title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Miercuri, 6 ianuarie 1999

Slujba de Sfintirea a apei la Catedrala Ortodoxa din Arad - Virtual Arad News (c) 1998Astazi Biserica praznuieste Sfanta si Dumnezeiasca Aratare a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos - BOBOTEAZA. In toate bisericile se sarbatoreste acest mare praznic. La Catedrala Ortodoxa din Arad, in prezenta unui impresionant numar de credinciosi, a avut loc Slujba de Sfintire a apei de catre P.S. Timotei Seviciu Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei impreuna cu un sobor de preoti. La terminarea ceremoniei religioase dupa sfintirea apei aflate in curtea bisericii, in zece butoaie, credinciosii, intr-o ordine desavarsita, si-au umplut sticlele pentru ca in tot timpul anului sa o foloseasca la sfintirea gospodariilor si a persoanelor, intru cinstirea aceluia care in Iordan S-a botezat si pentru care cerul s-a deschis, iar Duhul Sfant in chip de porumbel a coborat, iar din cer s-a auzit un glas zicand :"Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru care am binevoit." Aceluia se cuvine slava si stapanirea in vecii vecilor.

Astazi, domnii Eugen Vancu si Gheorghe Argintaru, directorul, respectiv adjunctul Directiei Sanitare Arad, se vor intalni, la Bucuresti, cu ministrul sanatatii, dl. Hajdu Gabor. Scopul intalnirii este clarificarea catorva probleme legate de functionalitatea Directiei de Sanatate Publica, dat fiind faptul ca de la Craciun si pana in prezent Directia Sanitara Arad a fost bombardata de tot felul de acte normative. Asa dupa cum declara dl. Argintaru, "intentionam sa obtinem niste informatii si sa discutam o serie de probleme cu dl. ministru, care si-a manifestat deschiderea pentru acest lucru". Reprezentantii Directiei Sanitare Arad vor mai purta discutii cu dl. Armeanu, ministru secretar de stat si cu alti directori din minister, pentru a clarifica unele probleme.

Elevii ar putea avea inca o minivacanta in perioada sarbatorilor de Boboteaza si de Sf. Ion, daca directorii scolilor hotarasc acest lucru, cu conditia ca zilele libere sa fie recuperate, a declarat marti, agentiei MEDIAFAX , ministrul Educatiei Nationale, Andrei Marga. Potrivit structurii anului de invatamant 1998 - 1999, cursurile sunt grupate in semestre, in loc de trimestre, cum a fost pana acum, dupa un ciclu de 45 de zile elevii avand dreptul la o saptamana de vacanta. In perioada sarbatorilor de Craciun si de Pasti, vacanta dureaza doua saptamani.

Deocamdata, 1999 se prevede un an al taxelor si birurilor. Probabil de aceea nu pot face exceptie nici cotizatiile pentru vanatori si pescari. In sensul ca si acestea s-au marit. Astfel pentru pescuit s-a stabilit o cotizatie de 120.000 lei, la care se adauga si taxele pentru bazinele populate si amenajate,100.000 lei pe an. Domnul Nicu Deme, presedintele Asociatiei judetene de vanatoare si pescuit sportiv, ne-a spus ca pentru vanatoare se va ajunge probabil la o cotizatie - intr-o prima transa, de 400.000 lei plus cuantumul contraprestatiilor in zile munca aferente reglementarilor in vigoare. Mentionam ca vechile cotizatii au fost de 500.000 lei pe an pentru vanatori si 130.000 pentru pescari. Nicu Deme ne-a mai spus ca in 2 ianuarie, cu ocazia vanatorii din padurea Frumuseni au fost inregistrate doua recorduri: 103 participanti si o prada "rara" de 8 mistreti si doua vulpi. Din acest punct de vedere 1999 a inceput cu dreptul...

Dupa cum se stie, SNP a marit cu 5% pretul carburantilor, dand insa mana libera filialelor judetene sa hotarasca daca si cu cat vor majorala randul lor aceste preturi. Daca pana acum doar in judetul Prahova s-a inregistrat o scumpire cu 400 lei a pretului benzinei, in curand in toata tara aceasta se va majora. Directorul filialei Arad dl. Marin Duta ne-a comunicat ca la nivelul Aradului, o hotarare va fi luata in urmatoarele doua zile. "Oricum, ne vom incadra cu scumpirea in limita de 5%. Asteptam sa vedem ce fac ceilalti".


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}