title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 4 octombrie 1999

Miting de protest impotriva amplasarii Statuii - Virtual Arad News (c)1999 Dupa ce a fost mediatizat din cale afara, mitingul organizat de opozitie, ca semn de protest fata de amplasarea parcului reconcilierii si a grupului statuar dedicat celor 13 generali in municipiul Arad, manifestatia din fata Palatului Administrativ s-a dovedit a fi un fiasco. Desi au existat partide care au afirmat ca vor veni cateva sute de membri, doar din partea lor, la ora 13,00, in fata Consiliului Judetean Arad nu au putut fi numarati mai mult decat, cel mult, 400 de persoane. Dintre acestea majoritatea erau membri ai Organizatiei de Tineret a Partidului Romania Mare, multi dintre ei veniti si din alte judete, cum ar fi: Timis, Mures, Mehedinti (Turnu-Severin). Cu putin timp inainte de inceputul mitingului au aparut probleme legate de sursa de alimentare a statiei de amplificare. Gardienii publici care asigurau paza CJA nu au dorit sa alimenteze cu energie electrica statia de amplificare a organizatorilor datorita unor improvizatii de cabluri. Pana la urma, o echipa a RENEL a rezolvat problema. Au luat cuvantul mai toti liderii locali ai partidelor din opozitie, care s-au declarat clar impotriva amenajarii unui parc al reconcilierii la Arad. Presedintele PRM Arad, Lucian Stana, a lansat chiar un Apel catre Romania, dupa modelul manifestului lansat la Tebea de CorneliuOrganizatorii mitingului de protest - Virtual Arad News (c)1999 Vadim Tudor. Vis-a-vis de Palatul Administrativ, deputatul aradean Ion Ratiu a urmarit manifestarea pana cand presedintele PSM Arad, Teodor Patrauta, l-a invitat la tribuna pentru a tine un mic discurs. Printre huiduieli, Ion Ratiu i-a salutat pe cei  prezenti la miting, dupa care s-a retras in biroul sau parlamentar, urmarind manifestatia de dupa perdea. Putin mai tarziu, deputatul PNTCD Arad, Ion Ratiu avea si declare presei ci nici el nu este de acord cu amplasarea acestui parc in municipiul Arad. Desi era anuntata participarea la Arad si a secretarului general al PRM, Gheorghe Funar, acesta nu a venit datorita unei "agende incarcate". Oricum, dupa cum ne-a declarat o persoana din conducerea PRM Arad: "Este posibil cu Funar sa vina in data de 6 octombrie, cand se va pune piatra de temelie a parcului". In locul secretarului general, PRM l-a trimis la Arad pe senatorul de la Caras-Severin Haralambie Cotarcea care ne-a declarat:  "Partidul nostru a pus problema si in Parlament, dar Guvernul nu a aplecat urechea la cele spuse de noi. Manifestarile vor continua si am convingerea ca in 6 octombrie vor fi prezenti la Arad peste sase mii de romani ". Si pentru ca aceasta  manifestare sa aiba si sare si piper, politistii au retinut o persoana turbulenta, dar, deocamdata nu se stie din ce motive. In final trebuie spus ca, in curtea Palatului Adminstrativ se aflau, la ora mitingului, doua camioane de jandarmi care sa intervina  in caz de urgenta, dar nu a fost nevoie pentru ca, oricum, numarul lor il depasea pe cel al demonstrantilor.
Majoritatea sunt tineri, cei ce solicita un loc de muncaPunct ochit, punct lovit!
"Fata de bursa din primavara, acum numarul participantilor este cu mult mai mare. Din acest punct de vedere, sunt foarte multumit. Daca din cei ce au venit sa-si gaseasca de lucru, marea majoritate se vor angaja pe o perioada nelimitata, cu carte de munca, daca vreti, atunci putem spune ca ne-am atins scopul", ne-a declarat dl. Stefan Pascu, directorul executiv al AJOFP Arad. Cum in primavara sute de persoane au batut, pe loc, palma cu patronii, nu este exclus ca de aceasta data numarul celor angajati sa fie mult mai mare!
De la sudor la director
Desi, AJOFP a transmis peste 230 de invitatii marilor firme aradene, doar 44 au finut sa fie prezente la bursa. Cu toate acestea, numarul locurilor de munca pe care firmele participante le-au oferit se ridica la peste 550. Oferta a cuprins o paleta foarte lunga de meserii, de la sudor, tamplar, dulgher, la directori comerciali ori directori economici. Mai mult decat atat, daca aceste locuri de munca erau pentru piata interna, o firma a venit cu locuri de munca pentru Germania, oferta vizand constructiile.
Siguranta zilei de maine
Stand de vorba cu cei ce au vrut sa se angajeze, am retinut ca astfel de manifestari sunt binevenite. "Siguranta zilei de maine nu ti-o poate da decat un serviciu bun, unde incerci sa dai tot ce poti pentru a fi platit pe masura, asigurand astfel traiul tau si al familiei tale. Faptul ca ai certitudinea ca inca se mai gaseste de lucru, este destul de linistitor", ne-au marturisit oamenii."si, in fond, chiar daca nu toate conditiile pe care ti le ofera o firma sunt pe placul tau, tot e mai bine si ai o slujba deckt sa astepti ajutorul de somaj, pe care, intr-o buna zi nici nu-l mai primesti. Atunci, cu nebunia aeta de preturi, ce te faci?". Lucruri pertinente prin care oamenii arata ca, toate comentariile legate de mentalitatea romanului nu-si prea mai au sensul. Cel  putin in aceasta privinta, cand insasi supravietuirea ca individ e pusa in joc, lumea se achimba, neavand nevoie de slogane politicieniste gen "schimbare"...
CONCLUZIILE...
... Se vor trage in zilele urmatoare "Oricum, din ceea ce am vazut cel putin pana la aceasta ora, bursa a fost o reusita", ne-a declarat d-na Adriana Soneriu, sefa Serviciului  ocupare din cadrul AJOFP Arad.
CCIA a premiat cei mai buni agenti economiciConform traditiei, si in acest an, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului nostru a premiat cei mai buni dintre agentii economici aradeni. Premierea s-a executat in baza unui top, in care intra doar cele 7300 de societati comerciale care si-au depus bilantul contabil pe anul 1998, la Administratia Financiara. "Criteriile dupa care s-a facut clasificarea sunt stabilite la nivelul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, fiind discutate si in cadrul Colegiului Camerei noastre - ne informa Nicolae Bacanu, presedintele CCIA. Cele mai importante dintre aceste criterii sunt: cifra de afaceri, eficienta activitatii vazuta prin prisma profitului obtinut si productivitatea muncii, data de raportul dintre cifra de afaceri si numarul de angajati." Festivitatea de premiere a celor mai merituosi agenti economici a avut loc vineri, l octombrie, la Casa de Oaspeti a judetului Arad, in prezenta conducerii CCIA si a altor oficialitati locale, printre care prefectul Gheorghe Neamtiu si primarul Valentin Paul Neamt. In functie de specificul activitatii, firmele au fost impartite in 17 sectiuni. Pe langa aceasta, premierea s-a executat si pe categorii de intreprinderi - mici, mijlocii mari si foarte mari (unde a fost cazul). Au fost amintite primele zece firme din fiecare sectiune si categorie, cele de pe podium locurile intai, doi si trei - primind diplome. Societatile care au obtinut "premiul intai cu cununa" au beneficiat, in plus, si de un trofeu.
Podul vechi de la Lipova va deveni un "Ponte Vecchio" florentin ? - Virtual Arad News (c)1999 Dupa recenta inaugurare a noului pod rutier de la Lipova, primul gand al primarului localitatii, Petru Gherman, este de a transforma vechiul pod peste Mures intr-un obiectiv turistic. Fiind o lucrare foarte frumoasa, primarul intentioneaza ca, in timp, sa transforme obiectivul intr-un veritabil "Ponte Vecchio" florentin. "In primul rand vom interzice circulatia masinilor pe pod. El va putea fi folosit doar de pietoni si de biciclisti. Daca se va putea, pe pod se vor deschide, ca si pe podul Vechi, din Florenta, tot felul de buticuri mici, cu obiecte artizanale sau orice alte lucrari de arta romanesti. " - spune primarul Lipovei. Circulatia pe vechiul pod rutier din Lipova nu se va intrerupe insa pana in momentul in care se va repara soseaua ce leaga Timisoara de Lipova, respectiv vechiul pod de centrul orasului. Initial, primarul Gherman a vrut sa nu interzica traficul pe pod pentru toate masinile, lasandu-le pe cele mici sa circule. S-a razgandit, cea mai recenta dorinta a sa fiind ca podul sa intre in patrimoniul local, ca monument.
Teatrul de Stat din Arad gazduieste o noua editie a Festivalului de teatru clasic - Virtual Arad News (c)1999 Cel mai important eveniment cultural al anului gazduit de Arad, Festivalul de teatru clasic care s-a deschis ieri, orele 18, cu un mare spectacol - "Palaria", dupa "Un chapean de paille" de Eugene Labiche.
Asadar, in prima zi, scena aradeana a apartinut Teatrului de comedie Bucuresti. "Vodevil si parodie a vodevilului, inspirat mariaj intre comicul de situatii si cel de limbaj, cu accente burlesti si mai rar, grotesti, ba chiar gazduind si cate o "sarja" colegiala adresata unor spectacole deja celebre" - cum il caracteriza Ion Parhon - spectacolul pus in scena de Horatiu Malaele, ne-a oferit si bucuria intalnirii cu mari actori ca George Mihaita, Cornel Vulpe, Gheorghe Danila, Radu Panzaru, Alexandru Pop, Candid Stoica, Eugen Racoti, Dan Tudor, Tudor Chirila, Gabriela Popescu, Virginia Mirea, Delia Nartea Lucaci, Mihaela Teleoaca. Au fost doua ore de umor sanatos si de binevenita voiosie intr-un spectacol viu, antrenant, modern. In cea de-a doua zi a festivalului, astazi, de la orele 18,00, Teabul de comedie Bucuresti prezinta spectacolul " Iluzie comica" de Pierre Corneille, in versiunea scenica a lui Alexandru Darie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}