title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 2 decembrie 1999

Si la Monumentul Eroilor din parc s-au depus coroaneIn cadrul suitei de manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei, a avut loc miercuri, 1 Decembrie, ora 12,00, ceremonia de depunere a coroanelor la Crucea Martirilor, organizata de Primaria Municipiului Arad si Casa de Cultura a Municipiului. S-a oficiat o slujba religioasa de pomenire a Eroilor Neamului, urmata de cuvantarea P.S. Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei. S-au depus coroane din partea oficialitatilor aradene, a reprezentantilor veteranilor,. asociatiilor de revolutionari, partidelor politice. Acest moment solemn a fost urmat de dezvelirea placii comemorative in memoria primului prefect al Aradului, Iustin Marsieu, care a locuit in cladirea din Bd. Decebal nr. 5 in perioada 22.03.1919 - 01.05.1920. Au evocat personalitatea acestui mare inaintas domnii Mircea Vlad, colaborator apropiat al primului prefect, Viorel Dolha, care a amintit cateva repere majore din viata lui Iustin Marsieu, si Gheorghe Capitan, presedintele asociatiei Astra. Primarul Aradului, domnul Valentin Neamt a multumit atat celor prezenti cat si organizatorilor acestei manifestari.
Moment solemn - jandarmii depun juramantulIeri, de Ziua Nationala, "bobocii" unitatii de jandarmi precum si cei ai pompierilor militari (peste 200 la numar) au jurat credinta patriei. Pe platoul Comandamentului judetean de jandarmi din Vladimirescu, festivitatea de depunere a juramantului s-a desfasurat in prezenta oficialitatilor locale aradene reprezentate de prefectul Gheorghe Neamtiu si primarul Valentin Neamt, a sefului de Stat Major al Marii unitatii de jandarmi din Timisoara, colonel Dan Boaca, a reprezentantilor M.Ap.N., Politiei si S.R.I-ului. "Pe langa Statul Major al jandarmilor din judetul Arad in frunte cu dl. col. Alexandru Chis, de fata au fost si rudele "bobocilor", ne-a mai informat dl. lt. col. Vasile Iov, ofiter de stat major in cadrul Comandamentului judetean de jandarmi. Dupa depunerea juramantului, rudeniile si prietenii soldatilor au vizitat cazarma, luand contact direct cu conditiile de instructie si de viata ale soldatilor. Aceasta, deoarece, ieri a fost si instituita "Ziua portilor deschise".
Arbema Premium Pils - tehnologie performantaLa Arad, producerea unui sortiment de bere de calitate superioara, Arbema Premium Pils, a fost primul rezultat al imbunatatirii calitatii berii, ca urmare a investitiilor in tehnologie si a modernizarii procesului de productie. La doar un an de la producerea acestui sortiment, in 1998, Institutul International Monde Selection din Bruxelles a acordat medalia de argint fabricii Arbema pentru Arbema Premium Pils, ca recunoastere si apreciere a calitatii acesteia. Tot Arbema Premium Pils este prima bere care a adoptat o prezentare la nivel international, capisonul de staniol fiind unul din elementele care au individualizat-o. In plus, imbutelierea acesteia in sticla NRW, inlocuind-o pe cea veche EURO, completeaza prezentarea moderna. Arbema Premium Pils urmeaza astfel tendinta pietei si isi declara apartenenta la segmentul berilor Premium romanesti. Aceasta noua prezentare a venit ca un pas firesc dupa lansarea in aprilie 1999 pentru sarbatorile de Paste, a sortimentului Arbema Jubileum Bock care de asemenea se imbuteliaza la sticla NRW. Arbema Premium Pils a devenit astfel o bere ca e pe langa calitatea europeana, raspunde cerintelor consumatorilor si in ceea ce priveste estetica prezentarii. Tot la Arbema, in octombrie 1998, a fost inaugurata una dintre cele mai moderne linii de imbuteliere din Europa de Est, investitia care se ridica la 11 milioane dolari, linie produsa de cel mai mare producator din lume de astfel de echipamente, grupul KHS din Germania. La inceputul anului 1998 fabrica de la Arad a primit licenta pentru a produce berea Kaiser, o marca reprezentativa a concernului, cunoscuta si apreciata in toata Europa. Berea Kaiser este prezenta pe piata romaneasca intr-o gama foarte larga: la sticla 0,5 l NRW, la doza 0,5 l si 0,33 l si, din aprilie 1999, la sticla 0,33 I Vichy si keg. In prezent, la Arbema se mai produce Schlossgold (bere fara alcool) si Steffi, ambele sub licenta, precum si Arbema Zarand, Arbema Lucifer (bere bruna) si Golden Brau Original.
Prefectul s-a intalnit cu primarii unor localitatiPrefectul Gheorghe Neamtiu i-a convocat intr-o sedinta pe cei 11 primari din judet care nu au aplicat pana acum Legea 18, referitoare impartirea titlurilor de proprietate. Primarii in cauza sunt cei ai localitatilor Sistarovat, Ususau, Conop, Barzava, Craiva, Hasmas, Archis, Almas, Dieci, Plescuta si Gurahont, dar acesta din urma a lipsit de la intalnire. Pe langa acestia, au fost prezenti si reprezentantii Directiei Agricole si ai Oficiului Judetean de Cadastru Agricol. Situatia impartirii titlurilor este dezastruoasa in multe din comunele mentionate. Un exemplu elocvent este cel al localitatii Sistarovat, unde din 377 de titluri, cate ar fi trebuit sa se acorde, nu s-a dat nici unul. Acelasi caz este intalnit si in comuna Plescuta, aici trebuind impartite 361 de titluri de proprietate. Principala vina, in opinia primarilor, o au reprezentantii OCOT, care nu au efectuat din timp masuratorile necesare. Directorul OCOT, Iosif Szatmari pune, insa, totul pe seama faptului ca in trei luni a pierdut 14 angajati, astfel nemaiputand sa asigure localitatilor topografii de care au nevoie. De asemenea, unii primari cred ca in cazul in care OCOT le-ar fi asigurat sprijinul necesar, titlurile de proprietate ar fi fost acordate in proportie de 80%. Un caz mai special este cel al Conopului, care pana la sfarsitul anului ar putea elibera 20 de titliuri intravilan, in cazul in care ar primi sprijinul OCOT. Totodata, Vladimir Adinel Popovici, primarul Barzavei, considera Legea 18 drept una "criminala, fiind aproape impracticabila". In ceea ce priveste aceasta intalnire, prefectul Gheorghe Neamtiu, considera ca vina neeliberarii acestor titluri apartine in egala masura primarilor si reprezentantilor OCOT. De aceea, Prefectura intentioneaza sa ia masuri urgente, astfel incat mai mult de jumatate din titluri sa ajunga la proprietari pana la alegeri.
Comandantul IJP - Viorel Hahaianu declara ca politia e pregatitaLuni, la prima ora a diminetii, la sediul Prefecturii a avut loc o intalnire a Comisiei Judetene de aparare impotriva dezastrelor. Cu toate ca acum nu sunt probleme, membrii comisiei doresc ca lucrurile sa fie bine puse la punct pentru ca un eventual dezastru sa nu-i prinda nepregatiti. A fost abordat in primul rand modul in care Politia va interveni in vederea informarii comisiei despre eventualele probleme aparute pe raza judetului, cum ar fi inundatii sau inzapeziri. Prezent la intrunire, comandantul IJP Arad, dl. Viorel Hahaianu a declarat: "am apelat la sefii de post din localitatile cu probleme pentru a anunta la timp eventualele probleme. Am facut instruirea necesara si in ceea ce ne priveste pe noi nu vor exista probleme de informare" S-a mai propus de asemenea ca statistica sa fie tinuta pe calculator, dar deocamdata acest lucru nu este posibil pentru ca nu exista aparatura necesara. Primarii va trebui sa completeze si sa semneze atributiunile de serviciu ale comisiei locale, si in caz de neindeplinire a sarcinilor vor fi sanctionati. Comisia a localizat principalele orase si comune cu probleme, unde se vor face simulari in vederea acestui lucru au fost stabilite pentru inceput. urmatoarele orase: Lipova, Nadlac, Arad, Curtici si Chisineu Cris.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}