title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Luni, 1 februarie 1999

Dupa orasele Sebis si Ineu, si Lipova are in plan, intr-un viitor apropiat, sa devina municipiu. Desi primarul Petre Gherman si viceprimarul Vasile Grecu doresc ca acest vis sa devina realitate, se pare a la ora actuala Primaria Lipova se confrunta cu alte probleme, mai importante, care nu-i permite sa se ocupe serios de aceste aspecte, "Situatia cea mai arzatoare in acest moment este Spitalul camin de batrani din Lipova. Printre alte probleme, si datorita lui nu putem deveni, prea curand, municipiu. Din aceasta cauza, primarul cu directorul caminului vor merge la Bucuresti unde va discuta cu persoanele abilitate despre viitorul acestui Spital de batrani." - ne declara viceprimarul Vasile Grecu. In conceptia lui Vasile Grecu, Lipova nu are cum sa devina intr-un viitor apropiat municipiu, avandu-se in vedere faptul ca exista la ora actuala doar 5 - 6 fabrici si doar vreo trei mici investitori. Cu toate acestea, atuurile Lipovei sunt Cetatea Soimosului, Baile Lipova si apa minerala, cunoscuta in toata tara. "Turismul este cel mai mare avantaj al nostru si trebuie sa stim sa profitam de pe urma lui." - ne mai spune viceprimarul Lipovei.

Aradenii sunt mari consumatori de apa - este, concluzia la care a ajuns vicepresedintele Consiliului judetean Romulus Tasca. Acesta a declarat, zilele trecute, ca masuratorile efectuate de specialistii Regiei Autonome Apa Canal Arad arata ca, anual, in municipiu se consuma peste 100 metri cubi de apa rece de persoana, in timp ce in Franta - tara a carei locuitori sunt considerati ca fiind mari consumatori de apa consumul anual este de numai 50 de metri cubi de persoana. Romulus Tasca a precizat ca regia aradeana a pus in practica un program de verificare a retelelor de distributie a apei iar in urma masuratorilor s-a constatat ca pierderile de apa din retea sunt neinsemnate.

Casa de Cultura a Sindicatelor Arad - Virtual Arad News  (c) 1999Venind in sprijinul tinerilor absolventi de liceu sau a persoanelor care nu au momentan un loc de munca stabil, Casa de Cultura a Sindicatelor va organiza impreuna cu Directia Muncii si Protectiei Sociale cursuri de contabilitate (pentru absolventii de liceu), croitorie, ospatari, coafura, bucatari si mecanici auto. Aceste cursuri se vor desfasura pe durata a patru luni si vor incepe in data de 1 martie 1999. Taxa pentru un curs va fi de 150 de mii de lei pe luna, la terminarea cursurilor intocmin- du-se certificate de calificare eliberare de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Mai multe informatii se pot obtine sunand la numarul de telefon 231307.

Surse din cadrul Policlinicii municipale ne-au declarat ca aceasta institutie este in pericol de a fi mutata. In cladirea in care functioneaza la ora actuala urmeaza a fi instalata Casa de asigurari de sanatate. Personalul de aici a inaintat un protest dr-ului Eugen Vancu, directorul Directiei sanitare judetene in care isi sustin cauza. In cladirea din Bdul Revolutiei a functionat, pana in anii '30 o casa de asigurari de sanatate, dar acest argument nu este in masura sa ii multumeasca pe medicii de aici, si nici pe pacientii din oras.

SebisPeste cateva zile se vor incheia lucrarile de iluminat public intr-o zona a orasului Sebis, extrem de circulata, mai ales in zilele de piata. Primaria din localitate a incheiat, la sfarsitul anului trecut, un contract in valoare de peste 50 de milioane de lei cu firma S.C. Elco S.A. pentru montarea unor stalpi de iluminat public, atat in interiorul pietei agrolimentare, cat si de-a lungul gardului imprejmuitor. De asemenea, firma respectiva va ilumina si strada principala, care face legatura intre piata si stadionul de fotbal apartinand echipei Crisana Sebis. Adversarii politici ai primarului Gheorghe Feies nu sunt insa de acord cu aceasta investitie, considerand-o de-a dreptul inutila. "Iluminam piata agroalimentara in folosul celor care se aprovizioneaza de aici. Aceasta lucrare este binevenita si pentru agentii economici care vin de noaptea sa-si depoziteze marfa. Pana acum, oamenii orbecaiau prin acest loc, fiind victime sigure pentru hotii de buzunare. Vreau sa spun ca si cei care cartesc vizavi de aceasta investitie necesara isi fac cumparaturile din aceasta piata. Probabil ca indivizii respectivi sunt suparati deoarece au iesit invinsi in alegerile locale, avand in vedere ca si-au facut un obicei sa comenteze fiecare initiativa pe care am avut-o pana acum in calitate de primar".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}