title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 2 martie 1999

Automobil Clubul Roman in colaborare cu Politia Rutiera a oferit soferitelor felicitari cu ocazia Zilei Martisorului. Aceasta actiune a avut loc atat in Piata Revolutiei cat si la iesirea din Arad spre Timisoara. Femeile de la volan care au fost oprite ieri pentru a le fi inmanate felicitari au fost intai speriate (pentru ca le oprea Politia ), apoi ele au ramas placut impresionate de gestul politistilor. Adriana Urs, revizor contabil, ne-a declarat; "Nu poate decat sa ma bucure gestul politistilor si sper sa se repete". O alta reprezentanta a sexului frumos, eleva in ultimul an de liceu, Ana Maria Branduse a fost, de asemenea, surprinsa de actiunea politistilor, considerand-o ca fiind binevenita. Mariana Baiko, casnica, a fost pur si simplu uimita, exclamand entuziasmata: "Actiunea e grozava este pur si simplu geniala". La inmanarea felicitarilor, a participat Victor Jucu, presedinte a ACR care ne-a declarat: "Am organizat aceasta actiune gandindu-ne la femei, oferindu-le si altceva decat sfaturi in ceea ce priveste circulatia. Vrem sa continuam acest program si de 8 Martie." La randul sau, maiorul Gheorghe Calb de la Politia Rutiera Arad ne-a spus: "Nu este primul an in care facem acest lucru. Vom continua si in anii care vin."

Podul CFR din Micalaca - Virtual Arad News (c) 1999Bucurestiul a decis ca Primaria Arad sa hotareasca singura numele expertilor care vor urma sa reactualizeze expertiza tehnica a podului feroviar intocmita cu zece ani in urma. Zilele trecute Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului a convocat o noua sedinta pe tema podului peste Mures din zona Micalaca. La intrunire au participat viceprimarii Aradului, Sorin Neamtu si Ioan Darida, reprezentanti ai Consiliului judetean si conducerea Companiei Nationale a Cailor Ferate. Primarul Valentin Paul Neamt ne-a declarat ca ministrul Constantin Noica a considerat ca este corect ca municipalitatea aradeana sa-si aleaga singura numele specialistilor in constructii de poduri acestia urmand sa decida in mod obiectiv in ce vor consta lucrarile de reparatii si daca este necesara sau nu schimbarea structurii metalice a podului. Autoritatile locale au transmis Bucurestiului in repetate randuri ca doresc ca podul din Micalaca sa fie renovat partial, traficul feroviar desfasurandu-se in continuare cu restrictie. Astfel, termenul de garantie, ar fi de cativa ani, urmand a se construi un pod nou care sa ocoleasca cartierul, in momentul in care vor exista surse de finantare. In acelasi timp, CFR-ul vrea sa inlocuiasca structura metalica a podului, insa autoritatile aradene nu sunt de acord, considerand ca lucrarile echivaleaza cu construirea unui pod nou pe acelasi amplasament.
Facultatea de stomatologie a universitatii "Vasile Goldis" din AradSambata, a avut loc la amfiteatrul Facultatii de Drept intalnirea absolventilor de liceu cu decanii facultatilor din cadrul Universitatii "Vasile Goldis". Rectorul Aurel Ardelean a comunicat ca odata cu implinirea a 10 ani de la deschiderea Universitatii va fi inaugurat in zona Subcetate un campus universitar de 76 de hectare care va avea peste 30 de cladiri. La sarbatorirea celor 10 ani ai Universitatii se vor aniversa si 150 de ani de invatamant academic. Desi universitatea are incheiate protocoale cu diferite institutii europene "cel mai benefic" este cel cu Universitatea de Studii din Padova-Italia. In urma acestui protocol mai multi studenti romani efectueaza un curs de marketing turistic in aceasta regiune. In viitorul apropiat se va achizitiona aparatura moderna de la Amsterdam aceasta urmand sa deserveasca Facultatea de Medicina. La Facultatea de Marketing se va introduce chimia produselor alimentare si cosmetice si se va crea o linie proprie de produse cosmetice cu ajutor din strainatate. Totodata Facultatile de Medicina si Stomatologie vor scolariza studenti straini din Egipt si Germania.

"In maximum trei saptamani zona libera Arad-Curtici va prinde contur" - ne declara primarul orasului Curtici, Gheorghe Don. Este vorba, de fapt, de inceperea efectiva a lucrarilor de amenajare si delimitare a spatiilor destinate activitatilor economice. Intr-o discutie avuta cu senatorul aradean Ioan Cretu, acesta ii spunea primarului din Curtici ca este necesara o documentatie pe cat de riguroasa pe atat de completa privind Zona Libera pentru a se evita orice nereguli care pot aparea pe parcurs. Desi viceprimarul orasului Curtici, Vicentiu Almasi, este mai sceptic in ceea ce priveste inceperea propriu-zisa a lucrarii, Gheorghe Don este ceva mai optimist si crede ca zona libera va aduce Aradului un profit considerabil.

La sfaraitul anului trecut, Primaria din Petris a achizitionat un motoferastrau mecanic folosit la taiatul lemnelor de catre sateni. Administratia locala nu incaseaza bani pentru folosirea de catre localnici a acestuia, oricare gospodar putand sa-si taie lemne pentru foc, atunci cand are nevoie. Primarul localitatii, Simion Bedreag, ne-a declarat: "Petrisenii sunt oameni saraci, populatia de aici este imbatranita, majoritatea satenilor sunt pensionari si primesc dupa munca de o viata in jur de 300.000 de lei pe luna. De aceea, Consiliul local a hotarat ca utilajul de taiat trunchiurile de copaci sa nu fie folosit in scopuri lucrative." Comuna Petris este infratita din anul 1992 cu orasul francez La Rochette. Petrisenii sunt vizitati in fiecare an de o organizatie de binefacere din aceasta localitate. Anul trecut, francezii au daruit Primariei o autobasculanta marca Berliet, care este pusa la dispozitia satenilor pentru a fi utilizata in diferite munci. Simion Bedreag a precizat: "Autocamionul francez ne este de, mare folos. Il exploatam fie la transportat pietris pentru drumurile ce traverseaza localitatile limitrofe, fie la caratul lemnelor din padure ori in diverse munci agricole". De fiecare data cand au venit aici, francezii le-au adus petrisenilor tot felul de ajutoare cum articole de imbracaminte sau incaltaminte dar deocamdata nu si-au exprimat dorinta de a investi ceva stabil in aceasta comuna.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}