academice si a creditelor academice obtinute in Romania; promovarea sistemului de invatamant superior american in sistemul romanesc; constituirea programelor de invatamant la distanta; constituirea de programe subordonate universitatilor traditionale etc. In plus fata de aceste probleme, rectorul universitatii independente din Arad va aborda si urmatoarele aspecte: organizarea unui centru de hematologie la Arad; organizarea unei banci de credit pentru studentii romani in colaborare cu Liberty University; dotarea unui laborator de tehnica dentara la Arad, in colaborare cu Portage Dental Laboratory. Programul delegatiei va mai cuprinde vizitarea unor universitati americane si discutii directe cu persoanele interesate. Astfel, se vor organiza mitinguri la Ohio University, la Case Western University, la Akron University, la Georgetown University, o vizita la Kent State University si o intalnire cu Regents of University of California. Programul prevede si semnarea unui memorandum adresat Corpului de Regents si Cabinetului Prezidential al Universitatii din California (constituita din mai mult de 50 de campusuri).
Bulevardul Revolutie din AradBulevardul Revolutiei va fi inchis partial in acest sfarsit de saptamana, pe tronsonul Teatru - Piata Primariei (sensul de mers spre Podgoria), pentru a li se da posibilitatea agentilor economici sa-si instaleze chioscuri si tonete, cu ocazia manifestarilor care se vor desfasura sub genericul "Primavara aradeana". Circulatia auto va fi inchisa din aceasta seara, incepand cu ora 23.00, pana duminica seara. Primarul Valentin Neamt ne-a declarat ca masura va fi luata si in urmatoarele doua week-end-uri, doar circulatia tramvaielor urmand sa se desfasoare normal. Primarul a adaugat ca pe acesta portiune a bulevardului agentii economici vor fi scutiti de plata taxelor de utilizare a domeniului public, in perioada 8 - 23 mai, avand posibilitatea de a comercializa toate genurile de produse.

In Romania, Ziua Mondiala a Crucii Rosii - 8 Mai - va fi sarbatorita printr-o colecta de fonduri pentru ajutorarea copiilor orfani, actiune care va continua pana la sfarsitul acestei luni. Presedintele filialei Arad a Crucii Rosii, Gheorghe Constantin, ne-a declarat ca, in acest an, ziua mondiala va marca inceputul unei actiuni de amploare a Miscarii Mondiale de Cruce Rosie, sub numele "Campania Millennium", care va avea ca obiectiv promovarea in pragul noului mileniu a ideilor si principiilor organizatiilor de sanatate. Gheorghe Constantin a adaugat ca, pe parcursul acestei luni, filiala locala va organiza o serie de actiuni umanitare. Incepand de astazi, timp de o saptamana, vor fi distribuite alimente celor 161 de familii care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna februarie. Aceste ajutoare, in valoare de 40 de milioane de lei, provin de la Crucea Rosie din Romania, deoarece populatia judetului nostru nu a depus nici un leu in conturile deschise pentru sinistrati, desi apelurile umanitare au fost lansate cu doua luni in urma. Strangerile de fonduri pentru persoanele defavorizate vor fi organizate in toate orasele si comunele din judet, pana la finele lunii. De asemenea, Crucea Rosie Arad va organiza, pe terenul "Constructorul", in 11 si 12 mai, fazele pe municipiu si pe zona a concursului de sanatate si prim ajutor "Sanitarii priceputi".

Facultatea de Teoligie din Arad - Virtual Arad News (c) 1999La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad era sarbatoare: cea de-a cincea promotie de studenti a absolvit cursurile acestei prestigioase institutii de invatamant superior din Arad. Parintele conf. dr. Ioan Tulcan, decanul facultatii, le-a tinut studentilor o ultima ora de curs despre concretetea fenomenului cultural al Bisericii, despre angajamentul teologic si misionar de care trebuie sa dea dovada viitorii preoti si profesori de religie, despre nobletea exiologica a muncii liturghisitorilor... "A preface intreaga existenta in Biserica - spunea vorbitorul -, a pastra contactul cu facultatea si a te perfectiona mereu, a aduce echilibrul dar innoirea in societate, iata menirea d-voastra de astazi inainte. Calauziti oamenii pentru ca sa sesizeze sensurile existentei." In incheiere, studentii absolventi au inmanat "cheia Facultatii" celor din anul III, urandu-le "sa fiti mai buni decat noi". (Albu Filip).

Elevii, cu exceptia celor din clasele a VIII-a, care vor incheia cursurile in 21 mai, vor mai avea o saptamana de vacanta, in perioada 29 mai - 6 iunie, a declarat, agentiei MEDlAFAX, Alexandru Tion, director in Ministerul Educatiei Nationale. Potrivit structurii anului scolar 1998-1999, elevii claselor a XII-a vor termina cursurile in 11 iunie, cu o saptamana mai devreme decat colegii din ceilalti ani. In saptamana libera pana la incheierea anului scolar, profesorii ale caror materii fac obiectul examenului de bacalaureat vor organiza meditatii cu elevii care solicita acest lucru, a mai spus Tion. Anul scolar 1998-1999 se va incheia vineri, 25 iunie, dupa ultima ora de curs.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}