title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 6 decembrie 1999

Radio Arad emite pe frecventa vesticaIncepand de duminica ora 16,00, Radio Arad emite pe frecventa de 99,1 MHZ, trecand astfel din banda est pe banda vest. Asteptatul eveniment s-a  produs odata cu lansarea unei noi grile de programe si o imbunatatire substantiala a calitatii semnalului. Pe langa programul propriu al Radio Arad, ascultatorii vor regasi si emisiunile deja indragite de catre aradeni al postului Radio Contact. Pentru o buna auditie, acordul fin al aparatelor de radio trebuie fixat pe frecventa 99,1 MHz. In ajunul marelui eveniment radiofonic aradean am purtat un scurt dialog cu directorul Radioteleviziunii Arad, dl. Alexandru Mot.
- Cum va arata noua grila de programe?
- Asa cum am mai precizat si cu alte ocazii, noua grila de programe va fi alcatuita in afilieri cu Radio Contact. Programul propriu emis de Radio Arad va putea fi receptionat astfel: de luni pana vineri, zilnic, intre orele 8-10, 12-14 si 16-20; sambata vom emite intre orele 8-10, 12-15 si 19-22, iar duminica intre 8-12 si 16-20. Aceasta inseamna ca Radio Arad va emite 56 ore saptamanal program propriu. In rest, vom prelua in permanenta Radio Contact. As dori sa mai precizez ca Radio Arad va difuza in programele sale muzicale 70%. muzica retro. Sper ca acest fapt si fie apreciat mod deosebit de catre aradeni. Aceasta nu inseamna ca tanara generatie nu se va regasi in programele noastre. Dimpotriva! Incercam sa-i multumim pe toti ascultatorii care ne-au fost fideli de-a lungul anilor. Cat despre ce anume contine grila de programe, va pot spune ca, in principiu, este extrem de complexa. Veti gasi in programele noastre stiri locale si nationale, sport, emisiuni speciale pentru diverse generatii, matinal, emisiuni interactive si concursuri si multa, multa muzica buna. Despre toate acestea va invit sa luati nota din promotionalele care vor fi difuzate pe Radio Arad incepand de duminica. Suplimentar, programul radioului va fi difuzat pe TV Arad si in cotidianul "Adevarul". In incheiere, sper ca intalnirea cu ascultatorii nostri pe 99,1 MHz sa fie unul dintre cele mai frumoase cadouri de Mos Nicolae.
Ceferistii au intrat in greva generalaSindicatele de la calea ferata  si dispecerii locali si centrali feroviari vor stabili, in urmatoarele doua zile, pe baza programelor de circulatie fumizate de administratie, ce trenuri vor circula incepand de luni, ora 7.00, pentru a asigura treimea din activitate prevazuta de lege in cazul declansarii grevei generale, a declarat Gabriel Craciun, presedintele Conventiei "Solidaritatea" a Sindicatelor Feroviare din Romania, la conferinta de presa de vineri. Potrivit legii, a spus Craciun, administratia societatilor de cale ferata trebuie sa fumizeze sindicatelor programul de circulatie a trenurilor, pentru a stabili, de comun acord, care dintre acestea isi vor pastra parcursul dupa ora de declansare a grevei, In jur de 2.700 de trenuri de calatori se afla zilnic in circulatie, din care. 2.400 sunt trenuri de mare viteza (expres, rapid si accelerat), iar celelalte sunt personale. In jur de 900 de trenuri ar urma sa fie pastrate in circulatie, avand prioritate cele care transporta copii, navetisti, animale, resurse mineriale ori combustibili, precum si transporturile speciale, a mai precizat liderul sindical. "Daca administratia nu va respecta prevederile legii privind fumizarea informatiilor referitoare la programul de circulatie, s-ar putea ca greva de la calea ferata sa nu respecte treimea prevazuta de lege", a afirmat Craciun.  Sindicalistii s-au declarat deschisi negocierilor cu administratia societatilor de cale ferata, pentru incheierea conflictului si si semnarea contractului colectiv de munca. Ei spun ca principala lor revendicare este reluarea imediata a negocierilor pentru incheierea unui contract care sa reprezinte baza legala de derulare a relatiilor de munca in transportul feroviar. In privinta cererii de crstere a salariilor, ei nu au inaintat nici un procent, spunand ca aceasta poate fi negociata, ca urmare a faptului ca Legea bugetului permite acordarea unor majorari, in anumite conditii. Feroviarii afiliati la Blocul National Sindical s-au aflat, luni in greva de avertisment de doua ore cerand administratiei societatilor de cale ferata  sa reia negocierea contractului colectiv de munca. Acesta a fost declarat nul dupa ce Conventia "Solidaritatea" a contestat in jusitie legalitatea negocierii si semnarii lui cu o singura federatie din transporturile feroviare (Federatia Miscare Comercial), care nu indeplineste conditiile de reprezentativitate impuse de lege.
Mos Nicolae aduce si bete... - Virtual Arad News (c)1999Odata cu venirea sarbatorilor de iarna, fiecare incearca sa faca cadouri cat mai frumoase persoanelor dragi. De cele mai multe ori se apeleaza la obiectele existente in piete, deoarece acestea sunt mult mai accesibile decat cele care se gasesc in magazine. In aceste zile, cele mai cautate au fost celebrele bate, impodobite, care se ofera celor care au fost mai putin cuminti. Pretul, acestora variaza intre 1000 si 3000 de lei. In pietele din municipiu, cadourile ambalate direct de catre comercianti in care se gasesc jucarii sau cosmeticale, se pot cumpara doar cu preturi de la 60.000 de lei in sus. O punga cu dulciuri pentru copii, care contine napolitane, biscuiti si un Mos Craciun de ciocolata, costa cel putin 20.000 de lei. In conditiile in care buzunarul permite, puteti achizitiona parfumuri frumos anbalate care costa intre 50.000 si 200.000 de lei.
Conferinta de presa la AHNR filiala AradVineri, la ora 11,30, la Cantina Sociala a Primariei, Asociatia Handicapatilor Neuromotor din Romania, filiaia Arad (AHNR), a organizat o conferinta de presa sub genericul "sanse egale pentru persoanele cu handicap". Cu prilejul Zilei intemationale a persoanelor cu handicap, sarbatorita anual in 3 decembrie, d-na Monica Antoci, presedintele AHNR si d-na Ecaterina Ani Jäger, secretarul general al aceleiasi asociatii, au prezentat programul national "Societate deschisa pentru toti" gandit si initiat de AHNR. Scopul programului este de a propune o noua legislatie pentru persoarele cu handicap care sa permita persoanelor cu handicap sa se bucure de drepturi, beneficii, obligatii si sanse egale in comunitate. Programul a fost structurat pe patru etape. Prima etapa s-a consumat in perioada iunie - decembrie 1996, iar ultima etapa a inceput in septembrie 1999 si se va finaliza in aprilie 2000. Aceasta ultima etapa este deosebit de importanta si are ca obiectiv lobby parlamentar pentru mediatizarea si sustinerea acestui proiect in Parlamentul Romaniei. Pana la ora actuala, circa 250 de parlamentari de la toate partidele politice au luat cunostinta de programul national "Societate deschisa pentru toti". AHNR nu a primit un raspuns in legatura cu acceptarea unei noi legislatii pentru persoanele cu handicap, in schimb se bucura ca politicienii tarii au ajuns la concluzia ca situatia persoanelor cu handicap reprezinta o problema a comunitatii. Tot cu prilejul Zilei internationale a persoanelor cu handicap, sambata, la ora 10, la Teatrul de Marionete s-a desfasurat tombola solidaritatii. Au fost vandute 250 de bilete. Pretul unui bilet a fost de 20.000 lei. Toate biletele au fost castigatoare. Fondurile adunate din vanzarea biletelor sunt destinate pentru sustinerea partiala a activitatilor AHNR.
Attila Bereczky castigatorul Marelui premiu WellaDe circa 40 de ani, Aradul si-a creat o faima in materie de coafura, traditie care, cu greu poate fi depasita de alte orase. Astfel timp de 17 ani, consecutiv, campionul national a fost Ladislau Boros, in prezent acesta lucrand in Budapesta. Din '89 incoace, insa, nu s-au mai organizat concursuri, gheata fiind sparta abia in '98 de firma Wella. Din acel moment s-a lansat si Attila Bereczky, devenind un continuator al traditiei aradene. "Tanarul provine dintr-o familie de frizeri si coafeze, fiind caracterizat de mentorul sau profesional, Enikö Dohor, drept un talent nativ - spune Magdalena Orban. Format la coafura R-GO, Attila a urmat cursuri profesionale in Budapesta, dupa care s-a dezlantuit in domeniu, fiind considerat, la ora actuala, cel mai bun din tara. Daca anul trecut s-a clasat doar pe locul doi, la faza nationala a concursului de coafura, anul acesta si-a adjudecat Marele premiu Wella, surclasandu-si, fara drept de apel, concurentii". Daca adaugam ca si premiul doi a revenit tot unui aradean, de la salonul Mistic, putem spune ca in urbea noastra exista o scoala adevarata de coafura. Cat despre marele premiu, Attila Bereczky spune "Am muncit patru ani pentru a castiga acest concurs, desfasurat pe scena Teatrului National, juriul international preferandu-ma pe mine dintre 26 de competitori. Fata de anul trecut, concurentii au venit mai bine pregatiti, tensiunea fiind acerba pe durata celor doua probe iar lupta stransa, in fata unei sali arhipline. Viitorul meu ramane legat de coafura si ii datorez enorm lui Enikö". De anul viitor Attila va face parte din echipa Wella Romania si va lua parte la demonstratii de coafura atat in tara cat si peste hotare. Amanuntul picant este ca serviciile lui Altila sunt platite la acelasi tarif de aradence. In Romania nefiind practicata diferenta tarifara, raportata la valoare.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}