title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Joi, 4 februarie 1999

Hotelul Astoria AradHotel Parc AradDoar 89 de hoteluri din cele 725 care functioneaza in Romania corespund standardelor de primire si au recomandarea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). Ele insumeaza o capacitate de cazare de circa 40.000 locuri, reprezentand 10% din totalul capacitatii de cazare a Romaniei. Au fost incluse care va fi distribuita in trei limbi de circulatie internationala. Sorin Frunzaverde, presedintele ANT, a declarat ca turistii pot fi cazati la standarde internationale doar in aceste 89 de unitati. Nivelul minim al confortului hotelurilor incluse in harta este corespunzator celui de doua stele. Aradul figureaza si el pe harta turistica a Romaniei, cu doua unitati hoteliere : Astoria - Continental si Parc, ambele unitati de trei stele, Parcul primind chiar zilele trecute acest calificativ

Daca nu iti place cum arati, schimba-te! Aceasta ar putea fi mesajul chirurgiei estetice. Aradenii dornici de o reinoire fizica inedita se pot supune unor operatii de acest fel la Sectia de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului judetean. Anul trecut, 68 de persoane au apelat la ajutorul chirurgilor, majoritatea dintre pacienti fiind femei. Cei care sunt nemulturniti de forma nasului, isi pot redresa piramida in schimbul unei sume cuprinsa iritre 167.700-318.000 de lei. Inlocuirea pleoapelor cazute se face la pret stabil, 118.000 de lei. Corectarea malformatiilor congenitale ale urechilor costa 139.750 de lei, reconstructia pavilionului efectuandu-se la pretul de 363.350 de lei. Femeile neimpacate cu forma sau marimea sanilor, trebuie sa plateasca 265.525 de lei pentru o mamoplastie de reducere si 307.450 de lei pentru o mamoplastie cu hipertrofie. Situatia doamnelor si domnisoarelor care si-ar dori sani mai mari este putin mai dificila. Ele, prima data. sunt nevoite sa comande pe buzunar propriu proteza sau siliconul de la o firma din Bucuresti, dupa care se poate efectua operatia. Urmele neplacute de pe fata, ramase dupa varicela se indeparteaza pentru 251.550 de lei. Un mini lifting bilateral (cuprinde zona ochiilor) costa 335.400 de lei, iar liftingul bilateral (cuprinde toata fata) face 461.175. Pentru lipectomia abdominala, interventia chirurgicala solicitata si de barbati, se plateste 363.350. Trebuie adaugat ca spitalizarea pe o zi este de 111.800 de lei, cos- tul operatiilor fiind suplimentata cu pretul anesteziei locale sau generale. Va mai informam ca taxele prezentate sunt indexate in functie de cresterea inflatiei.

Prin intrarea in vigoare a Legii finantelor publice locale si a Legii patrimoniului, Teatrul de Stat, Teatrul de Marionete si Filarmonica trec din subordinea C.J.A., in administrarea Primariei. In Protocolul privind acordul comun intre Consiliul Local al Municipiului Arad si Consiliul Judetean Arad, referitor la reglementarea juridica, despre institutiile de cultura se spune:

    - "Palatul Cultural ramane din punct de vedere patrimonial in situatia actuala pana la finalizarea programului de reparatii, restaurari si renovari finantat de Consiliul Judetean.
    - Patrimoniile Teatrului de Stat si Teatrului de Marionete vor fi preluate de catre Consiliul Local al Municipiului Arad conform Legii nr. 213/1998.
    - La data aprobarii prezentului protocol prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Arad si o hotarare a Consiliului Judetean Arad, Teatrul de Stat, Teatrul de Marionete si Filarmonica de Stat sunt considerate de interes local, urmand sa fie trecute in subordinea Consiliului Local al Municipiului Arad."

Stadionul UTA AradGata ! Inca odata se dovedeste ca prostia se plateste. Ani de zile s-a tot vorbit de stadionul UTA care este in patrimoniul societatii comerciale cu acelasi nume. Toti au discutat, insa nimeni nu a miscat un deget ca stadionul si anexele sa fie concesionate clubului de fotbal. Acum cand firma germana Koch este pe cale sa cumpere S.C.UTA , echipa de fotbal se vede intr-o situatie aproape incredibila: ea poate fi aruncata in strada.

In aceste zile, detinutii aradeni cu probleme familiale sunt ajutati material si financiar de diferiti sponsori, care la cererea conducerii Penitenciarului, au initiat un program de sprijinire a detinutilor cu multi copii. Penitenciarul Arad este printre cele mai evoluate institutii de ispasire a pedepsei penale, din tara. Detinutii sunt examinati de o comisie din cadrul unitatii, condusa de colonelul Gheorghe Batran. Tot in aceasta perioada, are loc distribuirea detinutilor in alte penitenciare din tara, conform pregatirii lor profesionale, pentru ca acestia sa poata muncii in timpul ispasirii pedepsei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}