title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories
Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world.
Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.


Sambata 21 noiembrie 1998

Faptul ca in topul firmelor aradene s-au calificat atat de multe companii, dovedeste viabilitatea acestora si capacitatea initiativei private de a reusi, in pofida conjuncturii economice actuale, care numai favorabila nu se poate numi. Sprijinite declarativ doar, jupuite efectiv pana in pragul falimentului, cateva din cele 9771 companii private (SRL-uri) si 487 S.A.-uri au reusit in 1997 sa obtina performante remarcabile, care le-au adus clasificarea in TOPUL FIRMELOR. La festivitatea ce a avut loc ieri la Restaurantul "Central", presedintele C.C.I.A., ing. Nicolae Bacanu, a premiat ocupantele locurilor 1-3 din fiecare categorie.

Palatul de Justitie din Arad - Virtual Arad News (c) 1998Ieri, in aula Palatului de Justitie Arad s-a desfasurat festivitatea de deschidere a Institutului National de Probatiune. Pornita ca un experiment in anul 1997 in patru centre pilot din tara, primul fiind cel de la Arad, probatiunea si-a dovedit eficacitatea in sistemul penitenciar din Romania. In acest timp la Arad s-au format deja un numar de 20 de consilieri de probatiune, in cadrul unui serviciu de probatiune pe langa Penitenciarul Arad. Institutul National de Probatiune va avea forma unui curs post-universitar de specializare cu durata de un an si cu un numar de 40 de cursanti. "recem astazi de la o etapa de amatorism la o etapa de profesionalism", a punctat in cuvantul de deschidere colonelul Marin Bucur, Comandantul Penitenciarului Arad. Principalele obiective ale activitatii de probatiune vor fi: aplicarea unor modalitati eficiente de contracarare a ciminalitatii si recidivei, construirea unui sistem de supraveghere si asistenta competenta continua, implicarea responsabila a comunitatii in reintegrarea sociala a delincventilor, promovarea unor solutii pertinente pentru descongestionarea penitenciarului, evitarea efectelor negative pe care inchisoarea le are asupra unor categoriispeciale, elaborarea unui model optim structural si functional, implementabil la nivel national, lansarea unei categorii profesionale pe piata de capital uman - consilierii de probatiune.
Titus Ghiorghiof - Virtual Arad News (c) 1998Conferinta de presa organizata de catre liberalii aradeni a avut ca tema "pregatirile Primariei in vederea intampinarii sezonului rece". Asa am aflat ca "PDSR Arad, a furat programul Primariei, dedicat Zilei Nationale", ca "drumurile municipale sunt dependente de banii pe care-i acorda primaria" si ca "aradenii vor avea caldura, daca vor avea bani sa o plateasca". Deputatul Titus Ghiorghiof, ne-a prezentat cele patru hotarari ale Biroului Permanent PNL :

1. Guvernamentalii liberali au obligatia sa puna in practica hotararile partidului.
2. Congrsul alesilor liberali s-a amanat sine-die.
3. Liberalii din Moldova de peste Prut au cerut sa fie considerati ca o filiala a PNL.
4. Se va efectua un sondaj de opinie comandat de catre PNL.

Primarul interimar, Valentin Neamt, ne-a informat ca "PDSR Arad a furat programul Primariei dedicat Zilei Nationale", iar in preajma Craciunului, formatia "Phoenix" va concerta in Sala Polivalenta din Arad. Trecand peste faptul ca primarul interimar ii este coleg de partid, Caius Parpala (directorul RADM) ne-a declarat ca "daca Primaria nu ne aloca fonduri suplimentare, vom fi siliti sa trecem in somaj peste 200 de angajati". In rest, drumurile Aradului raman asa cum sunt... Ioan Crisan, directorul adjunct de la ARTERM Arad, ne-a asigurat de faptul ca in aceasta iarna, municipiul nostru este asigurat in ceea ce priveste caldura si apa calda. Evident, cu conditia ca cetatenii sa poata plati aceste servicii...

Dupa cum se stie, una din cele mai spinoase probleme a primarilor este legata de starea drumurilor. O piatra de incercare pentru orice administratie. Iar cand localitatea se mai numeste si Santana, adica o localitate ci 15.000 locuitori si o suma de circa 100 km de drumuri, "incercarea" pare si mai mare. Un motiv in plus de satisfactie pentru primarul Constantin Ciurel, care ne-a marturisit ca, in sfarsit, a scapat de calvarul... drumurilor. "Am reusit dupa indelungi eforturi, sa deschidem Balastiera de la Cramidarie. Am perfectat un contract de asociere cu Drumurile judetene, urmand ca 30% din cantitatea de piatra escavata sa revina Primariei. De mult am luptat pentru acesta si acum pot spune c-a meritat", ne-a spus dl.Ciurel, primarul comunei Santana. Asta inseamna ca de acum inainte, in Santana vor fi pietruite toate strazile, iar localitatea va deveni, din acest punct de vedere, un model. Concret, recent, lucrarile de pietruire au inceput sau sunt in curs de executie pe strazi cum ar fi: Rozelor, Banatului, Ghioceilor, Eminescu, Mihai Viteazul, Nicolaie Balcescu etc.

La Halmagiu, se infiinta in 1979 Sectia IV UTA, unde timp de aproape cinci ani 550 de angajati produceau diverse confectii. Din 1984 pana in 1992, profilul sectiei s-a schimbat (tesatorie). In acea perioada numarul angajatilor s-a redus la 200. Din aprilie 1992 - cand a fost inchisa - si pana nu demult, sectia a ramas in conservare. Exista insa posibilitatea ca de luna viitoare fabrica sa inceapa sa functioneze din nou. O firma italiana, ce face parte dintr-un concern international, TITAIN GRUP, a cumparat sectia de la Halmagiu, dorind sa produca aici confectii in sistem Iohn. Italienii au renovat cladirile, au adus tehnologia necesara. Pentru inceput firma va asigura 150-200 locuri de munca. "E posibil ca in timp numarul angajatilor sa creasca. Pentru comuna noastra, investitia reprezinta un lucru bun. Angajatii vor fi din randurile satenilor nostrii. De asemenea, taxele noastre locale se vor mari datorita impozitelor aferente. Reprezentantul firmei ne-a spus ca ar vrea ca din decembrie sa inceapa lucrul" spune primarul Halmagiului, Marin Iorga.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.